woensdag 11 februari 2009

VERGEET VLAANDEREN NIET


VERGEET VLAANDEREN NIET

Een zwaluw maakt de lente niet. Ook geen drie….Zo doen 3 Tjeven-birgemeesters het tij nog niet keren. Alhoewel. Als teken aan de wand kan dat tellen, zou men kunnen denken! Legeraanvoerders die muiten!? Daar wordt in het Hoofdbestuur niet mee gelachen! Tenzij weeral dubbel spel gespeeld wordt…Aan de malcontenten een spreekbuis presenteren. Om ten gepasten tijde te eisen dat de gelederen gesloten worden….Waarlijk! Niets Tjevenachtigs is hier vreemd aan!
En toch is dit geluid hoopgevend. Moest het waar zijn. Quid non, want het komt uit drie Tjervenmonden.
Wij zouden die Heren (beide partijen van het ‘kartel’) beter geloven, en zelfs enthousiast steunen in hun streven, moesten ze consequent handelen. Niet alleen consequent spreken, maar consequent handelen.
In voorkomend geval kan dat niet anders zijn dan kiezen voor de real-poiltik waarin slechhts één partij in uitblinkt, ware ze niet gedemoniseerd door de carrièristen die het Land in een wurggreep houden.
Al eens gelet op de spelregels van de catch-as-you-can-catch? Diegene die de wurggreep houdt, kan maar gevloerd worden door een snelle stoot onder de gordel. Is niet mooi, noch stijlvol. Maar wel efficiënt……En in oorlogen telt alleen het resultaat: de geschiedenis wordt immers altijd geschreven door de overwinnaar. Dat zouden de Vlamingen toch moeten weten, want in de laatste 700 jaar zijn ze er niet veel aan te pas gekomen. Hoge nood aldus!
In het Bericht van de Grote Roerganger (zie hieronder, de Eerste Militant’ van dienst) treft met dat ene zinnetje: “volg de Leiders, ze weten wat ze doen’ het gros van zijn kiezers. Laat dit de druppel zijn die de beker doet overlopen!
Wedden dat de partij van de ‘zeggers’, ook wel genoemd de NV-A, tevreden zal zijn met de 3 burgemeesters? Dit is immers een versterking van hun verdwazing en zo zullen ze weeral niet overgaan tot al was het maar een enkele daad in de richting van het sluiten der rangen….Ziehier hun officieel standpunt, speciaal per mail verstuurd naar alle leden en sympathisanten, en getekend Bart De Dikke Vis.
De huidige financiële en economische crisis bewijst bovendien hoe noodzakelijk die hervormingen zijn waarvoor het kartel de steun van de kiezer gevraagd en massaal gekregen heeft. Dit land geraakt volledig geblokkeerd, er kan geen fatsoenlijk beleid meer gevoerd worden. Vlaanderen kan dat nog wel, dus moeten we het sterker maken. Dat deze drie burgemeesters de N-VA daarin volop steunen, is een hart onder de riem.

U heeft er toch op gelet dat ze ‘Vlaanderen wille, sterker maken’ als uiterste betrachting? Als dat geen duidelijk signaal is naar de CVP, naar het establishment, naar Laeken en naar Mechelen-Brussel! Dikke Vissen willen niet in glazen afzondering. Zij willen zwemmen in de wijde diepe belse zee van poen en postjes…Vlaanderen Onafhankelijk? Kan hen gestolen worden!


Het programma waarmee is CD&V/N-VA nog de laatste federale verkiezingen won, is verre van gerealiseerd. mh
© Marc Herremans - Corelio
Onvrede bij CD&V-basis over campagne
Drie CD&V-burgemeesters maken zich zorgen over het vervagen van de Vlaamse idealen binnen hun partij. Ze missen het kartel met N-VA en maken zich zorgen over de komende verkiezingen, want 'je kunt toch niet al je beloftes breken en daarna zeggen dat je ze deze keer wél zult houden'.
Vijf jaar geleden, op 14 februari 2004, kondigden CD&V en N-VA hun kartel aan. Het Vlaams alternatief was geboren: een krachtige politieke formatie die zou spreken voor het algemeen belang van zes miljoen Vlamingen. En die dus meer en volwaardige bevoegdheden zou bewerkstelligen voor Vlaanderen. Maar die ook zou zorgen voor een ander en beter bestuur.

Het kartel volbracht zijn eerste opdracht in 2004 door een sterke Vlaamse regering op de been te brengen. De tweede opdracht was om via een grote staatshervorming eindelijk institutioneel en financieel orde op zaken te stellen. De hernieuwde machtsdeelname op het federale niveau, leidde CD&V echter langzaam maar zeker weg van deze belangrijke, eigenlijk essentiële, doelstelling.

De gevolgen daarvan zijn vandaag zeer pijnlijk: geen kartel meer, geen staatshervorming (noch enig vooruitzicht in dat verband), geen splitsing van B-H-V, een weinig inspirerende noodregering, een dieptepunt qua geloofwaardigheid.

De reactie van de CD&V-partijtop is er een van berusting. De boodschap aan de militanten: 'steun en volg de leiders', zij zullen wel weten hoe en waarom. 'Op die manier kunnen we ook in juni winnen', schrijft Yves Leterme aan elke CD&V-mandataris.

Hoe dan, met welke doelstellingen en met welke geloofwaardigheid? Je kunt toch niet eerst al je beloftes overboord gooien en vervolgens zeggen dat we onze beloftes volgende keer wél zullen houden?

Het kartel was een middel, geen doel. Het doel was de realisatie van het kartelprogramma. Voor ons blijft dat ook zo. Immers, is het toeval dat het kartel bijna nergens op lokaal vlak werd opgeheven? Is het geen teken dat velen aan de basis blijven geloven in dat kartelprogramma, in elkaar en in de samenwerking met elkaar?

Inmiddels ontspoort het budget, is goed bestuur ver te zoeken, wordt de staatshervorming op de lange baan geschoven, gaat men over B-H-V dan toch onderhandelen en staan de zowel CD&V als Open VLD te kijken naar de allesverlammende oorlog tussen de MR en de PS.

Alleen de N-VA gaat nog voor de realisatie van het kartelprogramma in woord en daad. Wij menen dat deze partij daarvoor beloond mag worden.

Daarom dit signaal van grote bezorgdheid. Wij willen van onderuit, als lokale mandatarissen, uiting geven aan het vertrouwen dat op lokaal vlak nog steeds bestaat tussen CD&V en N-VA. Omdat de geest en het programma van het kartel verre van dood zijn. Dat is onze oprechte hoop.

Huub Broers, burgemeester van Voeren, Hendrik Verbrugge, burgemeester van Alken, en Dirk Brankaer, burgemeester van Overijse.
Bron DS en alle andere Oude Media.

Pssst Ik loop al een tijdje rond met de idee dat het beter is mijn goed hart te laten triomferen op mijn slecht karakter. Mijn goede opvoeding aldus de bovenhand halend…Ik vond in de computerwereld mijn goede voorbeeld. Daar draait de wereld om de nul (0) en de één (1)
Op deze weblog zullen voortaan deze taalverrijkende begripopen verschijnen: de Nullen, de Enen, Oude Media en Nieuwe Media.
Zo zal N0 niet “Nieuwe Orde’ willen zeggen, maar Nieuwe Nullen, in tegenstelling tot 0N ‘Oude Nullen’…Leees dus goed: er staat 0 (nul) en geen O (letter o) Dit voor de immigratie-problematiek.
Met Heren Hoernalisten OM (Oude Media) zal dan bedoeld zijn de ondergravers van een Vrij en Onafhankelijk Vlaanderen, en met NM (Nieuwe Media) de internetbedrijvers die stilaan zo talrijk als de zandkorrels op het strand aan het worden zijn….Terwijl er OM zijn die stilaan het licht beginnen te zien en dapper meewerken aan de NT (Nieuwe Tijden)……
Met NT (Nieuwe Tijden) is dan wel bedoeld de Tijden zoals de Gouden 17de Eeuw der Noordelijke Nederlanden in een nader te bepalen samenwerkingsverband NL/Vl, onder de naam Republiek der Vrije Herenigde Nederlanden. Voor mijn part met dubbele leuze: Eendracht maakt Macht en Luctor et Emergo….
Ik zoek nog naar een middel om dit ‘kortschrift’ blijvend mee te geven bij ieder stukje. Want het is niet mijn bedoeling om in hiëroglyfen te hervallen…

Geen opmerkingen: