dinsdag 28 april 2009

DURBAN II TREKT MASKERS AF


DURBAN II TREKT MASKERS AF

UN Watch zet hypocrisie van Durban II te kijk


Ingezonden 22 april 2009

Durban II, de conferentie van 's werelds grootste racisten, discrimineerders, haatzaaiers en Holocaustontkenners, is inmiddels alweer door de Iraanse President Ahmadinejad toegesproken die, zoals bekend, homo's bij trosjes aan kranen laat ophijsen en een atoombom op Israël wil gooien. UN Watch trok even het politiek correcte masker van Durban II weg en het was niet best wat daarachter tevoorschijn kwam.

Een vertegenwoordiger van de Lybische dictator kolonel Qaddafi (die via 1000 afgeslachte christenen een linkje heeft met Obama), mevrouw Najjat al-Hajjaji, is sinds de afgelopen twee jaar de voorzitter van het voorbereidend comité van Durban II, en werd onlangs zelfs gepromoveerd tot voorzitter van het hoofdcomité. Dat is een maandje nadat in haar land Lybië weer eens een stel ex-moslims werden gemarteld omdat ze zich tot het christendom hadden bekeerd.

Martelpraktijken in kolonel Qaddafi's islamitische "rogue state" Lybië zijn uiteraard niet van vandaag of gisteren. In 1999 bijvoorbeeld werden vijf Bulgaarsee verpleegsters en een Palestijnse arts opgepakt om als zondebok te dienen voor de besmetting van naar zeggen 400 kinderen met het HIV virus. De verpleegsters en arts zijn vreselijk gemarteld en misbruikt om een "bekentenis" af te dwingen en de martelingen gingen door gedurende hun verdere gevangenschap. De arts bijvoorbeeld verloor een oog en kampt nog steeds met verlammingsverschijnselen. Zij werden alle zes ter dood veroordeeld, maar dankzij de druk die President Bush op Lybië uitoefende mochten ze in 2007 in Bulgarije hun straf uitzitten en werden daar uiteraard vrijgelaten.

Durban II heeft dus een Lybische voorzitter. De stuitende hypocrisie van het door- en door foute Durban II werd voor de hele wereld te kijk gezet door UN Watch, die de Lybische voorzitter volkomen verraste door een slachtoffer van Qaddafi's martelpraktijken aan het woord te laten:

Lybische voorzitter:
En dan geef ik nu het woord aan de vertegenwoordiger van UN-Watch.
Slachtoffer van Lybische martelingen:
"Dank u, mevrouw de voorzitter. Ik weet niet of u mij herkent... Ik ben de Palestijnse arts die geslachtofferd is door uw land, Libië. In de HIV-zaak in het Benghazi Ziekenhuis, samen met de vijf Bulgaarse verpleegsters... Deel één van de ontwerpverklaring [klop] voor [klop klop] de [klop klop klop] conferentie... [klop klop klop]

[klop]

Lybische voorzitter:
"Wil de spreker zo vriendelijk zijn zich te concentreren op de doelstellingen van de conferentie wanneer hij het woord heeft?! De gebeurtenis die u hebt genoemd valt niet onder één van de doelstellingen en de principes van de conferentie en is er in het geheel niet aan gerelateerd. Gelieve slechts uzelf te conformeren aan de doelstellingen van de conferentie, u heeft het woord nu."

Slachtoffer van Lybische martelingen:
"In deel één van de ontwerpverklaring voor deze conferentie wordt gesproken over de slachtoffers van racisme, discriminatie, vreemdelingenhaat en onverdraagzaamheid... Gebaseerd op mijn eigen lijden wil ik aanbieden hier enkele voorstellen te doen... In 1999 zo u zult weten, zijn de vijf verpleegsters en ik op valse gronden gearresteerd, jarenlang vervolgd, gevangen gehouden [klop klop] en [klop] langdurig [klop klop klop] gemarteld... [klop klop klop]

[klop]

Lybische voorzitter:
"Geachte spreker, als u zich concentreert op het onderwerp racisme, raciale discriminatie, intolerantie en xenofobie, dan geef ik u een kans en een mogelijkheid het woord te voeren, maar uitsluitend binnen het kader van de doelstellingen en principes van de conferentie. Echter, wanneer u welke andere gebeurtenis dan ook die buiten het kader van de conferentie valt te berde wilt brengen zult u wederom geïnterrumpeerd worden. En dan krijgt u niet langer de kans het woord te voeren. Dit is de allerlaatste keer dat ik u het woord geef. Gaat uw gang."

Slachtoffer van Lybische martelingen:
"Dank u wel mevrouw de voorzitter. Gebaseerd op mijn eigen persoonlijke ervaring wil ik een voorstel doen voor een amendement met het oog op genoegdoenings- en compensatiemaatregelen.
Eén. De Verenigde Naties moet landen veroordelen die kwetsbare minderheden slachtoffert, op valse gronden arresteert en martelt.
Twee. De landen die zulke misdaden hebben begaan moeten hun verantwoordelijkheid erkennen voor hun verleden en publiekelijk en zonder verhullingen een onverbloemde verontschuldiging aan de slachtoffers aanbieden.
Drie. In samenhang met artikel twee, paragraaf drie van de Internationale Conventie voor Burgerrechten en Politieke Rechten, dienen zulke landen voor de geleden materiële en immateriële schade een compensatie aan te bieden.
Mevrouw de voorzitter... Lybië heeft deze conferentie verteld dat zij geen ongelijkheid en discriminatie binnen haar grenzen kent, maar hoe verklaart u dan wat mij is overkomen, mijn collega's en mijn gezin? Zij hebben meer dan dertig jaar lang uw land gediend alleen maar [klop] om eruit [klop klop] geschopt [klop klop] te [klop] worden... [klop klop klop klop klop klop klop klop klop]

[klop]

Lybische voorzitter:
"Het spijt mij u te moeten onderbreken... Er is een verzoek, er is een opmerking gemaakt door Lybië over een maatregel van orde, [tot de Lybische vertegenwoordiger] u kunt nu spreken, mijheer."
[onhoorbare conversatie]
"Ik dank u zeer mevrouw de President, ik neem voor om de spreker het woord te ontnemen omdat hij buiten het kader spreekt van het document met de eindconclusie dat hier besproken wordt, dank u zeer."
[onhoorbare conversatie met Lybische vertegenwoordiger]
"Hartelijk dank mijnheer, ik dank de geachte vertegenwoordiger van Lybië en geef nu het woord aan de vertegenwoordiger van de Arabische commissie voor voor mensenrechten. U kunt nu spreken mijnheer."

——— De video registratie van dit onthullende drama is hier te bekijken. UN Watch is in 1993 opgericht om de Verenigde Naties te volgen in het naleven van de doelstellingen uit het UN-Charter. UN Watch heeft al eerder anti-semitisme, hypocrisie, censuur en vergoeilijking van martelpraktijken aan de kaak gesteld.

Geen opmerkingen: