woensdag 11 februari 2009

ZUIPSCHUIT VAN STAAT WALLONIA


ZWALPSCHUIT VAN STAAT (WALLONIA)
Uit de berichten van de Persdienst van het Vlaams Belang (Actualiteit) van 9 feb 09. Zie http://www.vlaamsbelang.org/0/
Bemerking: Zou het kunnen dat het Hoog Heilige Huisje van het Instituut der Bedrijfsrevisoren deze keer het licht ziet? Als tenminste de hieronder besproken klacht niet tijdig geseponeerd wordt…wat meer dan waarschijnlijk is….
Zou het kunnen dat Pieter Cleppe, die kleppe brandt is (beweert te zijn), zijn Instituut niet plat bombardeert met protesten en/of persconferenties? Het IBR overwegend franscouillonistisch? Zal wel….Maar in het AIB-BAB-zusterinstituut zitten toch kleppers genoeg? Op http://cleppe0.blogspot.com/ van de Grand Duchy of Jabbeke vindt U nadere toelichting….
Wat er ook van zij: deze zaak is best op te volgen door iedere Vlaams Nationalist. Ikzelf heb onderstaande tekst al minstens 5 keer herlezen. Snap nog altijd niet dat het Daerden-boeltje nog altijd niet is uitgekuist…..
Deel 1


Belangenvermenging ten top (1)
09.02.2009 13.41u - Afgelopen weekend mocht Bernard Wesphael, de fractieleider van Ecolo die het openlijk durft opnemen tegen het gesjoemel van PS-minister Michel Daerden en zijn zoon Frédéric, zijn verhaal doen in De Morgen. Naar eigen zeggen is hij al meermaals bedreigd geweest door mensen uit de entourage van de Daerdens. Hij besloot dan ook klacht in te dienen tegen onbekenden.

Journalist Douglas De Coninck begint zijn artikel met één van de talloze voorbeelden van het socialistische wanbeleid in Wallonië. Het betreft de Country Hall, een concertzaal in Luik die op initiatief van Michel Daerden gebouwd werd. Daerden had immers aan Philippe Saive, de broer van Jean-Michel, beloofd dat hij in 2005 het wereldkampioenschap tafeltennis in Luik zou mogen organiseren. De zaal moest dus absoluut tegen die tijd klaar zijn, waardoor het prijskaartje het dubbele bedroeg van het oorspronkelijk geplande bedrag: 34,3 miljoen euro. “De vraag kan gesteld worden waarom dat WK niet gewoon in Charleroi kon worden georganiseerd. Maar dat is het soort vragen dat komt van mensen die weinig snappen van Waalse politiek”, zo voegt de journalist er cynisch aan toe.

Michel Daerden zorgde er ook eigenhandig voor dat de veel te dure Country Hall niet failliet ging. Daerden is viceminister-president en minister van Financiën en Begroting in zowel de Waalse regering als in de Franse Gemeenschapsregering. Daarbovenop is hij nog minister van Openbare Werken, Infrastructuur en Erfgoed in de Waalse regering, en minister van Sport in de Franse Gemeenschapsregering. “Voor bepaalde dossiers moest Daerden af en toe onderhandelen met zichzelf. Dat lukte best wel”, zo schrijft Douglas De Coninck. Door al zijn ministerpostjes kon Daerden er voor zorgen dat een van zijn kabinetsmedewerkers aan het hoofd kwam te staan van de concertzaal, en dat de Franse Gemeenschap tot in 2032 (!) gedurende vijf dagen per jaar de zaal zou afhuren voor nog nader te bepalen doeleinden. Hiervoor zou de Country Hall 1 miljoen euro per jaar ontvangen, en heeft ze dus geen financiële zorgen meer…

“Men financiert de waanzinnige meerkost van een overbodig prestigieus gebouw door een kwarteeuw lang de begroting voor Sport van de Franse Gemeenschap te plunderen (…) Culturele activiteiten zijn er al helemaal niet meer, en er is nu wéér sprake van een put van een miljoen euro”, zo zegt Ecolo-fractieleider Bernard Wesphael.

Wesphael heeft het verder nog over het revisorenkantoor van Daerden en zoon, en over de verborgen schuldenberg van Wallonië. Hierover meer in een volgend stuk.
Deel 2

Belangenvermenging ten top (2)

09.02.2009 16.16u - We hebben al meermaals bericht over de dubieuze praktijken van het revisorenkantoor van PS-minister Michel Daerden en zijn zoon Frédéric. Vrijwel alle instellingen die hun rekeningen laten controleren door het bewuste revisorenkantoor, zijn overheidsbedrijven. Waalse openbare instellingen die gecontroleerd worden door een revisorenkantoor met aan het hoofd een minister in zowel de Waalse regering als de Franse Gemeenschap: dat ruikt sterk naar belangenvermenging.

Zo vond ook het IBR, het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, dat reeds in 2006 de Daerdens op de vingers tikte. Maar beide heren doen gewoon voort, en beweren dat ze niets meer te maken hebben met het revisorenkantoor. Officieel maken ze geen deel meer uit van de raad van bestuur, die op papier uit drie personen bestaat. “Maar dat zijn allemaal stromannen, iedereen weet dat”, zo stelt Bernard Wesphael in De Morgen (7/02/09). “Die mensen werken er al jaren, dat is de staf. Als je de aandeelhoudersstructuur van BCG & Associés [het bewuste revisorenkantoor] bekijkt, kun je zien dat het bedrijf voor de volle 100 procent in handen is van het op 19 juli opgerichte bedrijfje Al Invest. Dat is niets anders dan een dekmantel, omdat de Daerdens vreesden voor al te grote problemen met het IBR. Al Invest is, via alweer een ander firmaatje, eigendom van Frédéric Daerden.” Met andere woorden: de Daerdens zijn nog altijd de baas, en verdienen nog steeds een hoop geld aan die lucratieve contracten.

Onlangs meldde Waals minister-president Rudy Demotte (PS) fier dat het de goede kant opgaat met de Waalse overheidsschuld, die volgens hem is teruggedrongen van 83% tot 61% van de fiscale inkomsten. Maar ook hier zit er een addertje onder het gras. “Dat zijn de officiële cijfers, en die kloppen niet”, aldus Wesphael. “Al enkele jaren voert de Waalse regering, onder impuls van Daerden, een politiek van debudgettering. Het onderhoud van onze autosnelwegen heeft een historische achterstand? Men richt een bedrijf op, Sofico, dat op de private markt geld gaat lenen en tijdelijk het beheer van de wegen overneemt. Er is nood aan een grootschalige renovatie van sociale woningen? Men richt een bedrijf op. Het zijn er inmiddels tientallen, van die semi-openbare Waalse bedrijven, volgestouwd met ‘kabinetards’ en mensen uit de bouwsector, die allemaal samen een gigantische verborgen schuld aan het opbouwen zijn (…) De omvang van die verborgen schuld is bekend: 3,1 miljard euro. Tel ze op bij het officiële cijfer, 4,3 miljard euro, je komt aan 7, 4 miljard. Dat is niet 61 procent van onze fiscale inkomsten, dat is 110 procent.”

Zo blijft Wallonië kampen met een wanbeleid, gekenmerkt door belangenvermenging en geldverkwisting. En intussen blijft de miljardenstroom van Vlaanderen naar Wallonië onverminderd doorgaan…

Ik geloof mijn ogen niet! De DM die de PS openlijk aanvalt! Dat is één. En twee: op den duur zou een mens nog voor Ecolo gaan stemmen! Tot slot: Die Mr Wesphael zou er best aan doen politiebescherming in te roepen, wil hij het lot van André Cools niet ondergaan. Alhowel. Cools was een ‘truant’ en in dit geval zouden de Daerdens de volgende lijken moeten worden….Juist. De correcte belse politiek stopt niet voor een moordje min of meer. Ward Beysen (Antwerpen) o.a. kan het niet meer voort vertellen….

Geen opmerkingen: