woensdag 4 februari 2009

KROKODILLEN IN ONZE STRATEN

KROKODILLEN IN ONZE STRATEN
Even dacht ik gedroomd te hebben. Bu al verkiezingen? Dat was toch maar op 7 Juni, in volle zomer! En nu regent het nog de godganse dag, zo erg dat de straten blank staan….
Toen zag ik, dat dat alles zich afspeelde in…Austrtalië…
En Och arme! Och God! Die arme beestjes zijn daar een beschermde soort! Meteen duidelijk dat het niet over onze eigen gouwen kon gaan. Hier zijn die oude krokodillen niet alleen geen beschermde soort, ze worden zelfs bedreigd met uitsterven!

Krokodillen in de straten door overstromingen
04/02/2009 14:13
Als gevolg van zware overstromingen, zijn in dorpen in het noordoosten van Australië krokodillen gespot. Het leger is ingezet om de dieren terug te drijven naar hun natuurlijke habitat.
Stortregens en cyclonen troffen meer dan de helft van de deelstaat Queensland en 3.000 gezinnen. Bewoners in het noorden van Queensland zagen verschillende krokodillen, en riepen het leger op.

In een straat in een dorp bij Townsville is zo dinsdag een krokodil van 1,6 m aangereden door een auto. In Australië is de krokodil een beschermde soort.

De kost van de overstromingen wordt voorlopig geraamd op 110 miljoen Australische dollar, volgens de bevoegde minister in Queensland.

Het zuidoosten van Australië wordt intussen getroffen door de zwaarste hittegolf sinds een eeuw. Al minstens 35 mensen zijn de voorbije dagen bezweken aan de warmte.
Bron: ‘Nack”on lain

Geen opmerkingen: