zondag 25 januari 2009

ZELFS DE VN MOETEN ZWICHTEN

ZELFS DE VN MOETEN ZWICHTEN
Inderdaad, en zeg dat Barones Mia Doornaaert van DS het gezegd heeft: voor zijn herverkiezing als Voorzitter van de VN moet de Heer Bar-Ki Moon kunnen rekenen op de steun van het blok moslim-landen….
In gans de wereld is er geen enkel vliegtuig dat kan opstijgen zonder dat iedere passagier en zijn bagage met de roskam zijn uitgezoomd. Dank zij de terreurdaden van de islam.
Niemand voelt zich nog veilig op tram, bus of straat: overal lopen bommenleggers en messentrekkers rond. Dank zij de islam-invasie….
De islam is alom tegenwoordig in Europa. In alle verhoudingen van w tot heel sterk, en in precies dezelfde mate geldt hun alleenheerschappij…
En wie daarover een opmerking heeft, is racist en haatzaaier…Of zou Barones Mia Het Licht gezien hebben? Dank zij Geert Wilders misschien?.....


Knieval
23-01-2009 - Mia Doornaert - de standaard
Verplichte lectuur. het is te hopen dat de rechters van het Grondwettelijk Hof dit ook gelezen hebben ... M.E.S.
Het gerechtshof van Amsterdam heeft een opiniedelict ingevoerd. Men mag de islam niet aanvallen. Tweede Kamerlid Geert Wilders moet worden vervolgd wegens zijn uithalen tegen de islam, met name in zijn filmpje 'Fitna'. Het procédé dat Wilders in dat filmpje toepaste, is dat waarvoor de Amerikaanse cineast Michael Moore toegejuicht wordt. Je stapelt alle negatieve kenmerken op van je doelwit en kiest alleen uitspraken en feiten die in je kraam passen - waarbij gezegd moet worden dat er in 'Fitna' minder klinkklare leugens voorkwamen dan in Moores film 'Sicko' die aan de propaganda van Fidel Castro ontsproten leek.
Wordt Amerika gedemoniseerd, dan klappen verlichte Europeanen enthousiast in de handen. Dat dit verschrikkelijke Amerika een verkozen zwarte president heeft, terwijl op het linkse bedevaartsoord Cuba een blanke potentaat van goede familie al vijftig jaar de plak zwaait, doet niets terzake.
Maar pas het Moore-procédé toe op de islam en je wordt verketterd. Wilders selecteerde die passages uit de koran die aansporen tot haat of geweld tegen joden, christenen en ongelovigen, en tot onderdrukking van de vrouwen. Hij gaf geen evenwichtig beeld van de koran, neen, maar hij verzon die passages niet. Hij heeft ook altijd gezegd dat hij wel een afkeer heeft van de islam, maar geenszins op discriminatie uit is van de mensen die dat geloof belijden. En als je in de dagelijkse nieuwsstroom ziet dat in naam van de islam de Taliban de oren afsnijden van ouders die hun dochtertjes naar school durven te sturen, of de grootmoefti van Saudi-Arabië zegt dat meisjes van tien uitgehuwelijkt mogen worden, dan is de realiteit vaak erger dan Wilders' filmpje.
Uiteindelijk paste Wilders het procédé toe van de vele antiklerikalen die de katholieke kerk ook alleen maar gelijkstellen met bloedige inquisitie, onderdrukking en obscurantisme. Als de Amsterdamse rechter nu vindt dat 'eenzijdige, sterk generaliserende formuleringen met een radicale strekking' neerkomen op 'haat zaaien', dan zet hij de deur beangstigend wijd open. Want dan kunnen er veel vervolgingen geopend worden wegens het zaaien van haat tegen groepen met een andere religie of levensbeschouwing.
De rechter maakt het nog erger door te zeggen dat Wilders 'de moslimgemeenschap zelf heeft beledigd', 'door 'de symbolen van het moslimgeloof aan te tasten'. Je durft er niet aan te denken hoeveel makers of producers van films, toneelstukken, opera's, kunstwerken allerhande zouden moeten worden vervolgd omdat 'symbolen van het christelijk geloof' op de meest blasfemische manier worden onteerd. Maar als christenen protesteren, dan zijn ze kleinzerig. Als moslims de straat op gaan, dan wordt maar al te vaak het kunstwerk teruggetrokken of de opvoering afgezegd. De uitspraak in Nederland dreigt de enorme zelfcensuur die nu al over de islam bezig is, nog aan te zwengelen.
Ze lijkt akelig op een knieval voor een religie die niet aarzelt geweld te gebruiken. Christenen of joden belachelijk maken is het veiligste wat er is. Men riskeert ten hoogste een protestbrief of -mail. Maar heel de wereld heeft kunnen zien tot welke hysterische betogingen en tot welk geweld de publicatie van enkele Mohammed-cartoons in een Deense krant in heel het Midden-Oosten heeft geleid. En hoeveel Europeanen moeten niet ondergedoken leven wegens oneerbiedigheid jegens de islam, van een Zweedse cartoonist tot een Franse professor filosofie?
Als het over moslims gaat, vindt echter een goed deel van onze chattering classes dat niet zozeer de geweldplegers schuldig zijn, als wel degenen die het 'geweld gezocht hebben' door hun recht op vrije meningsuiting te beoefenen. Er bestaat een naam voor toegeven aan bullebakken: appeasement.
Overigens dreigt de Nederlandse rechter ook onbegrip bij moslims te vinden. Hij verwijt Wilders dat hij de koran met Mein Kampf heeft vergeleken. Maar Hitler is een held en Mein Kampf een bestseller in een groot deel van de moslimwereld die erin slaagt de shoah te ontkennen en Hitler te prijzen omdat hij zoveel joden vermoordde.
Media in de moslimwereld zenden ook een stroom van antisemitisme uit die zo uit Mein Kampf kan komen, en die via satelliet ook in onze landen verspreid wordt. Nooit hebben we een secretaris-generaal van de Verenigde Naties daartegen horen protesteren. Maar de heer Ban Ki-moon vond het wel nodig het filmpje van Wilders te veroordelen. Die verklaring was verontrustend maar ergens begrijpelijk want hij is uit op herverkiezing, en wie het wil maken in de VN moet de gunst genieten van het blok moslimlanden. Dat een rechter in Nederland meedoet aan de knieval voor intolerantie is alarmerend, ook voor de rest van Europa.
Mia Doornaert is redactrice bij De Standaard.
Bron: Iskander

Geen opmerkingen: