zaterdag 4 april 2009

DE LOGE KAPITTELT DE PAUS

DE LOGE KAPITTELT DE PAUS
Feit, opgeklopt tot en met in de media:
Het Hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk doet een spontane uitspraak waaraan hyena’s van buiten zijn club aanstoot nemen.
1° Zijne Heiligheid wijkt geen millimeter af van de kerkelijke leer en haar goddelijke zending.
2° Wat en hoe Hij het zegt gaat hen Parlement niet aan, gezien de scheiding van Kerk en Staat.
3° De hyena’s protesteren tegen iets dat ze hebben ‘van horen zeggen’ want geen die de woorden van de Paus er op naleest, of ze citeert.
4° Wat het ergste is, is dat de belse pijlers van dezelfde Kerk van Rome in het stof kruipen om toch maar niet gelijk gesteld te worden met ‘die van Rome’…
Kijk, binnen een paar dagen krijgen we weer het Passieverhaal van de Here Jezus Christus. En daarin staat dezelfde houding beschreven als die in onderhavige Bisschoppelijke tekst als Petrus tot driemaal toe, vòòr de haan heeft gekraaid, zijn Meester verloochent. Luister naar ‘Die Mattheüs Passion’ van Johan Sebastian Bach, en onderga tot op de dag van vandaag dit verraad.
En dat, beste vrienden, is de eerlijke (woedende) reactie van iemand die buiten de Kerk staat, maar ongevraagd, als de Mens van Goede Wil bij Gerard Walschap, geen onrecht kan verdragen. Ten ware, dat de christenen zelf, een beetje uit na-ijver met de Muzelmannen, nu massaal op straat komen om te ‘betogen’ en om onderwijl in de halve stad ‘Krissallnacht’ te houden. Of, zoals het racaille in Parijs, duizenden auto’s in brand te steken.
’t Is Pasen! De Heer is waarlijk opgestaan….Wellicht in het hoofd van vele gelovigen, maar niet in de dhimi-hersenen van ‘die van Mechelen-Brussel’ en in die van zijn waterdagers, die alleen bekommerd zijn om het eigen purper. En niet te vergeten, om een schouderklopje van de Oude Man in Laeken.
Weet U, Excellenties, jullie hadden beter een voorbeeld genomen aan mijn herdershonden. Als zij (volgens hun hondenverstand) onheus behandeld worden door hun meesters, draaien die zich om, met stil verwijt in hun ogen, en trekken er van onder, stil, stom en zonder omzien Maar zich vernederen, Excellenties! dat doen zelfs die honden niet. Zelfs, lijk bij jullie, al drenst er in hun genen een sprenkeltje woede, afkomstig van hun machtige voorvaderen – maar gedomesticeerd als ze zijn, bijten ze niet meer. Ik zou, Excellenties, niet graag in jullie schoenen staan, ams julliue bij de Rentmeester van Hierboven verantwoording moeten afleggen. Jullie verraden niet alleen jullie eigen schapen, maar meteen alle voorgaande geslachten die hu, leven veil hebben gehad voor (die van Rome’.
Salut!

BRUSSEL - De Belgische bisschoppen lijken niet echt opgezet met de resolutie die de Kamer heeft goedgekeurd. De resolutie veroordeelt de uitspraken van paus Benedictus XVI in Afrika over het gebruik van condooms. 'Wij respecteren het democratische karakter van deze beslissing, maar betreuren de inhoud', luidt het in een persbericht.
De plenaire Kamer keurde donderdagavond een voorstel van resolutie goed waarin de regering wordt gevraagd bij het Vaticaan diplomatiek protest aan te tekenen tegen de omstreden uitspraken van de paus in Afrika over het gebruik van condooms. Hoewel de passage over het op het matje roepen van de pauselijke nuntius werd geschrapt, werden de uitspraken van de paus bestempeld als 'onaanvaardbaar'.

'Wat de paus echt heeft willen zeggen'

Volgens de bisschoppen houdt de tekst van de resolutie geen rekening met wat de paus 'echt heeft willen zeggen'.
Dat komt volgens de bisschoppen neer op de boodschap: 'zonder een opvoeding in seksuele verantwoordelijkheid zullen de andere preventiemiddelen ontoereikend blijven'.

De bisschoppen hopen dat de 'emotionele polemiek' in de aanloop naar Pasen 'tot bedaren komt'. 'Wat ons land en Afrika voor alles nodig hebben, is een serene reflectie over alle middelen die ingezet moeten worden om de aidsepidemie terug te kunnen dringen', luidt het.




Bron Oude Media DS Krantenkoppen

Pssst Toen dit artikel afgewerkt was, hoorde ik (vrijdag) een curie-stem uit het Vaticaan uit een donderwolk de Grote Geesten (eerst stond hier Grote Beesten!) van het bels klootjesvolk veroordelen in hun Praatbarak. .Het was, geloof ik in het Italiaans – en de BRT-Tanghe, toen ze de inhoud (ongeveer) weergaf, trok nog een zuurder pruimenmondje dan gewoonlijk. Hoe bestaat het, een Kardinaal de stem te verheffen, als de Keizer van Berlare gesproken heeft! Maar of van de weerbots Boudewijn ooit nog tot de Eer der Altaren zal verheven worden, is hoogst twijfelachtig! Te meer de dag dat men in Rome hoort dat in Opgrimbie de bulldozers zijn nonnenklooster tegen de grond leggen!

Geen opmerkingen: