woensdag 22 april 2009

LUC VAN BALBERGHE IS TOCH GEEN MESSIAS

LUC VAN BALBERGHE IS TOCH GEEN MESSIAS

Beste Luc,

Blij dat U terug bent (20/4), maar GVD doe dat nooit meer, zo lang wegblijven, of ik bekijk U nooit meer. Wat voor manieren zijn dat!

Allez. ’t Is goed. Voor ene keer!
N,m-)àç!è§
Uw artikel over politieke spionage (LDD vs Kareltje van Berlare) s weer steengoed geschreven, maar, met permissie, U klopt er wel goed op, maar een beetje naast de kwestie. Daarom deze titel hierboven…..

Een van Uw ‘reageerders’ beschrijft de weg die U ook weet, maar weigert of vergeet te bewandelen. Neen, niet hij die schrijft

‘De mestkeverspecialist uitgemest’.

Die heeft wel overschot van gelijk, maar hij brengt geen aarde aan de dijk. Het kleinste kind weet ondertussen dat JMDD een eendagsvlieg (*) is. Hij is niet meer dan de uitroker, die nu uitgerookt wordt….Zelfs in boekvorm, maar dat boek liet U onbesproken om redenen die mij ontgaan. Zodat er inhoudelijk nog zoveel onbesproken blijft. Zijn windhaan-standpunten gekoppeld aan g€ldzucht, cowboy-gedrag en partijen-ruiterij….De keizer van de toogpraat. De republikein die uren aan een stuk vertelt hoe fijn het wel is bij le Rwa op de koffie te mogen gaan..

Neen, vriend Luc.

U schrijft deze keer met een pen met twee beentjes. Een ballonpen heette dat vroeger. Die men telkens in de inktpot moest dopen om een paar woordjes te schrijven. U hapert, maakt krassen en vlekken, omdat U, zonder de klepel te raken, de klok wilt luiden. Het klinkt een beetje Tjeef-achtig en dat zijn we van U niet gewoon. Een volgende ‘reageerder’ zit er dichter bij. Het is iemand die van wanten weet….zonder daarbij te vertellen, dat de wanten bij de fiscus liggen…Ja Ja, ook bij de cel anti witwas, maar die is al te zeer verpolitiekt, net als Justitie…Eén enkele kuitenbijter bij de fiscus (**) is genoeg. Ik leg straks uit wat en hoe, maar overlees eerst de zaak bank-technisch gezien nogmaals zoals deze ‘reageerder’ het zo beeldend uit de doeken doet.


Maar sinds de invoering van de antiwitwaswetgeving is het klaar en duidelijk ten strengste wél verboden om op elk niveau mee te werken aan financiële technieken die misdaden zouden kunnen verhullen.
Vraag aan uw persoonlijke loketbediende bij elke Belgische bank maar eens met welke rigoureuze strengheid zijn of haar hiërarchie deze wetgeving interpreteert, vooral wat betreft de terminologie "op elk niveau", "meewerken", "financiële technieken", "misdaden" en "zouden kunnen verhullen".
Test hem of haar maar eens met de vraag of ze voor u een overschrijving willen uitvoeren voor een fors bedrag van 10.000 EUR vanaf uw rekening naar het eiland Man of de Bahamas ten gunste van vennootschap XYZ, waarvan u de identiteit van de beheerders of vennoten niet vermeldt. Omdat u die niet kent of omdat u hen niet wil verklappen, of omdat u gewoon vindt dat het hun zaken niet zijn. Vraag dus maar of die vriendelijke bediende dit voor u wil, kan of beter gezegd: MAG, uitvoeren. Wedden van niet?
De Stad Veurne - of de Regie der Gebouwen dat doet er nu ook even niet toe - kortom: "de Overheid", slaagt er daarentegen blijkbaar wél in, onder het voorwendsel dat het hier om huur zou gaan, om tientallen veelvouden van 10.000 EUR(!) over te schrijven naar zulke vennootschappen, waarvan niemand meer kan achterhalen welke privépersonen daarachter schuilgaan.
Als er nu ook maar iéts is dat uitdrukkelijk verboden is door de antiwitwaswetgeving, dan zal het dit toch zijn, nietwaar?
Die overschrijvingsopdrachten vanwege "de Overheid" moeten onmiddellijk stopgezet worden. Welke bank voert die trouwens uit? Die is volgens mij wél met haar banklicentie aan 't spelen...
En wie heeft er eigenlijk voor die opdrachten getekend?



Nu mijn uitleg. De belastingscontroleur.

In voorkomend geval, zoals alle zaken bij alle ministeries, dus ook Justitie, worden de rekeningen verondersteld gecontroleerd door het Rekenhof.
Stel daar, op een zonnige morgen, een totaal onbelangrijke klerk IIe Klasse die welgezind, en tuk op bevordering, het dossier ‘betaalde huur’ in een uitgavenpost openslaat. Hij doet juist niet wat al de andere collega’s doen, de 12 overschrijvingsbewijzen afvinken, samentellen en tot de bevinding komen dat het op de rekening vermeld totaalbedrag ‘klopt’…om na volbrachte dagtaak welgemutst de terugweg naar ‘de provincie’ aan te vatten…Neen, onze vriend maakt een dossiertje voor zichzelf en een ‘memootje’ voor zijn superieur, om te signaleren dat hij alles OK bevonden heeft, uitgenomen het document waarop de uitgaven gebaseerd zijn. Hij dringt (**) aan om het huurcontract te mogen bij het dossier voegen, in plaats van het bijvoorbeeld bewaard te zien in de safe van de Directeur. Kwestie van volledigheid, ziet U…
Via de secretaresse op de Personeelsdienst, met wie hij een geheime verhouding heeft, is hij de namen te weten gekomen van àl zijn hiërarchische Oversten met hun politieke kleur. Na verloop van enkele weken aandringen (**), en na verschillende vruchteloze pogingen om bepaalde invloedrijke personen in te schakelen (denk aan Rudy Aernoudt, de klokkenluider), gaat hij, via de beruchte bruine enveloppe in de brievenbus, naar een paar kranten, bij voorkeur kort voor er weer eens verkiezingen zijn (**)….

En dan komt het.

Iemand van de Partij der Onkreukbaren eist een ‘rogatoire commissie’ (**) die op onderzoek trekt naar de zetels van die verre exotische belastigsparadijzen van de off-shore maatschappijen, want ondertussen hebben meerdere gewone burgers klacht neergelegd tegen ‘onbekenden’ en dan komt het verhaal van de antwitwasoperatie….

Ziet U voor Uw geestesoog, samen met mij, Interpol, aan de hand van een internationaal aanhoudingsbevel, al de achter-achternicht van de Kamervoorzitter (bij voorbeeld) in de boeien en tussen politiemensen, teruggevlogen worden naar Zaventem? Of op Heathrow, net voor hij de vlucht naar Costa Rica wilde nemen, de broer van de schoonzus van de kuisvrouw van de BuZa-minister voor het oog van de camera in de boeien worden geslagen? Op de Kanaameilanden Man, Jersey en Guersney worden de bankkluizen verzegeld en Zwitserland moet eindelijk toegeven om het bankgeheim op te heffen. Ondertussen is het bankgeheim, wegens de omvang van de fraude, bij Noodwet ook in ons land zelf afgekondigd en binnen de 24 uur moeten alle politieke gezagdragers van alle kleurpartijen hun ambt neerleggen, van minster tot gouverneur en burgemeester. Het land is onbestuurbaar en wordt opgeheven, onder hoongelach van de gehele beschaafde wereld. Le Rwa, nog meest besproken in de schandalen, vlucht naar internationale wateren en de inderhaast bijeengeroepen Raad van Vlaander II roept de Onafhankelijkheid uit.

De eerste decreten die worden uitgevaardigd zijn de levenslange verbanning van alle schuldigen, de inbeslagname van al hun goederen, eigendommen en rekeningen, maar vanzelfsprekend als eerste maatregel ook de inperking van alle immigratie, lees de (uiteraard) vrije terugtocht, onder begeleiding, van alle ongewenste vreemdelingen….

Toen werd ik wakker, en dacht, Beste Luc, gij hebt het weer eens goed gezegd! Maar verder dan dromen doen we alle twee niet!



(*) Het klinkt misschien een beetje boers, maar iemand die dichter bij de natuur staat, gebruikt het woord ‘eendagsvlieg’ niet. Hij noemt de dingen bij hun werkelijke naam, want een eendagsvlieg, dat is in feite een…str..tvlieg

(**)Gewoon genoeg druk op de ketel zetten.

(***) U weet niet wie dat zijn, die Onkreukbaren? Dan heeft U al 30-40 jaar op de maan geleefd. Was U in het land gebleven, dan had U meteen geweten dat de partij Nr 7 op 7 Juni Uw stem meer dan waard is!

Geen opmerkingen: