maandag 30 maart 2009

PARIJSE MODEWERELD (Deel 2)


PARIJSE MODE (Deel 2)
O,ze vriend Ray, bij Angeltjes, vond eveneens inspiratie bij de verhelderende gedachte van hitsige moslims (als hengsten, zegt-ie) die, uit jaloersheid voor hun eigen achterlijkheid (?) de jolige Françaises op andere en, betere gedachten proberen te brengen….
Ik vond het artikel dermate goed, dat ik het wil helpen verspreiden…
Voor de toekomst: gaan jullie beter zelf kijken op http://blog.seniorennet.be/angeltjes/ voor zo ver deze gedreven collega’s nog niet bovenaan jullie favorieten stonden! U weze wel degelijk gewaarschuwd: het zijn pestlijders die meer dan eens uit hun schutkring breken….
En à propos: lezen jullie toch ook af en toe de Franstalige pers? Doen! lieve mensen, want daar vinden jullie meer over het einde van de rotstaat dans bij ons, mestlijders in ons ‘cordon sanitaire’.
Fasten seat belts. Hier gaan ze, de Engeltjes….


Parijs was eens de toonaangevende stad voor vrouwelijke elegantie en mode en is dat voor een stuk nog, zij het dat er al lang andere modecentra op de voorgrond zijn getreden. Sedert een aantal jaren wordt de Franse hoofdstad geconfronteerd met het probleem van moslim-jongeren uit de vroegere Franse protectoraten Marokko, Tunesië en Algerijë, die ondermeer vrouwen die rokken dragen, het leven lastig maken. Enerzijds raken de gefrustreerde moslims opgewonden als hengsten van de soms uitdagende manier waarop Françaises door het leven schrijden, anderzijds zijn ze vervuld van haat en jaloezie op de vrijgevochten levenswijze, die de vrouwen in Europa, gelukkig maar, veroverd hebben. Niet alleen worden jonge vrouwen nageroepen en uitgekreten voor putain, salope of garce (om het daarbij te houden) maar ze worden ook bespuwd, bekogeld of ingesloten en betast. Sommige linkse vrouwenorganisaties die vroeger rondleurden met thema's als "baas in eigen buik", roepen nu op tot deugdzame bescheidenheid en het dragen van lange broeken of rokken om de jongeren tegemoet te komen : de lafheid van de zogenaamde progressieve linkerzijde.
Ray

Geen opmerkingen: