donderdag 16 april 2009

JEZUS OF BARABAS


JEZUS OF BARABAS
Dat was de vraag die door Pilatus (*) voor de voeten van het Joodse Volk werd gegooid, toen hij, na het burgerlijk proces volgens Romeins (Overheersers)Recht in Hem geen schuld bevonden had. Het Volk riep om vrijlating van Barabas, de struikrover, zodat Pilatus geen andere keuze bleef dan Jezus, de zachtmoedige dromer, over te leveren aan de geseling en de kruisdood.
De geschiedenis herhaalt zich. Maar nu gaat het om …Mohamed of Mohamed, want Barabas is een derde generatie kansarme hangjongere die we liefdevol een nieuwe kans moeten geven, en Jezus de zachtmoedige is verwezen naar de stoffige uithoek van ons collectief geheugen.
Tenzij er, agnostici of anders-gelovigen (!) daar gelaten, nog dromers zijn, die in naam van de vrijheid van meningsuiting, zonder blozen durven gaan voor de keuze zoals deze ex-moslim het deed en nog iedere dag doet: Jezus of Mohamed….
De naam (pseudoniem) Marc Gabriel klinkt westers, maar de man in kwestie is een geboren moslim, hoogleraar, Koraan-kenner, imman en…bekeerling. Een levensverhaal als een brandklok. Beklijvend. En door de uitzonderlijke heldhaftigheid ervan, niet meer van onze tijd….Een omgekeerde Laurence of Arabia…
*
***

Mark Gabriel is een Egyptische schrijver over islamitische zaken. Hij groeide op als moslim en gaf les in islamitische geschiedenis en cultuur aan de universiteit van Caïro. Daar ontdekte hij dat de Islam bedrog is. Als geen ander begrijpt hij de jihad, islamterreur en islamitische misleiding. Op 18 april geeft hij een seminar aan de evangelische hogeschool in Amersfoort. Drie dagen later beantwoordt hij vragen over de islam.

Hier is zijn levensverhaal in het kort. Hij vertelt onder andere dat hij na zijn bekering gevangen werd gezet, en hoe bewakers een valse hond in zijn cel lieten; als door een wonder werd het beest helemaal tam.

Vijf hoofdstukken uit zijn boek "Islam and Terrorism". Bij Amazon staan 96 beoordelingen, waarvan 62 met 5 sterren.

Op YouTube staan enkele interviews met Mark Gabriel, bijvoorbeeld deze.

Hier zijn Wikipedia pagina's in het Nederlands en het Engels.

Marks boek 'Jezus en/of Mohammed' is te koop bij uitgeverij Medema.

Op dit moment (16 april) zijn er nog plaatsen vrij voor het seminar van 18 april. Aanmelden kan bij Medema via mail of telefoon: 0578-574995.

Reageren? markdaviano (a) yahoo.com
Bron Mark d`Aviano in Het Vrije Volk

(*) Over Pontius Pilatus, Landvoogd der Romeinen in Jeruzalem, die sedert hij zijn handen in onschuld waste na deze gebeurtenissen, is verder niets bekend. Tenzij dat het kleine stadje Sutri, boven op een rotstop als een arendsnest, op 50 Km ten Noorden van Rome, volgens de overlevering zijn geboorteplaats zou zijn. Die wijsheid kwamen wij te weten in een klein boekje ‘Pasquales Neus – Zalig nietsdoen in Italië’ Uitgeverij Cargo – Amsterdam 2001 ISBN 90 234 5384 0 Een aanradertje, uit het Engels vertaald en boordevol Engelse flegma…..Zo bijvoorbeeld over deze P.P. op blz 76 ‘Eén jaar wonen in Sutri levert je niet één vriend op. Vijfhonderd jaar wonen in Sutri levert je één vriend op, maar daar krijg je spijt van’…Sutri is een stadje, vaak als decor gebruikt in typische Italiaanse films (Frederico Fellini), terwijl een pre-historisch (?) amfitheater, uit de rotsen uitgehouwen, omringd door Etruskische (lege) graven, een vaste trekpleister is voor iedereen die het Italiaanse platteland wil verkennen. Duizenden jaren geschiedenis in Uw handpalm, met niets dan vriendelijke mensen..

Geen opmerkingen: