dinsdag 28 april 2009

DAVID TEGEN GOLIATH

DAVID TEGEN GOLIATH
In oorlog zijnde partijen oordelen op het waarheidsgehalte van hun mededelingen is een moeilijke opgave. Dat begint al met een koppel dat in echtscheiding is…..
Inzake Gaza is het nochtans relatief eenvoudig voor het Westen om op basis van eigen waarnemingen positie te kiezen, en om dus al-dan-niet hulp en sympathie rond te delen.
Als men nu eens, zonder voorafgaandelijke verwittiging, bekwame waarnemers ter plaatse stuurde? Of voorwaarde dat die neutraal zijn, geen vrees hebbe, de taal spreken, en zich vrij en zolang als nodig mogen bewegen op, in, onder elk na te trekken onderwerp. Desnoods met para-bescherming. Zelfs mogen/kunnen/moeten met de stofkam, als ‘ongelovige’, in moskeeën of bedehuizen onderzoeken en enquêtes doen.. Duurt de waarneming 1, 2, 2 6 of 12 maand: om het even, de wereld heeft tijd. “Spijt-optanten’ kunnen emigreren en krijgen bescherming. Zelfs positieve discriminatie…



Hamas’ terreurtactiek in de Gazastrook

E.J. Bron 24 april 2009

De hieronder staande VIDEO legt de achtergronden uit van de Israëlische militaire operatie in Gaza en laat zien hoe de terreurorganisatie Hamas te werk gaat en zich achter de burgerbevolking verstopt om zodoende meer doden te provoceren. De video laat tevens zien hoe er wapens naar Gaza worden gesmokkeld en hoe civiele instellingen en mensen als schild worden gebruikt.

LINK (VIDEO): http://www.pi-news.net/2009/04/hamas-terrortaktik-im-gazastreifen/#more-56514

Maar in plaats van Israël te ondersteunen en de betrekkingen te verstevigen, grijpt Europa liever de Palestijnen onder de armen en veroordeelt de nieuwe Israëlische regering.

De Europese Unie heeft de geplande intensivering van haar betrekkingen tot Israël bevroren. ”We geloven niet dat de tijd rijp is om boven het huidige niveau van de betrekkingen uit te gaan”, zei de EU-commissaris van Buitenlandse Zaken Benito Ferrero-Waldner donderdag in Brussel. De EU reageert daarmee op de verwijdering van het vredesproces in het Midden-Oosten door de nieuwe rechtsgerichte Israëlische regering en op het doel van een Palestijnse staat

Bron: www.pi-news.net

Bovenstaand artikel werd uit het Duits vertaald door:

E.J. Bron.IN Het Vrije Volk

Geen opmerkingen: