vrijdag 27 februari 2009

VERKOCHT WAAR WE BIJ STONDEN

Bijna 40 jaar later worden we met de neus in de feiten gedrukt. Reeds in 1970 werden er, op last van Amerika, akkoorden gesloten waarover we niets mochten weten. Omwille van de Koude Oorlog werd een potentiële bondgenoot (Turkije) van alles beloofd.
Ondertussen zitten we met de gebakken peren, en zelfs al vallen hun vliegtuigen op ons hoofd, we zullen ze binnenlaten, de 80 miljoen muselmannen. Aan het tempo waarop zo’n bevolkingscijfer explodeert, zal onze vrijheid verdampen.
Herinneren onze Grote Verstanden zich dan de Geschiedenis niet, dat voor een Muselman een overeenkomst alleen dient om de tegenstrever in slaap te wiegen? Ofwel is het in hun voordeel en dan EISEN ze de naleving op (Turkije: geen inreisvisum in de EU, geen integratie / toetreding) en waar het kan bevochten worden (Israël – Palestina) doen ze dat onder groot misbaar en zonder de minste scrupules.

Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland
donderdag 26 februari 2009 10:15
Het Hof van Justitie in Luxemburg heeft bepaald dat Turkse dienstverleners geen visum nodig hebben om naar Duitsland te reizen. In Turkije wordt met groot enthousiasme gereageerd omdat het zou betekenen dat ze voortaan ook zonder visum naar Nederland, Italië, België, Luxemburg en Frankrijk kunnen reizen.
Door uitspraak van het Hof kunnen Turkse dienstverleners zonder visum naar Nederland
Turkije als pion
Het protocol stamt uit 1970 en ging in 1973 van kracht. Het is een van de vele uitbreidingen van het associatieverdrag uit 1964 tussen de EEG-landen en Turkije.

Amerika en zijn Europese bondgenoten zagen Turkije toen als belangrijke pion tegen de Russen tijdens de Koude Oorlog.

Het verdrag zorgde later voor problemen. Zo verzet Turkije zich tegen de verplichte Nederlandse inburgeringstoets in eigen land op basis van de toen gemaakte afspraken.
Het enthousiasme van de Turken is gebaseerd op een uitspraak die het Europese Hof vorige week deed, meldt dagblad Trouw vandaag.
Vrije toegang
Het Hof bepaalde dat twee Turkse vrachtwagenchauffeurs op basis van een protocol uit 1970 (zie kader) tussen de toenmalige EEG en Turkije geen visum nodig hebben om naar Duitsland te gaan.
De verwachting is dat Turkse zelfstandigen en werknemers in de private sector zonder visum naar de zes oprichters van de EEG kunnen reizen.
Dat zou ook betekenen dat Turken vrije toegang hebben tot Nederland.
Eigen regels
Tot nu toe wisten de oud-EEG-landen steeds hun eigen regels boven de afspraken in het decennia oude protocol te stellen.
Met de uitspraak van het hoogste rechtsorgaan in Europa zal dat vermoedelijk niet meer mogelijk zijn.
Het Nederlandse ministerie van Justitie laat aan elsevier.nl weten dat de uitspraak van het Hof momenteel wordt bestudeerd.
Door Luc van Kemenade
Bron Elsevier Mail

Geen opmerkingen: