maandag 12 januari 2009

ZWITSERSE VOLKSPARTIJ

ZWITSERSE VOLKSPARTIJ
Vele handen maken licht werk – Hoe meer zielen hoe meer vreugd – Gedeelde Vreugde is Dubbele Vreugde – Wapenbroeders – Strijders voor de Goede Zaak :
U kunt nog 100 spreekwoorden en gezegden bijeen sprokkelen om mijn vreugde uit te drukken regelmatig (in deze barre winterse dagen, die nochtans o zo belangrijk dreigen te worden, dagelijks verschillende keren) bij http://blog.seniorennet.be/angeltjes/ , ANGELTJESS dus, binnen te wippen. Alleen spijtig dat er via Internet nog geen ‘skoll’ kan getikt worden, met een frisse pint of met een hartelijke kop koffie.
Dat ik dan een stukje van hen moet overnemen? Het is een verzoeking waaraan ik niet kan weerstaan. Is derhalve verschoonbaar….
Inderdaad. Zelfs al moest ik er maar één verloren ziel mee naar de ware schaapstal kunnen brengen….Onze taal is, zoals ons programma, altijd eenvoudig en rechtlijnig, en juist daardoor moeten wij rechtschapen mensen kunnen bereiken en laten nadenken….Zoals een waterdruppel op de lange duur doorheen een arduinstuk tikt…
’A Force de Forger’ was ooit de titel van ons handboek Frans in ’t College. Die was eigenlijk het enige goede aan dat handboek, want oer-saai. Ware daar niet de goede “Porre’ aan te pas gekomen, ik had nooit 50% gehaald in die taal. Maar ‘ de Gerard’ was een dergelijk goede leraar, dat ik nu nog met heimwee terugdenk aan Lamartine, Baudelaire en de andere Franse romantiekers.

A

Zoals de trouwe lezers van deze blog weten, hebben wij in het verleden meermaals aandacht besteed aan de werking van de SVP/UDC in Zwitserland en ondermeer tijdens de verkiezingsperiode uitgebreid verslag gebracht van de ingewikkelde Zwitserse democratische structuren en de uitslag van de verkiezingen. De SVP/UDC is de grootste Zwitserse partij, die door de traditionele stromingen aanzien wordt als een gevaarlijk bedreiging.
Blij vast te stellen, dat op partijpolitiek vlak er thans een officiële toenadering bestaat met Vlaams Belang. De identitaire partijen in Europa (ook al behoort Zwitserland gelukkig niet tot de EU) hebben er alle belang bij om de handen in mekaar te slaan tegen de bestorming van onze Westerse beschaving, ook voor wie dit niet graag hoort.


11.01.2009 14.17u - Op 8 januari ontving onze fractie in het Vlaams Parlement Oskar Freysinger van de rechts-nationale Zwitserse Volkspartij SVP-UDC. Die ingewikkelde partijnaam wijst niet op een kartel of een samensmelting van twee partijen. Het is gewoon de afkorting van de Duitse en de Franse naam van de partij: Sweizerische Volkspartei in het Duits, Union Démocratique du Centre in het Frans.

De partij haalde bij de parlementsverkiezingen van oktober 2007 liefst 29% van de stemmen. Naast een aantal typisch Zwitserse thema’s, die in Vlaanderen niet spelen, klinken heel wat programmapunten van de SVP-UDC ons bekend in de oren: een strikt immigratiebeleid, geen uitholling van de strenge Zwitserse nationaliteitswetten, waterdichte grenscontroles, het behoud van de Zwitserse identiteit, een harde aanpak van de criminaliteit.

Zoals de meeste Zwitsers, is Freysinger een hartstochtelijk voorstander van de directe democratie, met bindende referenda en een minimale macht voor de federale regering. De belangrijkste politieke bevoegdheden liggen in Zwitserland trouwens bij de gemeenten en de kantons.

Freysinger is allesbehalve een saaie of ‘verzuurde’ politicus. Hij is een excentrieke en flamboyante intellectueel, die wijsheid en belezenheid koppelt aan een ongelooflijk talent als entertainer en verteller. Freysinger is niet alleen een raspoliticus, hij is ook leraar, schrijver en dichter.

En zelfs in het burgerlijke, democratische en vrijheidslievende Zwitserland heeft Freysinger een hoge prijs moeten betalen voor zijn politieke engagement. Als gevolg van een hetze in de media werd immers een brandbom in zijn woning gegooid, die volledig uitbrandde. Een laffe moordaanslag, die hem echter niet heeft belet zijn overtuiging trouw te blijven en verder uit te dragen.
@ Vlaams Belang

Geen opmerkingen: