zaterdag 7 februari 2009

FRANKRIJK

FRANKRIJK ZENDT ZIJN ZONEN UIT
Zaterdagnamiddag en half verzopen. Dagen lang hebben we hier, in Centraal ItaliĆ«, prijs. Meer in het Zuiden (Calabria, (U weet wel, het Land van de aanminnige Nederlands-onkundige Ruffo’s) is het heel erg. Bij ons verschuiven de berghellingen nog niet, maar ’t mag niet lang meer duren….De Civiele Bescherming staat in ‘stand by’….
Gisteren waren we gans de dag in de Eeuwige Stad, omdat we daar de dichtst bijzijnde merkgarage vinden en van de gelegenheid hebben onze 4 Duitse herders geprofiteerd om een stapke in de wereld te doen. Gelukkig hebben onze brave buren de schade kunnen beperken, zodat er, na zoeken en roepen in regen, wind en duisternis maar eentje meer ontbrak toen het nacht werd. Een hondenasiel op 40 Km belde ons deze morgen: Meneerke was, hondsmoe en ten einde raad, gisterennacht meegenomen door een dierenvriend langs de levensgevaarlijke ‘cassia’, zijnde de hoofdweg tussen Rome en Sienna, waar de legioenen van Julius Cesar ooit zijn langsgetrokken om tern onzent te geraken. Deze middag is hij dan thuis gekomen, afgehaald door ’t Vrouwtje, mak als een lammetje en half door van dorst en honger. Zijn 3 broers nemen dat niet en willen de wegloper niet meer terug in hun midden. Ruiken zij zijn avontuur? Willen ze hem in de hondentaal (met grollen en bijten) bestraffen? Feit is dat we alles ‘in straf’ hebben moeten zetten, elk apart en onverbiddelijk gescheiden.
Zo hebben de baasjes tijd. Zij om uit te rusten van het vele ronddolen, en hij om te ‘computeren’. Zo kwam ik op de blog terecht van een vriend die een ganse valies inbrekers-wrevel wenste leeg te gooien op zijn blog.
Zie http://blog.seniorennet.be/toujour_andre/
De eerste greep wrevel ging over de thuisstad van mijn Allerliefste…En waarlijk, Noord Afrikaanse Fransmans…..Dat zullen wel kansarme hangjongeren zijn, die net als onze hondjes, een onschuldig vrijblijvend stapje in de wereld wilden doen….Waarom die Zuid Vlaamse flikken hen dat wilden beletten, is een echt raadsel. De respectievelijke verzekeringen betalen immers alle geleden schade terug, terwijl die ‘jongeren’ in feite niets meer gedaan hebben dan terugnemen wat hen toekwam…..Wat zij doen is tenslotte niets meer dan vragen om ‘respect’…..

Vier Noordafrikaanse overvallers gevat in Menen, vijfde dader spoorloos

Na een achtervolging door verschillende politiediensten zijn in Menen kort voor de middag vier overvallers gevat. Een vijfde dader is spoorloos. De vijf mannen van Noord-Afrikaanse origine zijn verantwoordelijk voor enkele overvallen en een carjacking eerder op de dag in Moeskroen en het noorden van Frankrijk.

Achtervolging en vier daders gevat
De politie van de zone Grensleie kreeg deze voormiddag een bericht uit Henegouwen dat een Audi, met aan boord vijf overvallers, vanuit Moeskroen op de vlucht was richting Menen. Vermoedelijk snelden de verdachten in de richting van Frankrijk. Enkele wegen werden afgezet. Achtervolgd door de politie, reden de daders een zijstraat van de Moeskroenstraat in. Ze lieten hun auto achter en probeerden te voet te ontkomen. Vier van de vijf verdachten werden vrij snel gevat. Met een speurhond en een helikopter met warmtecamera werd nog gezocht naar de vijfde dader, die erin slaagde te ontkomen.

Geen opmerkingen: