woensdag 11 februari 2009

ELUANA OVERLEDEN

ELUANA OVERLEDEN

De strijd gaat verder: de Enen tegen de Nullen. Inzet: een samenleving met ethisch hoogstaande waarden – of (mijn interpretatie) de neergang inzetten, die in de evolutie-leer besloten ligt: de mens is geëvolueerd van aap tot mens, enfin van stof en as tot weer stof en as in een ontmenselijkte vorm,, en tot stof en as zal hij weerkeren….Dat is het gehele Darwinverhaal.
Nu het scheppingsverhaal, het creationisme, dat zeker niet aan kant wordt gezet door de evolutieleer. De Mens die in al zijn hoogmoed aan God gelijk wil zijn, zegt de Bijbel, werd verdreven uit de Hof van Eden….
Mensen, mag ik vragen het Bijbelverhaal te lezen met dezelfde bedoeling als de schrijver er van bedoeld heeft? Geen wetenschappelijk verhaal, maar elementen als bouwstenen om over na te denken, die de tijden overleefd hebben. De Wetenschap heeft nu eindelijk de bouwstenen van de menselijke natuur ontdekt? Goed zo! Ik zal dat even vergelijken met het vaststellen (ontdekken) dat bakstenen gebruikt werden om een gebouw op^te richten. Verklaart dat nu dat men de geheimen van de bouw heeft ontdekt?
Mijn besluit: hoe kan een nietige luis zich de ruimtevaart voorstellen? De wetenschappelijke ontdekkingen binnen 100 jaar? Dezelfde afstand, en waarschijnlijk duizend keer meer, scheidt de mens van de Abolute Kennis. Ik zou dus maar voorzichtig zijn als Godloochenaar….U kunt nooit weten….Het feit alleen dat U loochent, bewijst toch wel juist dat er iets is om verloochend te worden…
In mijn hart, en in het hart van vele mensen, staat geschreven: ‘Gij zult niet doden’…en daar past geen enkele interpretatie op. Men kan ook niet een heel klein beetje zwanger zijn. Tenzij er interpretaties gezocht en gevonden worden die Hitlers beulen wilden toegepast zien….Het begon met lijkverbranding, en het eindigde met de gaskamers en proefnemingen op menselijke proefpersonen: op Untermenschen….
Ik ben blij te leven in een land waar gevochten wordt om alle menselijk leven te beschermen…En voor de hardste gevallen: dat men handele elk naar zijn eigen geweten en met kennis van zaken. En zonder daarmee in de volksgunst te willen komen….



In Italië is maandagavond comapatiënte Eluana Englaro overleden. De 38-jarige vrouw
lag al zeventien jaar in coma na een auto-ongeluk

Zij stierf in een kliniek in Udine nadat vrijdag haar voeding was stopgezet. Een rechter had bepaald dat Englaro mocht sterven, omdat er geen zicht was op verbetering van haarsituatie. De uitspraak leidde tot diepe verdeeldheid in Italië
tussen voor- en tegenstanders van euthanasie.

Op het moment dat het overlijden bekend werd, was in de Italiaanse Senaat net een debat begonnen over een noodwet van de regering-Berlusconi. Die had de euthanasie op Eluana alsnog moeten tegenhouden

Bron Wereldkrant

Geen opmerkingen: