zondag 22 maart 2009

RECHTS IN ITALIA HAALT 40% - IN VLAANDEREN?



Onderstaand berichtje komt van de site van de BRT, of wat had U gedacht?!
Het is geschreven met inkt van het merk ‘vinaigre pur’ en kan niet nalaten te beklemtonen wat de politieke correctheid voornamelijk wil beklemtoond zien: waarom zouden ze anders Benito Mussolini er met de haren bijsleuren?
Links is overal ter wereld een slechte verliezer, en wijst altijd op de splinter in het oog van ‘de anderen’ – ze weigeren halsstarrig de balk in hun eigen ogen te zien. Ze hebben het echte goed in het socialisme vermoord en moeten uit armoe en voor het behoud van hun eigen postjes (mandaten) zich nu richten op wat zij altijd bestreden hebben: godsdienst immers was opium van en voor het volk. Aldus is links de specialist geworden in het volgen van de verkeerde leiders….
De Redactie - za 21/03/09 22:55 –
In Italië heeft de post-fascistische Alleanza Nazionale zichzelf opgeheven. Volgende week gaat de partij op in de nieuwe rechts-conservatieve "Il Popolo della Libertà" van premier Berlusconi.
Op het laatste congres van de Alleanza Nazionale noemde minister van Defensie Ignazio La Russa de AN en Berlusconi's Forza Italia "tweelingen voor het leven".

Voortaan zullen beide partijen dus opgaan in de nieuwe partij "Il Popolo della Libertà" (Het volk van de vrijheid). Samen zijn de twee partijen goed voor veertig procent van de stemmen.

De leider van de Alleanza Nazionale, Gianfranco Fini, gaat de nieuwe partij leiden samen met Silvio Berlusconi Morgen zal Fini het congres toespreken.

De Alleanza Nazionale werd in 1995 gevormd uit de neo-fascistische MSI en conservatieve christendemocraten door MSI-leider Gianfranco Fini.

Die heeft sindsdien hard gewerkt om het imago van de erfgenamen van dictator Benito Mussolini op te poetsen. Hij noemde het fascisme een absoluut kwaad, veroordeelde tijdens een bezoek aan Israël de rassenwetten van Mussolini en volgde een moderne, rechts-conservatieve koers.
Pssst Het is zonde heb ik altijd geleerd, zich te vermeien in andersmans’ tegenslagen. Maar deze keer zal ik toch moeten biechten!

Geen opmerkingen: