maandag 16 februari 2009

EURABIA


EURABIE
Als kind hadden wij volgend versje, die om God-weet-welk-rede populair gebleven was, want wie die hoofdpersoon was, wisten wij niet eens. Het ging zo: ‘Wilde Willem wijzer wezen, wij wilden Willem weer. Een paar artikels per dag overnemen uit Het Vrije Volk’ zou de DS of zelfs, God-betere-het, een DM doen opveren tot spectaculaire lezersaantallen. Inderdaad….’Wilde Willem Wijzer weze,…..
Moest de Redactie daarbij de lezers-reacties via dagelijkse ‘polls’ willen kanaliseren, dan zouden onze Grote Verstanden tenminste lezen wat er onder ‘het volk’ omgaat. En wie weet, zich er naar gedragen…..
Ondertussen: wat baten kaars en bril, als den uil niet zien en wil….



Wat de zaak Wilders zo bijzonder maakt: de Nederlandse staat zelf geeft nu toe aan de druk van islamitische immigranten, die iedere mening willen criminaliseren waarvan gezegd zou kunnen worden dat zij de islam zou beledigen of de islamitische immigratie zou bekritiseren.
Maar ons land is niet het enige Europese land dat zich in oorlog bevindt met de uitoefening van de vrije meningsuiting…





In Oostenrijk werd bijvoorbeeld het parlementslid Susanne Winter voor het ”misdrijf” veroordeeld gezegd te hebben dat ”in het huidige systeem” de profeet Mohammed als ”kinderverkrachter” zou worden beschouwd, waarbij ze verwees naar zijn huwelijk met een 6-jarig kind. Ze werd bovendien veroordeeld wegens ”ophitsing”, omdat ze ertegen waarschuwde dat Oostenrijk tegenover een ”islamitische immigratie-tsunami” zou staan.

In Italië werd de journaliste en schrijfster Oriana Fallaci voor het gerecht gesleept, omdat ze schreef dat de islam ”haat brengt i.p.v. liefde en slavernij i.p.v. vrijheid”. Ze overleed in 2006, twee maanden na het begin van haar proces.

In Frankrijk werd de romanschrijver Michel Houellebecq aangeklaagd, omdat hij de islam ”de domste religie” noemde.
In een jonger verleden werd de activiste voor dierenrechten Brigitte Bardot in juni 2008 door een rechtbank in Parijs wegens ”ophitsing tot rassenhaat” veroordeeld, omdat ze eiste dat moslims dieren eerst zouden moeten verdoven voordat ze geslacht worden.

In Groot-Brittannië heeft de ”Racial and Religious Hatred Act” van 2006, die het nieuwe misdrijf van het opzettelijk oproepen van religieuze haat tegen volkeren uit religieuze redenen creëerde, geleid tot een ijver die grenst aan het absurde.

In Nottingham liet bijvoorbeeld de basisschool Greenwood een kribbespel niet doorgaan, omdat dit zou botsen met het islamitische feest Id ul-Adha (Offerfeest/Slachtfeest).

In Scarborough verwijderde het Yorkshire Coast College de woorden Kerstmis en Pasen van de kalender om geen moslims te beledigen.

In Schotland verontschuldigde zich het Tayside Police Department ervoor een Duitse herder welp als reclamefiguur voor een campagne gebruikt te hebben om hun nieuwe alarmnummer bekend te maken. De ansichtkaarten zijn voor de 3000 leden sterke moslimgemeente wellicht beledigend, omdat de islamitische rechtstraditie zegt dat honden onrein zijn.

In Glasgow werd een christelijke radiopresentator na een discussie tussen een moslim en een christen ontslagen waarin het erover ging of Jezus ”de weg, de waarheid en het leven” is.

In Cheshire werden twee scholieren van de Alsager High School door hun leraar bestraft, omdat zij weigerden als deel van het godsdienstonderwijs tot Allah te bidden.

In East London kregen alle gekozen leden van de gemeenteraad van Tower Hamlets aanwijzingen om overdag tijdens gemeenteraadsvergaderingen gedurende de islamitische maand Ramadan niet te eten.
Er werden ook speciale arrangementen geregeld om de gemeenteraadsvergaderingen te onderbreken voor islamitische gebeden. Intussen werd een kersviering van de medewerkers omgedoopt tot ”feestmaaltijd”.

De moslims zijn ook niet de enigen die de vrijheid van meningsuiting in Europa proberen te beperken. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld staat de regering onder druk van homoactivisten om een toevoeging voor de vrije meningsuiting, die werd toegevoegd aan een controverse homohaatwet, af te schaffen.

Op Europees niveau discussiëren in tussen ministers van de 27 lidstaten van de Europese Unie over het ontwerp van een EU-richtlijn die erop is gericht om het verbod van discriminatie en ”het lastig vallen” in de voorschriften van het goede en dienstbare op te nemen.
Het nieuwe recht zou bijvoorbeeld christelijke adoptieagentschappen sluiten als deze zouden weigeren kinderen te bemiddelen voor paren van hetzelfde geslacht. De definitie van ”het lastig vallen” is dermate wazig dat zelfs gematigde uitleg van het christelijke geloof t.o.v. seksueel gedrag of andere religies als misdrijf zouden kunnen worden aangezien.

Europa’s oorlog tegen de vrijheid van meningsuiting is het resultaat van een ingrijpende identiteitscrisis, die wordt veroorzaakt door het allesomvattende opgeven van de traditionele joods-christelijke waarden in samenspel met de massa-immigratie uit islamitische landen. Maar in hun ijver het vrije denken en de vrije meningsuiting te criminaliseren vernietigen de linkse wachters van de Orwelliaanse politieke correctheid systematisch de Europese democratie.

Niet alleen de politieke elites van Europa gebruiken de wetten over haatmisdrijven om mensen met meningen, die niet in overeenstemming zijn met de officiële staatspolitiek, tot zwijgen te brengen. Bovendien deelden ze de Europeanen in twee groepen in (de meerderheid en de minderheid), elk met verschillende rechten en verplichtingen. De minderheid (moslims, homoseksuelen, socialisten) legt de meerderheid (niet-moslims, heteroseksuelen, niet-socialisten) haar wil op door agressief diegenen aan te klagen die weigeren zich aan te passen.

De Europeanen missen zoiets als de First Amendment in de VS, wat betekent dat zij ervoor kunnen worden bestraft de ”verkeerde” mening te uiten. Maar de Europese oorlog tegen de vrijheid van meningsuiting zou voor de Amerikanen als waarschuwing tegen zelfingenomenheid moeten dienen. Want de regering van Obama zegt dat zij ”de landelijke haatmisdrijf wetten zou moeten versterken, de bescherming tegen haatmisdrijven zou moeten uitbouwen door de Matthew Shepherd Act aan te nemen en de versterking van de strafrechtafdeling van het ministerie van justitie nieuw leven in te blazen.”

Enkele politici hebben bovendien gepleit voor de herinvoering van de Fairness Doctrine, waarmee feitelijk de meningen van tientallen miljoenen Amerikanen zou worden gecensureerd.

Meer dan 200 jaar geleden waarschuwde Thomas Jefferson voor het langzame afglijden van de vrijheid naar de tirannie, toen hij vaststelde:

”Er bestaan rechten, waarvan het nutteloos is ze aan de regering over te laten en waarvan men steeds opnieuw vaststelde dat regeringen ingrepen in ze aanbracht. Dit zijn de rechten om onze gedachten te denken en door spreken of schrijven openbaar te maken.”

Zullen de Verenigde Staten in de voetsporen van Europa treden?

E.J. Bron in Het Vrije Volk

Geen opmerkingen: