maandag 30 maart 2009

GOED BESTUUR IN ITALIA


GOED BESTUUR IN ITALIA
Goed bestuur, of gezond verstand, een van beide, of liefst beide? Dan moet U af en toe eens, neen, niet over het muurtje, maar over de Alpen kijken.
Natuurlijk zal dit voor de franscouillons, de Parti Scandale of de ter ziele gegane Oude Media, niet bevallen. Stel U voor! Centrum rechts aan de macht! Dat leidt regelrecht naar het dood gewaande fascisme van wijlen Benito Mussolini….
Zie De Wereldkrant, artikel hieronder.
De werkwijze aangaande benoemingen van ministers kan ik maar toejuichen. Marie Arena van de PS bijvoorbeeld zou hier uitgesloten zijn; In het Rotland ook, in feite, moest haar broer niet de levenspartner zijn (geweest zijn? de tijd vliegt snel…) van Capo di Rupo. Zie foto van de Italiaanse collega van Freya, verbeterde heruitgave, na hertbevoorrading die dag van de te bedelen grijze hersenmassa.
O ja, als Il Cavaliere (Il Supercavaliere wordt nu al geschreven) iets kan wijzigen aan de belabberde schoolse toestanden, zal dat weeral een oud links varkentje zijn dat gewassen is. Un desastro, volgens mij. Net zoals het zoveelste linkse disastro dat nu al iedere zaterdag loopr op Rai I, de laatste paar maanden: een korte reportage, genre Panorama, over linkse geldverspilling van de laatste dertig jaren. Nieuwbouwgevangenis, compleet afgewerkt, nooit gebruikt, nu ruïne – congrescentrum Palermo: idem dito – sociale woonwijk: idem dito – elektriciteitscentrale: idem dito, enz…Telkens projecten van rond de € 30 mio, die om duistere, onnavolgbare redenen, in de pijplijn zijn blijven steken….Waarschijnlijk door de bemoeienissen van een paar plaatselijke Michellekens Daerden…..
De vuilverbrandingcentrale in Napels nochtans, ook al tientallen jaren ‘in afwerking’ maar geboycot tot en met door links en door groen, om onrust en opstand te veroorzaken, tot het huisvuil huizenhoog in de straten van Napels gestapeld lag. is onlangs in bedrijf genomen. Eerst, binnen de 14 dagen na zijn herverkiezing, heeft Berlusconi het leger ingezet, dat dagenlang gewerkt heeft om de rotzooi te ruimen, onder bescherming van carabinieri, met getrokken mitrailleurs, want Napoli en zijn linkse raddraaiers zijn geen doetjes….Die Centrale is de modernste van ver in het rond – profijtig (!) qua stroomvoorziening en goed voor het milieu…Links was niet aanwezig bij de feestelijke opening….Il Cavaliere wel, en hij zag er stralend uit!
Berlusconi wil meer bevoegdheden


De Italiaanse premier Berlusconi vindt dat hij meer macht moet krijgen. Hij wil als premier onder meer de bevoegdheid hebben om eigenmachtig ministers te benoemen of op non-actief te stellen. Nu moet dat nog via de president.

Berlusconi maakte verder hervormingsplannen bekend voor het Italiaanse onderwijs. Hij wil dat de aanstellingseisen van docenten worden verscherpt, net als het toezicht op scholen. Ook moet Engels een verplicht vak worden.

Bron De Wereldkrant

Geen opmerkingen: