donderdag 5 februari 2009

MOEDERS MET BOMMEN

MOEDERS MET BOMMEN
De Heilige Oorlog tegen het Westen, thans ook al gevoerd met bom-ma’s en kinderen…bij gebrek aan strijders voor ALLAH?
Ofwel het ultieme middel, zoals in India, door een luierkind aan te reiken naar het vrouwelijk uiteen te rijten doel, dat omringd is door body guards….;Alles moet kunnen, opdat de Godsdienst van Vrede zou overwinnen over christenen, joden, varkens en apen….
Tiens. Over varkens en apen gesproken. Kennen jullie één ander zoogdier in het dierenrijk dat wreedaardiger is? Als dat zo zou zijn: zwijg dan stil anders is Uw laatste uur geslagen. De beul verdraagt immers geen beul-er boven beul!
Democratie in Irak! Een contradictio in terminis….Want hoe kan er voor deze mensen gezag uit een andere bron komen dan de Koraan? Geef ze dus Koraans zoveel ze willen, als ze maar in hun eigen land blijven. Hun eigen land… Dat was toch het Land tussen Tigris en Eufraat, ooit de locatie van de Hof van Eden? En Bagdad, was dat niet de stad van 1.000 en Een Nacht?
Mein Liebschen, was wollst du noch mehr?

Springstof onder de chador

Het terreurnetwerk Al Qaida heeft de vrouwen als levende bommen ontdekt. Wanhoop, armoede en wraakgevoelens drijven steeds meer Irakese vrouwen ertoe om zichzelf in het aangezicht van de vijand in de lucht te blazen.

Een Irakese heeft zich als zwangere vrouw verkleed: onder de chador draagt ze springstof die ze middenin een bruiloftsgezelschap aansteekt – meer dan 30 mensen worden gedood. Een jonge vrouw loopt de volgende dag vriendelijk op een Irakese soldaat af – dan steekt ze haar voor beide dodelijke springstofgordels aan. Beide aanslagen laten zien dat steeds vaker vrouwen worden ingezet om terreuraanslagen te plegen.

”We moeten handelen”, eist Faisa Sajjid Alwan, soennitisch lid van de provincieraad in Dijala, die zelf al drie aanslagen op haar leven heeft overleefd. De opstandelingen zouden proberen hopeloze en arme vrouwen naar hun kant te trekken. ”We moeten sneller zijn en deze vrouwen redden door ze te helpen, ze op te leiden, zodat ze betere kansen krijgen”, zei Alwan op een vergadering over vrouwenthema’s in Noord-Irakese Erbil.

Volgens gegevens van het Amerikaanse leger vonden er in 2006 slechts vier door vrouwen uitgevoerde zelfmoordaanslagen plaats, een jaar later waren het er al acht en in 2008 tot en met mei 16. ”Al Qaida pikt die vrouwen eruit die geen werk hebben, onontwikkeld en wanhopig zijn”, zei generaal-majoor Mark Hertling van het persbureau AP. Vaak zou aan de vrouwen voor hun inzet beloofd worden door de terroristen dat men na haar dood voor haar familie zou zorgen, zei Hertling. Meestal zou dat echter een leugen blijken te zijn.

Vrouwen worden strenger gecontroleerd

Het inzetten van vrouwen en zelfs kinderen als plegers van aanslagen is volgens de Amerikaanse strijdkrachten een poging van Al Qaida om de strenge veiligheidsmaatregelen in het land te omzeilen. Irakese vrouwen worden bij door mannen bezette checkpoints vaak doorgewenkt – daarbij kunnen ze onder de wijde chador probleemloos springstof verstoppen.

Terwijl het geweld in het hele land vijf jaar na het binnentrekken van de VS-strijdkrachten afneemt, stijgt het aantal vrouwen dat bereid zijn geweld te gebruiken – een ontwikkeling die Irak tot nu toe niet kende. ”Al Qaida en de opstandelingen zijn wanhopig en willen er zeker van zijn dat hun zaak en hun organisatie blijft leven”, zei de terrorisme-expert Farhana Ali van het onafhankelijke Amerikaanse onderzoeksinstituut Rand Corporation. ”De deelname van vrouwen houdt hun zaak levend”.
Vrouwen zouden vaak treuren om familieleden die door Irakese of Amerikaanse strijdkrachten zouden zijn gedood. Zodra de familiestructuur gebroken zou zijn, zouden ze vatbaar worden, zei Ali. ”Dan zijn ze kwetsbaar en zwak en kunnen gemakkelijk door opstandelingen worden beïnvloed”.

Vaak is ook wraak het motief van de vrouwen. Op 7 december 2008 blies een vrouw in de provincie Dijala zichzelf op en sleurde 15 mensen mee de dood in. Ze was een voormalig lid van Saddam Hussein’s Baath-partij, haar beide zonen hadden zich na het binnentrekken van de Amerikanen aangesloten bij Al Qaida en waren door Irakese strijdkrachten gedood. In een ander geval pleegden twee vrouwen van een door een Amerikaanse soldaat gedode aanvoerder van Al Qaida zelfmoordaanslagen.

De Amerikaanse strijdkrachten zetten vrouwelijke politieagenten in

Maar de vrouwenorganisaties wijzen op hetzelfde basiseuvel: de families zijn door de oorlog verscheurd, de vrouwen hebben geen perspectieven. Maar waar moet hulp vandaan komen? De ogen zijn gericht op de regering in Bagdad, die schijnt echter te zwak of te onwillig te zijn om geld te steken in een vrouwvriendelijk beleid. De Amerikaanse strijdkrachten beloven intussen beterschap door een betere integratie van vrouwen bij de politie. Hertling verklaarde dat er het afgelopen jaar 112 vrouwen in de Noord-Irakese stad Kirkoek zouden zijn begonnen aan een politieopleiding.

Met eenzelfde programma zal nu ook in Dijala, ten noordoosten van Bagdad, worden begonnen. ”Alleen het feit al om Irakese vrouwen als politieagenten te hebben zal bij de veiligheid helpen, bij doorzoekingen en ook in de omgang met vrouwelijke verdachten die door Irakese politieagenten slecht worden behandeld”, zei Hertling.

Alwan uit Dijala gelooft echter niet in een militaire oplossing van het probleem. Zolang de sjiietisch gedomineerde regering de levensomstandigheden van de vrouwen niet zou verbeteren, zouden ze kwetsbaar blijven voor de werving door de extremisten. Deze zouden de religie misbruiken om de vrouwen te beïnvloeden. ”Vrouwen in Dijala werden weduwe, zijn werkloos en krijgen geen ondersteuning. Velen werden verdreven, hun huizen werden vernietigd en hun bezit is weg”, zei Alwan. ”Waar kan zo’n vrouw naartoe gaan? Wat kan ze doen?”

E.J. Bron

Bron: Het Vrije Volk

Geen opmerkingen: