zaterdag 17 januari 2009

VLOT BEKENDE KLANKEN

VLOT BEKENDE KLANKEN

Het doet deugd eens iemand anders positief te horen spreken over het Vlaams Belang. Alles wat wij lezen is ofwel uitermate ‘pro’ (en dat komt dan van de Partij zelf of van gelijkgezinden) maar meestal is het uitermate ‘contro’.

‘Contro’ in alle kleuren van de regenboog, maar gewoonlijk ongefundeerd, meestal brutaal en achterbaks. Als er al eens een temerig toontje blijkt, dan is dat naast de kwestie, doortrokken als ze allemaal zijn van hun eigen grote gelijk.

Van uit de Partij zelf komen gematigde maar onwrikbare standpunten: onafhankelijkheid en gecontroleerde immigratie. Sommige enkelingen spreken radicaler, en gedwongen door hun uitsluiting, dienen ze ‘stoute taal’ te gebruiken. Och ja! Kwaad kan het niet. Persoonlijk had ik liefst géén immigratie. Wat we nu beleven is geen immigratie, maar invasie. Tegen invasies moeten we ons verzeten. Anders liggen we er straks zelf uit! Voorbeelden? Kijk naar Brussel. In een paar decennia ont-Vlaamst, en nu zodanig overspoeld door vreemdelingen, dat binnen een paar jaar Brussel niet meer de hoofdstad van Europa zal zijn, maar de hoofdstad van Eurabia.

Wat ’n lange inleiding, om te zeggen dat de rede van Vlott-Voorganger Hugo Coveliers ten zeerste welkom geweest is. Blijkbaar ben ik niet alleen om deze toespraak, ik wil zeggen, wat de pers heeft willen publiceren er van, kan/wil helpen verspreiden.

In Vlaanderen willen leven en er gelukkig zijn! Is er iets eenvoudiger!? Waarom wordt het ons dan zo moeilijk gemaakt?


***********************



Vlott neemt opnieuw samen met Vlaams Belang deel aan de verkiezingen in 2009.

Dat zei voorzitter en senator Hugo Coveliers in zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de partij, vanavond in Edegem. "Uiteraard zijn er verschillen tussen ons programma en dat van het Vlaams Belang", zei Coveliers. "Er is echter ook één bijzonder groot punt van overeenkomst: de wil om te komen tot een onafhankelijk Vlaanderen in Europa."

Coveliers drukte de wens uit dat Vlaanderen na 179 jaar eindelijk onafhankelijk zou worden in 2009. "Wij zullen in een onafhankelijk Vlaanderen optimaal gewapend zijn om onze identiteit te bevestigen en respect af te dwingen van diegenen die bij ons willen komen wonen, werken en gelukkig zijn. Ons Vlaams politieapparaat zal beter, efficiënter en wellicht wel ook veel goedkoper kunnen gestructureerd worden om de Vlaamse burger te beschermen. De Vlaamse economie zal optimaler kunnen gestimuleerd worden om de welvaart te verhogen. Kortom het welzijn in Vlaanderen zal ongetwijfeld stijgen wanneer Vlaanderen onafhankelijk wordt", aldus de Vlott-voorzitter.

Basiswaarden van Westerse cultuur

Voorts betoogde hij onder meer dat België wordt geregeerd door een minderheidsregering en dat de betutteling van de overheid moet worden afgebouwd. Coveliers pleitte er ook voor om "nu eindelijk eens af te stappen van de masochistische visie op diversiteit waarbij een samenleving wordt voorgesteld als een bonte verzameling van waarden en overtuigingen.

De geschiedenis bevestigt dat samenleven van mensen van verschillende origine slechts mogelijk is wanneer het bestaan van een "leitcultur" wordt aanvaard. Dit betekent dat in Vlaanderen iedereen die hier wil wonen en werken en gelukkig wil zijn de basiswaarden van de Westerse cultuur moet aanvaarden en respecteren". (belga/ka)
16/01/09 21u12
******************************************
Bron: Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen: