dinsdag 21 april 2009

DESMET LEERT ZIJN VOLK LEZEN

DESMET LEERT ZIJN VOLK LEZEN
Het gaat hier wel degelijk om de (nog altijd in functie zijnde) Yves Desmet van de De Morgen, en niet om die oude zak Conscience. Want die leerde zijn volk de verkeerde zaken lezen. Smetje, integendeel, is een Messias, een Gezalfde van de Weg, De Waarheid en Het Leven…Hij leert ons ook weer vandaag, een woordje pyschologie en weet zelfs hoe dat woord geschreven wordt..
Of hij de zin in het kadertje alleen gevonden heeft, of daarbij de hulpt van zijn kuisvrouw heeft gehad, weten we niet. Maar de zin oogt ‘chic’. Cognotieve dissonantie! Ik vermoed dat gans DM één grote.. euh… zo’n dinges is!
In de psychologie heet dat 'cognitieve dissonantie': mensen zien alleen wat hen in hun mening bevestigt, en verdringen de tegenargumenten.

Ik persoonlijk, heb een appelblkauw-zeegroen vermoeden dat er een banbliksem van de Grote Baas dreigt. Die ziet de verkochte exemplaren (dit is niet hetzelfde als het aantal gelezen exemplaren, want veel druksels dienen alleen als doekje voor het bloeden, ma.a.w. ze dienen niet om gelezen te worden maar voor om de kop en de grote letters van De morgen te showen) al maar dalen.
Daarom wordt er van ver en met lange tanden, een beetje getast en gevreeën met het iddeeëngoed van het Vlaams Belang: islamkritiek & separatisme, om de kat uit de boom te kijken en als dat niet helpt om resoluut de kar te keren… Smetje heeft inderdaad de ziekte gevonden waaraan DeMorgen lijdt, en meent de remedie te kennen: stop het verdringen van tegenargumenten!
We zullen het dus mogen beleven, dat De Morgen objectief bericht 24/24 en 7/7. Tenminste tussen nu en 7 Juni. Bij zodanig dat hun lezers weer eens zand in de ogen gestrooid worden. Na 7 Juni wordt dan, als Smetje ondertussen nog geen C4 gekregen heeft, of op pre-pensioen gestuurd is, de steven terug gewend naar roze-rode toekomstbeelden onder de Halve Maan.
De waterdragers Barnard en Buelens zullen ondertussen al lang het land verlaten hebben….

Geen opmerkingen: