dinsdag 21 april 2009

HAAT IN DE MOSKEE

HAAT IN DE MOSKEE
Onlangs had ik hier in Centraal Italië een jong gezinnetje (achternicht & C°) op verlof, dat heerlijk kon genieten van rust, zon en platteland. Een heel verschil met hun dagdagelijks leven in Vlaanderen en hun gestresseerd leven in de stad. Voor ons een waar genoegen om weer eens voluit en ongeremd onze eigen taal (meest dialect) te kunnen spreken….Vooral toen er, met groeiende belangstelling, gegrasduind werd in de een beetje overal rondslingerende Vlaams-Nationalistische lectuur. Als daar zijn: de laatste Pallieterke’s, de laatste Journaals (Marc Grammens) enz. Zelfs ‘Rijmtijd’ van de Guido Gezellekring werd gretig verslonden en hier en daar werd een adres of URL genoteerd voor verdere kennismaking…
Vooral Marc Grammens werd gretig gelezen, en ‘Kort Manifest’ van de Stichting Wies Moens, en ‘Peper & Zout’ van Alexandra Coolen.
De Italiaanse tijdschriften? Die waren alleen goed voor de prentjes…..
Tot, bij regenweer, het zoontje (tiener en flap-uit) op mijn computer op het spoor kwam van een van mijn aliassen op mijn werksite ‘Slapende Blogs’…Dat heb je zo met de jeugd van tegenwoordig. Die zijn rapper op de computer dan aan tafel…Ik heb niet graag dat iemand staat mee te lezen over mijn schouder, of dat ik betrapt ben in eigen huis terwijl ik zit te zweten. Doorgaans vermijd ik het woord ‘bloggen’ in de familiekring. omdat ik denk mij daarin teveel bloot te geven. Heb liever dat iedereen alles leest eenmaal het werk ‘af’ is; op een afstand, zelfs al kennen ze op dat ogenblik de identiteit van de schrijver.
Samengevat de reactie van deze jonge mensen?
Hoe het komt, Nonk, dat er nooit over die feiten of beelden geschreven of gesproken wordt in de media, dagblad of TV?
Ik heb er mij van af gemaakt met te zeggen, dat juist dàt de nagel op de kop was! Dat ze dat verder moesten nagaan, om de hypocrisie van het establishment te doorzien en dus consequent daarnaar te handelen.
Ik geloof dat het Vlaams Belang nu 3 stemmen bijheeft voor deze verkiezing, en nog 2 voor binnen een paar jaar...En de censuur zal wat meer werk hebben om de ingezonden lezersbrieven te ziften…
Uit de mail van het Vlaams Belang van deze morgen:

20.04.2009 10.48u - “We moeten ons voorbereiden op de tijd – en die nadert snel – dat de rollen omgekeerd zullen zijn. De moslims zullen dan de overhand hebben. En dan zullen er geen mensen vermoord worden die dat niet verdienen.” Zo klinken de onheilspellende woorden van een Britse imam in een onthullende reportage die de Britse zender Channel 4 met een verborgen camera maakte. In een aantal moskeeën dan nog die bij de overheid als ‘gematigd’ te boek staan. De reportage werd gisteren uitgezonden door Panorama (VRT).

Wie dan wel vermoord mag worden? Homo’s en afvallige moslims die zich afkeren van de islam of zich bekeren tot een andere godsdienst. De reportageploeg infiltreerde in moskeeën en islamitische ‘liefdadigheidsinstellingen’, bezocht islamitische boekhandels en surfte op moslimsites. Overal trof men dezelfde boodschap aan: haat tegen het Westen, tegen joden en ‘kafirs’ (ongelovigen). Ook – en dat is nog het meest onthutsende van heel het verhaal – in kringen die zich voordoen als pleitbezorgers van de interculturele en –religieuze ‘dialoog’. Achter die vriendelijke en tolerante façade woekert het wahabisme, een zeer fanatieke en onverdraagzame stroming van de islam. De betrokken moskeeën worden gecontroleerd door Saoedi-Arabië, de haatimams worden er opgeleid. De bijhorende Koranschooltjes, boekenwinkels en radicale websites worden gesponsord met oliedollars uit het Midden-Oosten.

Waarnemers en islamspecialisten zeggen in de reportage “dat de Britse overheid uit gemakzucht, economische belangen of angst een oogje toeknijpt voor de Saoedi’s”. Maar “dat zou wel eens fataal kunnen zijn voor de samenleving”. De bewuste moskeeën, imams en schooltjes doen er immers alles aan om de integratie van moslims onmogelijk te maken en de democratie te ondermijnen.

Rode draak Walter Zinzen spuwde vorige week nog vuur en zwavelwolken toen hij in De Standaard het beruchte cordon sanitaire verdedigde en gruwelde dat Filip Dewinter zijn islamkritische boek ‘Inch’Allah’ “zeker niet geschreven had om de harmonieuze multiculturele samenleving te promoten”. Die harmonieuze multiculturele samenleving bestaat blijkbaar alleen in het door politiekcorrecte dogma’s vertroebelde waarnemingsveld van Zinzen en de zogenaamd ‘progressieve’ kringen. Het is niet Filip Dewinter of het Vlaams Belang die de religieuze apartheid en de haat predikt. Misschien moet Zinzen maar een keertje mee op stap met zijn collega’s van Channel 4. Hij moet er zelfs niet voor naar Londen of Birmingham. We durven er gif op nemen dat enig speurwerk in Antwerpse of Brusselse moskeeën gelijkaardige beelden of donderpreken zou opleveren. Maar ja, daar is wat journalistieke eerlijkheid en lef voor nodig. Tegen klokkenluider Filip Dewinter van leer trekken is zoveel makkelijker…

Voor wie de reportage van Channel 4 gemist heeft, zetten we de strafste passages even op een rijtje.

HAAT IN DE MOSKEE

Hersenspoeling
“Wij moslims kregen de opdracht om aan hersenspoeling te doen.”

Vrouwen
“Allah heeft de vrouw gebrekkig geschapen. Als ze geen hoofddoek draagt, moet je ze slaan.”

Multiculturele samenleving als springplank naar de macht
“Vorm een staat binnen de staat, tot je de macht overneemt.”

Heilige oorlog is hoogste gebod
“Het toppunt, het hoogste punt van de islam is de jihad.”

Westerse wetten gelden niet voor moslims
“Wij willen dat de islamwetten toegepast worden. Weg met de wetten die door mensen gemaakt zijn.”

Haat de ongelovigen
“Niemand houdt van kafirs. Geen enkele moslim houdt van kafirs. Wij houden van de mensen van de islam en we haten de ongelovigen.”

Sharia
“Moslims kunnen alleen genoegen nemen met het leven in een totale islamitische staat.”

Wat met afvallige moslim?
“Wie de islam ruilt voor een andere religie moet je vermoorden in de islamstaat.”

“Als de imam hem wil kruisigen, moet dat gebeuren. Hij wordt gekruisigd en blijft daar drie dagen hangen tot hij doodgebloed is.”

Saoedi-Arabië als islamitische modelstaat
“Als je in Saoedi-Arabië komt, weet je hoe het er daar aan toe gaat. Zij zijn de enigen die daadkrachtig, moedig en principieel genoeg zijn om de mensen te blijven straffen zoals Allah dat wil. Wij moslims zouden die macht overal ter wereld moeten hebben. Dan zouden ze mensen zonder handen kunnen zien. Afgehakte hoofden die de straat op rollen. Afgehakte handen en voeten aan de andere kant. Kruisigingen. Ze zouden zien dat mensen gestraft en gegeseld worden. En als ze dat zien, zullen ze afgeschrikt worden.”

Britse imams in een reportage van Channel 4

Redactie:
Het zou leuk zijn te vernemen wat Walter Zinzen en de ‘Meiden van Halal’ hiervan vinden…

Geen opmerkingen: