zaterdag 4 april 2009

ALLE HENS AAN DEK


ALLE HENS AAN DEK!
De vrienden van VOORPOST hadden de goegemeente (wij allen dus) ruim op tijd verwittigd voor hun oproep om, als orgelpunt in de Ronde van Vlaanderen, op vandaag 6 April, zondag, massaal naar de Bosberg te komen, zodat deze zwart en geel zou zien. Wat waarschijnlijk door de TV zal geïnterpreteerd worden om daar ver uit de buurt te blijven…..
Waar de camera’s dan wel zullen staan, weet men waarschijnlijk niet zo goed meer. Dat geel en zwart staat een beetje overal. Voor Vlaanderen Vlagt² is De Ronde een Hoogdag, en als men er in slaagt om de hebbedingetjes van die kleine leeuwenvlaggetjes vlot onder het publiek te verspreiden, dan staat binnenkort heel het parcours en alle parcoursen waar renners rijden, bijgekleurd in Geel & Zwart!
Mij is het opgevallen, dat de actie ‘leeuwenvlaggen’ – groot of klein, maar meest de ‘handvlaggetjes’ meer en meer door het publiek niet alleen aanvaard, maar gretig gebruikt worden. Zelfs door schoolkinderen om le Rwa te staan toejuichen (Waregem). Dan toch een kantelmoment in de Vlaamse ontvoogding?
Laat mij duidelijk zijn. Tot voor kort werd door de meeste sympathisanten van het Vlaams Blok/Belang, om allerlei redenen in het openbaar, bedekt gedaan. Vrees om bij de woelmakers geklasseerd te worden? Schrik om ook binnen de schutskring voor mond en klauwzeer gejaagd te worden? Wie zal het zeggen. De laatste tijd valt mij op dat meer en meer van die mensen open en bloot hun mening verkondigen. Meestal begint dat met het realiseren dat de Vlamingen voortdurend gemolken worden door de Franstaligen. Vervolgens slaat dat over op de inhaligheid van de Waalse socialisten, beroepsdoppers van vader op zoon, van de schandalen in de PS, de dweersgheid altijd en overal van de Waalse onderhandelaars en op de knulligheid van de eigen politiekers, die op Vlaams ondergoed, altijd maar dan ook altijd Belgische bovenkledij willen dragen. De mensen, ons eigen volk, beseffen stilaan dat ze beter af zouden zijn door zelf, in eigen huis, baas te zijn…Dan is de stap in de juiste richting, in het kieshokje, niet meer ver af.
Laten wij, de overtuigden tot in de diepste genen van ziel en lichaam, dan openlijk, load and clear, in alle richtingen, altijd en overal, spreken naar ons hart.
We moeten en zullen de lauwen, die uit sleur en slenter een stem uitbrengen op de versleten goddeloze Tjevenpartij, op de bleekblauwe kasteelheren, de kontdraaiers of de partij der Blinkende Rode Graaiers, slechts een klein duwtje in de rug geven. De troep vaan ‘foert-stemmers’, ongeldig of blanco, moet gewoon even denken aan hun job (welvaart), hun toekomst (kinderen) of hun welgevallig leven van wentelen in zalig nietsdoen (Düren is een schone stad!) om te weten, dat niet de politiekers ‘5 minuten politieke moed’ moeten hebben, maar zijzelf!
Vandaar mijn oproep om op alle agenda’s in het Vlaamse land een paar Geel-Zwarte datums aan te stippen
• Zondag 19 april: Bormsherdenking – Berchem
• Zondag 3 Mei :Mars op Brussel
• Zondag 17 Mei: Herdenking Oostfronters – Berchem
• Zondag 23 Augustus: Ijzerwake – Diksmuide (Kaaskerke)
U leest nog veel meer op het Voorpost Berichtenblad Tulpenlaan, 38 te 2240 Massenhove,.
Tot subietkens, op de Bosberg! Waar ondergetekende, in gedachte, tussen de menigte staat te zwaaien. Met een Leeuwenvlag, van hier tot ginder….
Digitalia.
A.B.

PS Er zullen, geloof ik, meer Leeuwenvlaggen te zien zijn op de RAI dan op de BRT….

Geen opmerkingen: