vrijdag 13 februari 2009

JOZEF DEWITTE ENIGE NEANDERTHALER

JOZEF DEWITTE ENIGE NEANDERTHALER
Is onderstaand artikel niet van aard om een aap in zijn kl.. te bijten?
Het CGKR heeft nu al jaren zijn best gedaan om te bewijzen (met woorden) dat er geen rassen bestaan, en dan komen een paar onnozele wetenschappers aandraven met het omgekeerde!
Ze beweren zelfs dat Darwin ook niet alles bij het rechte eind had…..Immers, de homo sapiens zou niet afstammen van de Neanderthaler….Evolutie met een kink in de DNA-kabel? Negers en Aziaten verschillen van ons, Blanken! Ongehoord! War moet dat nu naartoe met de multicul!
Tegen die wetenschappers moet een Internationaal Aanhoudingsbevel worden uitgevaardigd en hun boeken moeten worden verbrand!
Heb toch wel een beetje medelijden met Seppe Weiss en zijn Spionnencentrum….Straks kunnen ze zelf worden vervolgd voor volksverlakkerij, misleiding en landverraad….We zullen heb gedenken in onze gebeden!

Genoom van de Neanderthaler ontcijferd
donderdag 12 februari 2009 17:09
Het dna van de Neanderthaler is afgelezen, zo maakte een internationale groep onderzoekers bekend op een persconferentie in Leipzig (Duitsland) en Chicago (VS).
Bekijk ook
De videoblog van Simon Rozendaal: Waarom is de Neanderthaler uitgestorven?

En lees zijn weblog Ons naaste neefje: de Neanderthaler

Het onderzoek bekrachtigt wat al eerder werd vermoed: dat er vrijwel geen genen van de Neanderthaler in ons zitten.
Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de moderne mens, Homo sapiens, en de Neanderthaler ongeveer 800.000 jaar geleden van elkaar zijn afgesplitst.
Darwin
Het onderzoek is bekend gemaakt op de 200e geboortedag van Charles Darwin en zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als een mijlpaal van de moderne wetenschap.
De onderzoekers hebben uit 70 Neanderthal-fossielen, afkomstig van zestien vindplaatsen dna proberen te winnen. Slechts bij de fossielen uit drie vindplaatsen had het dna de tand des tijds doorstaan: er zat 0,2 tot vier procent Neanderthal-dna in die botten. Het beste dna kwam uit een grot in Vindija (Kroatië) maar ook uit El Sidron (Spanje) en Feldhofer (Duitsland, het Neanderthal) kwam bruikbaar Neanderthal-dna.
Overlap
In totaal zijn meer dan drie miljard dna-letters van de Neanderthalers afgelezen. Dat is meer dan het totale genoom van de Neanderthaler – dat net als van de moderne mens drie miljard dna-letters beslaat. Maar omdat er overlap was tussen de fragmenten, is in werkelijkheid zo’n zestig procent van het Neanderthal-genoom afgelezen.
Het onderzoek werd geleid door Svante Pääbo van het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie in Leipzig en leunde sterk op de dna-afleestechnologie van het Amerikaanse bedrijfje 454 Life Sciences (een dochter van de farmaceutische multinaional Roche). Op de jaarlijkse conferentie van de American Association for the Advancement of Science (AAAS) in Chicago zal Pääbo zondag een lezing over het onderzoek houden.
Melk
De onderzoekers hebben specifiek naar enkele genen gekeken. Zo hebben tegenwoordig alleen blanken het zogeheten lactase-enzym, waardoor zij als volwassenen melk kunnen drinken. Zwarten en Aziaten hebben dit enzym niet waardoor ze buikpijn van melk krijgen. De vermoedelijke verklaring is dat blanken deze eigenschap hebben ontwikkeld na de uitvinding van de veeteelt, zo’n achtduizend jaar geleden. Omdat de Neanderthalers ongeveer 30.000 jaar geleden zijn uitgestorven, lag het voor de hand dat in het genoom van de Neanderthaler dit gen niet zou voorkomen. Dat bleek ook het geval.
Ook het zogeheten FOXp2-gen is bestudeerd. Dat wordt wel in verband gebracht met taal en spraak. Welnu, daarvan had de Neandertaler dezelfde varianten als de moderne mens. Dat betekent niet dat het honderd procent zeker is dat de Neanderthaler kon praten – veel meer genen spelen daarbij een rol – maar het wordt wel waarschijnlijker, aldus onderzoeksleider Pääbo.
Door Simon Rozendaal in Chicago
Bron Elsevier

Geen opmerkingen: