vrijdag 20 maart 2009

KUIFJE IN AFRIKA




Lieve Mevrouw Marleen Temmerman,
Vergeef me, lieve Mevrouw, U hieronder niet aan te spreken naar waardigheidn met Professor, of met Senator, maar als de lieve Grote Dame die ik de eer heb persoonlijk een zeer klein beetje te kennen uit de jaarlijkse check-up bezoekjes in gezelschap van mijn echtgenote. Die behoort inderdaad tot de kleiner wordende kring van jaarlijkse ‘gevallen’, ‘dossiers’ die U van bij het prille begin van Uw praktijk in het U.Z Gent hebt willen/kunnen behouden. Wij weten het: anders zou U zich zonder die opgelegde beperking steendood gewerkt hebben, en misschien doet U dat toch wel, achter de schermen, ongezien en stil bescheiden als U bent. Voor ons is het bezoekje God-zij-dank plichtmatig maar zonder nare gevolgen, en ik kan me levendig voorstellen dat er koppels zijn, of dames alleen, die Uw kabinet verlaten met een bijna zo goed als zeker doodvonnis in hun trillende handen.
Dat alles om maar te zeggen, dat ik vooraan in de rij sta om U eer te betoen, en U welverdiende lof toe te zwaaien voor het vele werk dat U en Uw staf uitvoeren in Donker Afrika , een soort Gentse Moeder Theresa, op basis van vrijwilligheid en menslievendheid. Pater Damiaan verwierf met dergelijk werk zijn Hemel, maar dat was in de Hel van Molokaï. Ik weet dat U als goede Socialiste aan al die Heiligen gewoon lak hebt. Met reden. Die hebben hun hemel al verdiend, en U moet dat nog.
Ik denk dus U aan te spreken, zoals U luistert, rustig gezeten aan Uw schrijftafel in de lichtcirkel van Uw bureaulamp, met een lieve glimlach en een groot hart, luistert, zonder veel grote woorden, naar de vele klachten en verzuchtingen van Uw patiënten. De rijen zijn dikwijls onafzienlijk lang en de avond is al zo ver gevorderd….
Ik denk niet de Paus te moeten verdedigen, daar die Man spreekt als moraalridder, wat Zijn rol is. U kunt toch moeilijk verwachten, dat het Hoofd van de Katholieke Kerk, die denkt de behoeder te zijn van de gezinswaarden, zich openlijk voorstander verklaart van de vrije moraal en straathonden-gedrag, van de vrije sex, van zoveel mogelijk met zoveel mogelijk, als U begrijpt wat ik bedoel.
Laat Sloef Danneels daarbuiten AUB. Die zou, ter ere van zijn populariteit, naast ieder condoom, liefst nog een pot zalf bijgeven.
U gebruikt grote woorden Mevrouw: “misdaad tegen de menselijkheid’. Dat doet mij teveel denken aan totalitaire regimes uit het verleden…maar ook aan die uit het heden, begaan bijvoorbeeld uit naam van die Godsdienst van Vrede…die de Vrouw aanzien al tegenwaarde van een paar kamelen.
Ik weet dat U het zoudt doen, moest U mijn smeekbede lezen: aan Uw uitspraak tegen de Paus aan toevoegen, dat in de allereerste plaats de trouw aan een enkele partner nog een beter remedie zou zijn. Natuurlijk niet met ogenblikkelijke goede resultaten, en met onmiddellijke ingang, maar wel naarmate de ‘getroffen sukkelaars’ ofwel genezen, ofwel ondertussen verlost zouden zijn uit dit aardse tranendal. Ik denk dat de statistieken gevoelig zouden dalen. Met of zonder rubbertjeEn ook, de Wetenschap staat niet stil.. Melaatsheid is bedwongen, Aids zal men vroeg of laat ook wel bedwigen.
En weet U, Mevrouw, deze Pantzer-Paus is inderdaad slecht geplaatst om in Afrika naast de plaatselijke groten der aarde, de ogen te gaan uitsteken. Zegt U dat daar gerust maar bij. Beter dan zich te bemoeien met het paringsgedrag van die luizen-bevolking, zou Hij de Leiders aldaar eens duchtig de mantel moeten uitvegen, daar ze hun kinderen stenen geven, in plaats van brood.
Dat laatste is niet van mij, maar komt de koker van Jezus van Nazareth, in Zijn parabel van de zorgzame vader, die zijn kinderen een vis, en geen schorpioen in de hand stopt als ze honger hebben. Die Jezus, weet U, was bij wijlen een echte socialist!
En zo kom ik toch weer bij U…Als U denkt dat de Paus misdaden tegen de menselijkheid begaat, met woorden dan nog: laat die Hoogste Leiders en niet alleen in Donker Afrika, dan een beetje mee delen in Uw toorn. Zij zijn zeker niet christelijk, maar communistisch, of een afgeleide daarvan, of moslim of een afgeleide daarvan. Hun misdaden tegen de menselijkheid zijn niet eenmalig, maar bij voortduring en sinds alle tijden, en het zijn….geen woorden, maar daden…..
Lieve Mevrouw Temmerman, ik wil U gaarne bijtreden in Uw gerechtvaardigde woede (die ik mij levendig kan voorstellen) maar AUB, voeg er dan bij, wat U zeker ook dagelijks moet ervaren in Uw praktijk: ‘Lieve mensen: gedraag U’!
*************
Condoom-uitspraken van paus misdaad tegen menselijkheid
19/03/2009 - “De uitspraken van de paus over het gebruik van condooms hebben een verwoestend effect op het HIV-/aids-beleid in Afrika”, zegt Marleen Temmerman.



Paus Benedictus XVI heeft zijn Afrika-reis ingezet met de erg ongelukkige stelling dat condooms geen oplossing voor het aidsprobleem zijn. “De verdeling van condooms verergert het probleem nog”, zo meldde de kerkleider in het erg katholieke Kameroen. Senator en gynaecoloog Marleen Temmerman is verbijsterd en bestempelt deze uitspraken als een misdaad tegen de menselijkheid.

Temmerman legt uit: “VN-organisaties als het WHO en UNAIDS en Belgische organisaties als ICRH-UGent,Artsen zonder Grenzen,Sensoa en het Instituut voor Tropische Geneeskunde, wijzen op het enorme belang van de promotie en het gebruik van condooms bij HIV-preventie. De strijd tegen aids is lang nog niet gestreden: jaarlijks komen er in Sub-Sahara Afrika 2,5 miljoen nieuwe infecties bij. Nu al zijn er 22 miljoen mensen besmet met het hiv-virus. Jaarlijks overlijden in Afrika maar liefst 1,5 miljoen mensen aan aids. En op zo’n moment zegt de paus: ‘gooi die condooms maar weg’.”

De senator vraagt zich af wat de kerkleider bezielt. “Je zou bijna geloven dat de paus nog vierkant achter de uitspraken van zijn voorzitter van de Pauselijke Raad voor het gezin staat. Die beweerde een paar jaar geleden dat het aidsvirus door de mazen van het condoomnet glipt. Ik hoop dat weldenkende mensen binnen de katholieke kerk de paus snel terugfluiten. Ik reken daarbij in het bijzonder op kardinaal Danneels. De paus kan het goede werk dat veel hulporganisaties al jaren verrichten in Afrika met één foute uitspraak verprutsen. Dat is een misdaad tegen de menselijkheid”, besluit Temmerman.
Bron SP-A Mailings

Geen opmerkingen: