vrijdag 17 april 2009

KIESSTRIJD FORMULE CORDON


KIESSTRIJD FORMULE CORDON

Doodzwijgen, of negatief erover berichten. Het Systeem werkt nog altijd, alhoewel er bepaald wat sleet op de formule komt. Want o zo voorspelbaar en O zo doorzichtig! Ook is de DS-redacteur ietwat achterop geraakt bij de (lichte) koerswending van zijn dagblad. Ik meende ergens toch ietwat verbetering te hebben opgemerkt richting eerlijke berichtgeving…Inmiddels zou Bart Brinckman (Brinckbeest) best eens in de kosten komen voor een naamsverandering. Bart Stinckbeest zou hem beter afgaan….(Voor de reden van deze uitval: zie onderaan)
U zult al begrepen hebben dat wat in rood gezet staat hieronder, een aanvulling is van mijn hand. Want Bartje Brinckman is wel zo slim van nergens openlijk rood te trekken. Maar O wat moeten die opruim-affiches hebben zeer gedaan…
Ce n’est que la vérité qui blesse’…. N’est-ce pas, Bartje? .

Vlaams Belang ruimt op, kiezer wellicht ook
Door Bart Brinckman
ANTWERPEN - De Antwerpse lijst van Vlaams Belang lijkt wel een puzzel. De partij houdt rekening met een halvering van de zetels.
Van onze redacteur

Een bulldozer pronkt op de Antwerpse Scheldekaai. 'Wij ruimen op,' schreeuwt de plaatselijke campagne van Vlaams Belang. Voor problemen als immigratie, criminaliteit, 'Waalse diefstal', corruptie en islamisering past slechts één oplossing. Voorzitter Bruno Valkeniers mag dan al een wat meer genuanceerde koers voorstaan, in Antwerpen houdt Filip Dewinter het graag lekker ouderwets. Na de bokshandschoenen en de bezem is het nu de beurt aan een gemotoriseerde ruimdienst.

Helaas, op 7 juni dreigen de Antwerpse kiezers ook een deel van de Belang-parlementsleden op te zullen ruimen. Vijf jaar geleden haalde de extreemrechtse partij 30 procent, goed voor tien gekozenen. Het Belang hoopt op een consolidatie, maar houdt rekening met (flink) verlies. Lijsttrekker Filip Dewinter tekent haast vooraf voor 7 gekozenen.

Deze onzekere tijden stralen ook af op de lijst. Dewinter maakte er een heuse puzzel van waarbij zelfs certitudes via een plaats bij de opvolgers moeten worden ingedekt. Vlaams Belang hoopt om drie nieuwelingen naar Brussel te kunnen sturen. Maar op de persconferentie liet Dewinter verstaan dat de kans bestond dat geen enkele neofiet het zou halen.

Uiteraard trekt Dewinter de lijst. Na de verbanning van Marie-Rose Morel (*) moet senator Anke Van dermeersch op de tweede plaats postvatten. Zij zetelt alvast niet. Frank Creylman (Mechelen) op drie, Pieter Huybrechts (Herentals) op 4 en Hilde De Lobel (Antwerpen) op 5 zouden het zeker moeten halen. Voor neofieten zoals Tim Willekens (6) en Hans Verreyt (7) blijft het afwachten.

Vermits er in Antwerpen elektronisch wordt gestemd, hoopt Dewinter dat schermlijsttrekker Marieke Dillen en schermlijstduwer Gerolf Annemans via de voorkeurstemmen verkozen worden. Dat moet ook kunnen voor lijstduwer Valkeniers. Meteen zijn opvolgers Marijke Dillen (indien nodig), Jan Penris en Marleen Van den Eynde haast zeker van een verlengd verblijft in het Vlaams parlement. Dewinter denkt dat ook gewezen woordvoerder Wim Wienen via de opvolgers naar het parlement kan.

Antwerpen wordt opnieuw het speerpunt in de campagne. Het gebruikelijke 1-meifeest en het verkiezingscongres vinden daarom in de Scheldestad plaats. Vlaams Belang gaat naar de kiezer met haar gebruikelijk standpunten rond immigratie, criminaliteit en Vlaamse onafhankelijkheid. Meer dan ooit wil ze zich ook profileren als sociale partij: Vlaamse jobs moeten daarom in de eerste plaats naar Vlaamse arbeiders gaan.

(*) Bartje Brinckbeest zou er goed aan doen eens de ‘Klavertjesvier’ van betrokkene te raadplegen. Deze van gisteren 16/4 bijvoorbeeld. Waar uit deze zin: Mijn eigen geloof en hoop in een goede afloop werd voor het eerst in bescheiden mate gedeeld door de professionals. Als zijn ‘durf’ dan nog altijd zo groot is als zijn moedwil, zou er best een excuus-brief richting Schoten op de post gaan. Maar zo dapper zal Bartje wel niet zijn….Want Bartje is geen Brinckbeest, maar een Stinkbeest!
Pssst Net voor publicatie van mijn stukje nog even langs gelopen bij Angeltjes. Hartverwarmend hoe wij samen duimen voor ons Marie-Rose! Maar dat ene zinnetje waarin ze lof toezwaaien naar Brinckbeest: ze moeten dat ergens gehoord of gelezen hebben, als klein Bartje een moment van zinsverbijstering had. Lees wat zij schrijven: Je hebt al onmiddellijk uitgerekend dat je op 7 juni niet zal kunnen gaan kiezen. Maar wij wel. Op velen onder ons kan je rekenen. Zelfs Bart Brinckman van de Standaard omschrijft je als briljant en polemisch in debatten, wie zijn wij dat we die geleerde zouden tegenspreken ?

Geen opmerkingen: