zondag 19 april 2009

JAMES BOND RAUWE WERKELIJKHEID



JAMES BOND RAUWE WERKELIJKHEID
…Met dien verstande, dat het niet gaat om onze gevierde filmheld, maar om schimmige Arabisch klinkende samengestelde namen die voor ons zo goed als onuitsprekelijk zijn. Tweede verschil is dat het in onderstaand stukje niet gaat om helden op het witte doek, maar om schurken die wereldwijd een net aan het spannen zijn om hu, godsdienst (zeggen ze) op te dringen….
En ‘wij’ maar spelletjes spelen op televisie en kijken naar de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix, en blij zijn als kleuters om de ‘change’ in Amerika….Ondertussen draait er een ongeziene oorlogsmachine (tegen ons) in een aldoor hogere versnelling.
Terwijl ‘wij’ discussiëren over het exact aantal slachtoffers van de Nationaal-Socialisten en bij de minste afwijkende mening tegen de negatie-wet de ‘daders’ voor jaren achter de tralies zetten tussen het aangespoeld en ander geboefte; of elkaar de strot afbijten wegens het al-dan-niet absorberen van miljoenen moslim-immigranten, wordt wereldwijd het net gespannen van onze vernietiging.
Voor wie op YouTube de terechtstellingen in de moslimwereld kan natrekken, blijft de wreedaardigheid op het netvlies gebrand. Massaterechtstellingen van weerloze mannen (evenals de daders in Arabische kledij…) die afgeschoten worden als konijnen, en waar er maar verder met handvuurwapens van dichtbij op de dode lichamen wordt gevuurd tot alle gekerm is verstild en alleen de korte vuurstoten van de dansende beulen blijven nagalmen. Ja waarlijk, de woorden van de Profeet worden nog dagelijks opgevolgd…
Hieronder gaat het om Libanon.
Was Libanon niet het thuisland van Abou JahJah, de vrijgesproken AEL-Leider en is Libanon niet het land dat blijft raketten afvuren op Israël, net als Gaza?
Dat zal dan hetzelfde Libanon zijn, waar Koning David, in Bijbelse tijden; zijn cederhout vandaan haalde….Toen was Libanon een land dat overliep van melk en honing, maar dat was eeuwen en eeuwen voor de uitvinder van de ‘Godsdienst van de Vrede’ zich uitgaf als het Zwaard van Allah.

De onfrisse zaken van de partij van God

Drugs, diamanten, witwassen van geld: De radicaalislamitische Hezbollah onderhoudt een wereldwijd zakelijk netwerk dat haar terreur financiert.

De Libanese Hezbollah-chef Hassan Nasrallah trekt een onschuldig gezicht. ”Sinds wanneer is het oneervol om de Palestijnen te helpen?”. Nasrallah’s televisietoespraak was het antwoord op een pijnlijke tegenslag: de Egyptische politie had een netwerk van de Libanese Hezbollah opgerold – in Egypte. De ondergrondse cel moest de Palestijnen in de Gazastrook in de strijd tegen Israël helpen en mogelijkerwijs ook Israëlische toeristen ontvoeren. Na de succesvolle Egyptische opsporing moest Hezbollah – de ”Partij van God” – voor het eerst toegeven in een andere Arabische staat actief te zijn.

De Hezbollah is sinds lange tijd zakelijk internationaal actief: Hezbollah is ook een ”Biz-Allah” – een goddelijke business op basis van een internationaal financieel netwerk. Met illegale praktijken dient de partij en de militie, die in Libanon in het parlement en de regering zit, geld voor de strijd tegen Israël en voor sociaal werk in Libanon bijeen te brengen. Behalve aan giften van Libanezen in ballingschap verdient Hezbollah volgens informatie van geheime diensten aan diamant- en drugshandel, aan productvervalsing en aan het witwassen van geld.

Over het bestaan van de illegale wereldwijde geldstromen zijn de experts uit Europa, de Verenigde Staten en Israël het eens. Zo heeft de Amerikaanse drugsbestrijding samen met de politie in Colombia en Mexico meerdere drugsbendes verpletterd, die contact hadden met ondernemingen van Libanezen in ballingschap en Hezbollah. De plaats Maicao op het Colombiaanse schiereiland Guajira zou in handen zijn van Libanezen, zoals het Israëlische antiterreur instituut in Herzeliya beweert. Maicao is een centrum voor het witwassen van geld.

Goed gecamoufleerd

Het is echter moeilijk om zulke betrekkingen te bewijzen: Hezbollah maakt in Zuid-Amerika en Afrika als camouflage gebruik van de typische Arabische familieondernemingen. Libanezen in ballingschap hebben de firma’s tientallen jaren geleden in Panama, Venezuela, Sierra Leone, Senegal of Kameroen opgebouwd. Ze ondersteunen de groepering min of meer vrijwillig. ”Jaarlijks of halfjaarlijks roept Hezbollah zakenmensen in West-Afrika op om belastingen te betalen”, staat er in een studie van de Amerikaanse denktank International Assessment and Strategy Center.

Deze contacten zijn nauwelijks te doorzien. ”Belgische geheime diensten beschouwen de Libanese clanstructuren van de lokale sjiietische gemeenschappen als basis van alle economische activiteiten, of ze nu legaal of illegaal zijn”. In Afrika is het de diamanthandel die enorme winsten oplevert: hij zou intussen grotendeels in handen van Libanese sjiieten zijn. In 2003 werden in België twee Libanese ballingen wegens illegale diamanthandel veroordeeld. Beide zouden naar men zegt Hezbollah-sympathisanten zijn. Bij een vliegtuigongeluk in 2003 boven Benin zouden zich onder de slachtoffers mannen van Hezbollah hebben bevonden – met twee miljoen dollar in hun bagage.

Het schema is ook te zien in Latijns Amerika: het drielandenpunt tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay staat bekend als centrum van wetteloosheid. In de steden Ciudad del Este en Foz do Iguazu zouden volgens Amerikaanse gegevens jaarlijks tot twaalf miljard dollar worden witgewassen – door maffiosi uit de hele wereld. Hezbollah zou honderden miljoenen dollars uit de handel met drugs, wapens en vervalste merkproducten in het drielandenpunt hebben gelegaliseerd, denken Amerikaanse experts. Net zoals in Afrika maken familienetwerken en corrupte instanties de handel mogelijk. Vooral de drugshandel in samenwerking met de machtige drugskartels in Colombia of Mexico levert veel geld op: vakmensen spreken van ”narco-islamisme”. In 2008 werd een Colombiaanse cocaïnebende met contacten met Hezbollah opgerold. In de ogen van de politie bewees dit de samenwerking tussen drugsmaffiosi uit Latijns Amerika en islamisten uit het Midden-Oosten.

Het geruchtencircuit

Waar Nasrallah’s groepering opduikt, is Iran niet ver weg. Er bestaan al lange tijd aanwijzingen: Hezbollah en de Iranese geheime diensten zouden verantwoordelijk zijn voor twee bomaanslagen op Israëlische instellingen in Argentinië in de jaren-90. Herkenbaar actief zijn beide in Venezuela: de anti-Amerikaanse president Hugo Chávez is een vriend van de Iranese staatschef Mahmoud Ahmadinejad, in wie hij een partner in de strijd tegen Amerika ziet. Amerikaanse agenten vermoeden dat Venezolaanse instanties welwillend tegenover de ondernemingen van Hezbollah staan en ze voorzien van paspoorten.

Een andere aanwijzing voor de samenwerking zijn de ”islamitische cultuurcentra” die Teheran in Afrikaanse en Latijns Amerikaanse landen opbouwt: volgens de woorden van de Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates ”verrichten agenten van Hezbollah en de Iraniërs missiewerk in de regio”. Michael Braun, een voormalige Amerikaanse drugsagent, heeft het over de aanwezigheid van de Iranese Revolutionaire Garde in Latijns Amerika: de paramilitaire organisatie werkt samen met Hezbollah.

De Libanese parlementaire woordvoerder Nabih Berri onderhoudt nauwe contacten met het Afrikaanse Sierra Leone. Daar geboren, is hij tegenwoordig chef van de sjiietische Amal-partij. Met hulp van de Hezbollah-bondgenoot Berri zou Iran actief geworden zijn in Sierra Leone: met het uitbreiden van de diplomatieke betrekkingen en een cultuurcentrum in Freetown.

LINK: http://www.sueddeutsche.de/politik/589/465181/text/

Bron: www.sueddeutsche.de

Bovenstaand artikel werd uit het Duits vertaald door:

E.J. Bron in Het Vrije Volk

Geen opmerkingen: