vrijdag 13 februari 2009

INTERNATIONALE FRAUDE


INTERNATIONALE FRAUDE
Een gunstige wind blies deze morgen eenzelfde wapen in onze (de Enen) handen zoals die gewoonlijk door de Nullen tegen ons gebruikt wordt: verklikking.
Goed om weten en graag bij de hand te houden:
http://gemeenteloket.szw.nl/index.cfm?fuseaction=dsp_dossier&set_id=1050&link_id=25745
Mocht dit de start zijn om de vastgoedmarkt in onze welvaarstaten maar meteen in de thuislanden te onderzoeken. Wie is eigenaar (of huurder) en welke financiĆ«le middelen zijn hier in beweging gekomen, niet alleen nu, maar sinds 1970-80, toen de immigratiegolven niet meer te stuiten waren…Dat men ‘en passant ‘ ook eens de passagierslijsten op deze routes eens onderzoeke: wie, waarom en waar en hoe betaald? Mensen met geruste gewetens zullen geen bezwaar hebben. De volksmond weet dat ganse wijken in de thuislanden vooral in de vacantiemaanden bewoond zijn door hun eigenaars….werklozen of steuntrekkers in de welvaart-staten misschien?
Misschien een tip om de Staatskas een beetje bij te werken?
Onderstaand gevalletje (Nederland) is slechts het topje van de ijsberg…..
Bijstandsechtpaar heeft Turkse vakantievilla van 1 miljoen
De gemeente Deventer blijkt voor duizenden euro's te zijn opgelicht door een echtpaar dat jarenlang een bijstandsuitkering had, en tegelijkertijd een luxe vakantiehuis in Turkije bezat.
Het oudere echtpaar ontving van de gemeente een AOW-uitkering en een aanvullende bijstandsuitkering, meldt regionaal dagblad De Stentor.
Maar uit onderzoek van het Internationaal Bureau Fraude-informatie, dat grensoverschrijdende uitkeringsfraude opspoort, blijkt dat de twee een kapitale villa in Turkije bezaten.

Internationale fraude
Het Internationaal Bureau Fraude-informatie (IBF) is een onderdeel van UWV en heeft veel kennis in huis over grensoverschrijdende uitkeringsfraude. Het IBF verricht niet zelf (opsporings)onderzoek, maar adviseert en faciliteert opdrachtgevers, waaronder gemeenten en de Sociale Verzekeringsbank (SVB), bij het instellen van een internationaal onderzoek. Het bureau fungeert tevens als centraal coƶrdinatiepunt voor gegevensuitwisseling met het buitenland. Het onderhoudt hiervoor een uitgebreid netwerk met zusterorganisaties en overheidsinstanties in binnen- en buitenland.
Als u een verzoek om gegevens of een onderzoeksaanvraag wilt indienen kunt u contact opnemen met:
Internationaal Bureau Fraude-Informatie (IBF)
Postbus 58285
1040 HG Amsterdam
Tel: 020-7524175/ 7524851
Fax: 020-7524177
Bezoekadres:
La Guardaweg 116-162,
1043 DL Amsterdam
E-mail ibf@uwv.nl
Bron Elsevier

Geen opmerkingen: