zaterdag 7 februari 2009

DAMIAAN EN MOLOKAI IN VLAANDEREN

DAMIAAN EN MOLOKAI IN VLAANDEREN
Van het thuisfront bracht de electronische postduif een berichtje over Vlaanderens beroemste man van vorige eeuw, Pater Damiaan. Ergens in oktober dit jaar zou Hij tot ‘de Eer der Altaren’ verheven worden, en de plechtigheid zou in Rome doorgaan. Wegens niet goed te been zal ik die dag niet op het Sint Pietersplein tussen de tienduizenden gelovigen zijn om mij te laten radbraken, waaronder zoveel mogelijk een goed deel Vlamingen, maar thuis voor de buis. De Rode Staatszender van Berlusconi-land namelijk is onovertroffen in het verzorgen van pompeuze Roomse plechtigheden in open lucht. In doorsnee hebben ze natuurlijk het weer mee!
Wel hou ik nu al mijn hart vast voor de storende driekleuren in het publiek en vooraan op de ere-trubines. Want het zal weer van la belgique van hier en la belgique van daar zijn, met Fransoos wauwelende Koninginnen,; Koningen en Prinsen, die van ons op kop. Natuurlijk. Want het is dank zij hen dat Damiaan naar Molkaï is gegaan! En die Duitser in het Pauselijk wit vooraan, die de plechtigheid leidt, heeft nog als kleine jongen de erehaag gevormd voor hunne Pa, le Rwa Félon, toen die in de late oorlogsjaren op doorreis was in zijn Heimatland…Dat schept voorrechten!
Schaamte? Als men dagelijks 6 miljoen Vlamingen kan bestelen of helpen bestelen, kent men al bijna 200 jaar dat gevoel niet meer!
Waar ondergetekende kan, houdt hij Vlaamse Leeuwen (gespaard van de vlaggen,actie Vlaams Belang!) ter beschikking. Hij maakt ook zoveel mogelijk mensen warm om te handelen. Thuis of in Rome….Zelfs logies voor (max) 4 personen is ter beschikking. Wij huizen op 120 Km van Rome, en een treinticket, trein-tram-bus-metro, voor 1 dag kost… € 9,-p.p.Voor minder dan € 100 vliegt Ryanair 2 personen heen en terug….Angeltjes-collega’s genieten de absolute voorkeur! ….




Damiaanbouwkampen
KRUISHOUTEM - In verschillende landen werken vrijwilligers initiatieven uit om de gezondheidsvoorzieningen voor lepra- en tuberculosepatiënten te verbeteren.
Wie interesse heeft om aan deze zogenaamde Damiaan-bouwkampen mee te werken, kan terecht bij Marcel Lootens, Fonteinstraat 7 in Wannegem-Lede, 09-383.55.63, m.lootens@skynet.be. (pd)


Ik heb die persoon als volgt aangeschreven via mijn thuisadres…Zo gauw ik met goed gevolg een woordeke kan/mag plaatsen over Leeuwenvlaggen (Vlaanderen Vlagt²?) om de driekleuren weg te houden, zal ik dit niet nalaten. Mr Lootens hoort daar tijdig van…...
Waarde Heer,
In Het Nieuwsblad “on line’ las ik deze morgen over de Damiaanactie Bouwkampen. Een waarlijk schitterend initiatief waar wij, als particulier, absoluut achter staan.
Gaarne vernamen wij iets meer over de plaatselijke actie en waar die kadert in het algemeen. Niet dat wij op onze ouderdom actief lichamelijke prestaties willen leveren, maar in het licht van de komende Heiligverklaring (Oktober 2009?) hadden wij gaarne, weliswaar op bescheiden schaal, bijgedragen tot de roem van ons kleine Vaderland. Kan het helpen als U weet dat wij zeer regelmatig in de nabijheid van Rome verblijven? In een haai en een draai staan wij op het Sint Pietersplein….
Met voorname hoogachting.

Geen opmerkingen: