vrijdag 9 januari 2009

VLAAMS BELANG FRONTNIEUWS

VLAAMS BELANG FRONTNIEUWS

Het kan soms verhelderend werken, de aandacht te trekken op de kalme rustgevende toon waarop de weekeind-berichten van het Vlaams Belang zijn neergepend. Geen opruiende taal, maat kalm en zakelijk de vinger op de wonde.

Met een paar kliks bent U in het Secretariaat, en kunt U deze mails getrouw iedere vrijdagavond binnen krijgen. Op die manier hoeft U bijna noch TV, noch gazet noch tijdschrift te bekostigen. Wat dus meteen goed is voor Uw koopkracht…Hier is de link http://www.vlaamsbelang.org/

Wat schoon werk zou er al niet kunnen geleverd worden door deze mensen, moesten ze, in plaats van de gekende ‘communicatie specialisten à la Slangen en à la Janssens, in de slangenkuil van de belse politiek, mogen+kunnen spreken in de Vlaamse politiek…
Maar dat willen ze slechts doen, daags na het overlijden van de onstaat die ons al 170 jaar het bloed van onder de nagels perst.

*******
Hypocriet, hypocrieter, CD&V
Alvast inzake BHV bracht het nieuwe jaar niets nieuws. Net zoals de voorgaande jaren wordt de komedie onverminderd voortgezet. Tot voor kort nam de Vlaamse regering steeds het standpunt in dat ze niet meer over BHV wenste te onderhandelen en dat ze dus ook niet kon instemmen met parallelle onderhandelingen over de kwestie, die immers gewoon in het parlement gestemd moet worden. In het hernieuwde federale regeerakkoord is echter overeengekomen dat een werkgroep – waaraan ook de Vlaamse regering deelneemt – zal opgericht worden. Dat betekent dat er dus wél zal onderhandeld worden over BHV.

Dat wilde Vlaams minister-president Peeters (CD&V) natuurlijk niet gezegd hebben, maar erg geloofwaardig was zijn bochtenwerk niet. “Praten is niet hetzelfde als onderhandelen”, zoals De Standaard veelzeggend kopte. Of nog: “Voorbereidingen voor onderhandelingen zijn voor Peeters nog geen onderhandelingen.” Hypocriet, hypocrieter, CD&V…
________________________________________
Wereld op zijn kop
Om de kwestie BHV over de verkiezingen van juni te tillen, vinden de Vlaamse regeringspartijen – CD&V op kop – er ondertussen niet beter op dan de Franstaligen te vragen om opnieuw een belangenconflict in te dienen. Kortom, diegenen die bijna vijf jaar geleden BHV ‘onverwijld’ gingen splitsen, smeken de Franstaligen vandaag om alstublieft een belangenconflict in te roepen, zodat de zaak nog eens enkele maanden op de lange baan wordt geschoven en de ministerpostjes gevrijwaard blijven.

Geheel in de lijn van het voorgaande, stemden CD&V, VLD en ook oppositiepartij SP.A deze week tegen het Vlaams Belang-voorstel om de splitsing van BHV opnieuw op de parlementaire agenda te plaatsen.

Van Rompuy en Van Rompuy
Van Eric Van Rompuy (CD&V) hebben we de jongste tijd maar weinig meer mogen vernemen. Hij was nochtans een van de grote pleitbezorgers van de splitsing van BHV en verklaarde in november 2004 zelfs dat “de splitsing van BHV voor 1 januari 2005 een feit moest zijn. Anders durf ik mij niet meer vertonen op straat…”

Vier jaar later blijkt de ’flamingant van dienst’ van CD&V een aantal Vlaamse octaven lager te zingen. Naar eigen zeggen wil hij immers absoluut vermijden dat zijn broer Herman, die ondertussen Belgisch premier is geworden, door zijn uitspraken in problemen zou gebracht worden. En dus zal hij zijn ‘communautaire toon’ voortaan ‘milderen’. “Herman doet aan politiek in België en Eric in Vlaanderen”, zo schetst hij zelf de rolverdeling op zijn webstek. Lees: Eric zwijgt voortaan.
________________________________________
‘Goede sfeer’
Als we CD&V-voorzitster Marianne Thyssen mogen geloven, is de sfeer in de fameuze ‘gemeenschapsdialoog’ aanzienlijk verbeterd. Een ‘vaststelling’ die tot op heden door geen enkele deelnemer aan die gesprekken werd bevestigd. Dat is ook niet zo moeilijk, want de dialoog waarover Thyssen het heeft, ligt sinds november vorig jaar gewoon stil.
________________________________________
België: paradijs voor gangsters
De voorbije dagen regende het verontwaardigde reacties na de vrijlating van verschillende zware criminelen na een procedurefout van het Gentse gerecht. En dat is naar alle waarschijnlijkheid nog maar het begin. Wellicht komen er weldra nog tientallen andere misdadigers op vrije voeten.

Wanneer gangsters lachend de cel verlaten, is de verleiding natuurlijk groot om te schieten op de betrokken advocaten. Het blijft echter een feit dat zij alleen maar handig gebruik maken van de stommiteiten van de Belgische wetgever. Met andere woorden: van de onbekwaamheid van CD&V, VLD en SP.A om goede, sluitende wetten te maken.

Het is zonder twijfel zo dat de malaise werd ingezet onder ‘Paars’. Onder Verhofstadt I leverde de VLD met Marc Verwilghen voor de galerij wel de minister van Justitie, maar was het reeds de PS die het beleid stuurde. Onder Verhofstadt II wist de PS helemaal haar klauwen te leggen op Justitie in de figuur van Laurette Onkelinx, die in geen tijd de bijnaam ‘Patrones van dieven en gangsters’ verwierf. Destijds leverde ook CD&V snoeiharde kritiek op het falende veiligheidsbeleid van Paars. Toen de partij de kans kreeg om eindelijk te breken met deze linkse en lakse aanpak, liet ze het echter afweten. Kortom, ook op dat vlak is de geloofwaardigheid van CD&V nihil gebleken.
________________________________________
Immigratie piekt
In 2007, het laatste jaar waarvoor volledige cijfers beschikbaar zijn, kwamen niet minder dan 75.350 vreemdelingen het land binnen. Dat is – voor een goed begrip – een instroom die te vergelijken is met het bevolkingsaantal van een middelgrote Vlaamse stad als Mechelen.

Dat cijfer bevestigt in ieder geval wat onze partij reeds jaren beweert, namelijk dat de immigratiestop in de praktijk zo lek is als een zeef. De Belgische establishmentpartijen hebben niet de wil (gehad) de immigratiestop die in 1974 werd afgekondigd, ook daadwerkelijk toe te passen en te handhaven.

Conflictimport
Naar aanleiding van het conflict dat momenteel in het Midden-Oosten wordt uitgevochten, kwam het ondertussen in enkele Vlaamse steden en gemeenten tot grimmige moslimbetogingen. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat een internationaal conflict een verlengstuk krijgt in onze steden. Eerder waren het Turken en Koerden die hun verre oorlog op Vlaamse bodem verder zetten. Nu zijn het jonge moslims die de boel op stelten zetten uit ‘solidariteit’ met hun geloofsgenoten. Wat zal het morgen alweer zijn? Buiten kijf staat in ieder geval dat de Belgische overheid met de massale import van immigranten ook problemen, criminaliteit en etnische conflicten heeft geïmporteerd.
________________________________________
Oudejaarsnacht in Frankrijk
Tijdens de nacht van oud op nieuw werden in Frankrijk niet minder dan 1.147 auto’s in brand gestoken. Het vernielen van auto’s tijdens oudejaarsnacht is ondertussen zowat uitgegroeid tot een ‘nationale sport’. Een ‘nationale traditie’ die weliswaar bijna zonder uitzondering wordt beoefend door ‘jongeren’, of ‘nieuwe Fransen’ zo u wil. Alhoewel het fenomeen zijn hoogtepunt kent tijdens Sylvesternacht, manifesteert het zich eigenlijk het ganse jaar door. In totaal gingen het voorbije jaar in heel Frankrijk bijna 50.000 wagens in vlammen op. Van Sarkozy, die voor zijn verkiezing tot president aankondigde de ‘banlieues’ desnoods met de hogedrukreiniger te zullen aanpakken, hebben we intussen helaas niets meer

Geen opmerkingen: