vrijdag 13 februari 2009

BIJTEND ZUUR VOOR MOSLIM EER

BIJTEND ZUUR VOOR MOSLIM EER
Natuurlijk gebeurt dat (nog) niet in onze beschaafde wereld! Natuurlijk huivert ieder redelijk begaafd (met rede begaafd) mens voor deze barbaarse en onmenselijke behandeling van medemensen. Zelfs geen dier kan men zo zijn lijden. Zeker geen vrouw, die voorbestemd is om leven verder te geven.
Maar moslim-eer laat het niet alleen toe, het is zelfs voorgeschreven voor elke echte of zelfs vermeende inbreuk tegen de mannelijke suprematie.
Hebben wij al moslimstemmen van bij ons gehoord, die hun afschuw uitspreken over de zuurbehandeling in verre landen van hun geloofsgenoten? Hebben onze Oude Media en de Nullen ooit stil gestaan bij de ‘smiley’-behandeling die blijkbaar zelfs in onze Lage Landen bij de Zee ingang heeft gevonden? Aanzien zij zulks misschien stilzwijgend als cultuur-verrijking, die slechts zal toegepast worden als de ‘onderwerping’ is ingetreden? Sluimeren deze ideeën misschien reeds in de hoofden van de vele import-bruidjes in hun gearrangeerde huwelijken? Het wordt niet aan onze neus geknoopt – tot een of ander exces kortstondig de kranten haalt.
Wij houden die verschrikkingen niet voor mogelijk? Weet dan dat het begrip ‘eer’ voor al die Vrome Gelovigen een andere betekenis heeft dan voor ons. Om over na te denken! Dank zij het Vrije Woord op Internet houden wij elkaar geïnformeerd. Elk zegge het voort, zodat wij later niet moeten bekennen ‘Wir haben es nicht gewusst’….

Vrouwen hebben in de islam een hele speciale positie – ze zijn tweederangs mensen. In Pakistan werden alleen al in het afgelopen jaar 750 vrouwen met zuur overgoten – om hen hun waardigheid te ontnemen. De media berichten bijna nooit over deze gruwelijkheden, want de waarheid is nauwelijks te verdragen…

In de islamitische cultuur heerst een ouderwets begrip van eer. En vrouwen zijn in de islamitische cultuur voor veel mannen minderwaardige wezens. Dat wordt door de islam gedekt en aangemoedigd. Vrouwen die zich verzetten tegen hun onmenselijke vernedering, worden gepijnigd en mishandeld. Dat noemt men bagatelliserend ”eergeweld”. Ook Europa wordt intussen door deze ouderwetse ”eergewelddaden” overspoeld.

Laten we het er maar niet over hebben dat de slachtoffers in islamitische landen nog veel gruwelijker worden behandeld. Bijvoorbeeld in Pakistan: daar werden ongeveer alleen al in het afgelopen jaar 750 vrouwen door hun families met zuur overgoten, omdat men hen hun waardigheid wilde ontnemen. Mannen bedekten hun vrouwen met bijtende zuren, overgoten ze met kerosine en staken ze in brand. In luttele seconden verliezen de vrouwen hun gezicht. Ze zijn dan verbrand, aangetast en mismaakt voor de rest van hun leven. De meest voorkomende reden voor dit gedrag is afgewezen ”liefde” – op z’n Nederlands: wanneer vrouwen weigeren om gedwongen te trouwen. Meer dan 280 vrouwen stierven in Pakistan al tijdens zulke ”eergewelddaden”. De hulporganisatie Smileagain ontfermt zich over de slachtoffers – de organisatie wordt vooral gefinancierd door burgers uit de westerse cultuur die dit optreden in de islamitische cultuur barbaars vinden.

De BBC berichtte al in 2003 over deze gruwelijke zuuraanvallen op vrouwen. Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd dat dit culturele gebruik ook onder onze medeburgers in Europa zal gaan plaatsvinden.

Franse artsen van Médecins du Monde proberen belangeloos om de vele zuur- en brandslachtoffers in Pakistan met operaties te helpen. De eerst in Pakistan opgerichte organisatie Smileagain bestaat nu ook in de VS. In Europa echter kijkt men bij deze ”schoonheden” van de islamitische cultuur en haar culturele gewoontes toch liever de andere kant op en bekijkt alle immigranten in de eerste plaats alleen als positief: ”Deze mensen met hun veelzijdige cultuur, hun hartelijkheid en hun levensvreugde zin een verrijking voor ons allemaal”.

Nu zult u wellicht denken dat dit allemaal ”incidenten” zouden zijn en dat dit niets te maken zou hebben met de islamitische cultuur. Dan richt uw blik toch gewoon eens naar het buurland van Pakistan – en wel naar Afghanistan. Laten we daar eens een kijkje nemen in de gevangenissen: de meeste gevangen gehouden vrouwen werden veroordeeld tot 10 tot 20 jaar gevangenisstraf. Welke ”misdaad” hebben deze vrouwen begaan? Ze werden verkracht. U hebt het goed gelezen. Het jongste vanwege verkrachting gearresteerde meisje is net 13 jaar oud. De vrouwen, en hun in de gevangenis na een verkrachting geboren kinderen, zitten daar tientallen jaren – zonder medische verzorging. Dat is echter geen Afghaanse ”specialiteit” – dat is heel normaal in de islamitische cultuur.

De druk op jonge islamitische vrouwen groeit ondertussen ook in Europa. Jonge moslims bedreigen hen met een ”smiley” als ze geen sluier of hoofddoek dragen. Een ”smiley” is een messnede in het gezicht van oor tot oor – de verlenging van de mondhoeken. Uiteindelijk, als ze de littekens van een ”smiley” in het gezicht hebben, zullen ze deze proberen te bedekken met een hoofddoek. Dat weten de meisjes en gehoorzamen de mannen. Ze dragen de hoofddoek dus ”vrijwillig”. In Marokkaanse families dook de ”smiley” drie jaar geleden voor het eerst bij ons in Nederland op. Met deze ”smiley” worden al lange tijd jonge moslima’s in heel Europa bedreigd.

Bron Het Vrije Volk

Geen opmerkingen: