woensdag 8 april 2009

MARS OP BRUSSEL


MARS OP BRUSSEL
Hieronder vindt U de oproep van onze vrienden die niet alleen Vlaanderen een warm hart toedragen, maar het voortouw nemen om ons allemaal op de barricaden te krijgen.
Er was ooit een Mars op Brussel nodig voor ‘Leuven Vlaams’ en bij die gelegenheid hebben de franscouillons in het zand moeten bijten. Wij krijgen nu de kans voor een volgende zegepraal, de definitieve!
U plaatst de website http://www.marsopbrussel.org/ van deze organisatie toch zekerlijk bovenaan Uw favorieten?
Op zondag 3 mei gaat de Mars op Brussel voor een Vrij Vlaanderen door. We vertrekken om 11u op het plein voor het Brusselse Noordstation. Met deze grote nationale betoging wordt, een goede maand voor de Vlaamse verkiezingen, een duidelijk signaal gegeven aan de politici dat Vlaanderen niet langer gebukt moet gaan onder de immobiele Belgische wanconstructie. Alle politici, ongeacht de partij waartoe ze behoren, dienen te kiezen voor een Vlaanderen dat zelf kiest tot welke staatsconstructie het behoort!
Voor een uitgebreide motivatie voor deze betoging verwijzen we je graag door naar de platformtekst.

U heeft toch ingeschreven voor de nieuwsbrief? De petitie getekend?

DOORSTUREN - DOORSTUREN - DOORSTUREN - DOORSTUREN - DOORSTUREN
Welkom bij de Mars op Brussel nieuwsbrief
Beste Vlaming,
Zondag 3 mei 2009 trekken we met zo veel mogelijk Vlamingen naar Brussel om daar de Vlaamse eisen kracht bij te zetten. We verwachten vele duizenden manifestanten, van jong tot oud, om de politici duidelijk te maken dat de Vlamingen de verkiezingsbeloftes uit 2007 nog niet vergeten zijn!
Houd 3 mei alvast vrij en bezoek de webstek voor alle verdere informatie (en teken de petitie!): www.marsopbrussel.org
Alvast bedankt voor de steun en tot op 3 mei!
DOORSTUREN - DOORSTUREN - DOORSTUREN - DOORSTUREN - DOORSTUREN

Digitalia is een paar dagen uit de ether verdwenen? Niks om U ongerust over te maken. Eerste reden (de positieve): de lente is hier eindelijk doorgebroken en dat wil hier wat zeggen! Tweede reden (negatief): de gebeurtenissen bij onze buren in de Abruzzen, op een paar boogscheuten van bij ons. De eerste schokken waren in de nacht van zondag op maandag (L’Aquila) met 6,5 (Richter) en het bleef maar duren. Dinsdag en Woensdag. Zelfs deze nacht (woensdag/donderdag) waren er naschokken (5;2) die zelfs bij ons gevoeld werden op circa 100 Km van het epicentrum. Zelfs op dit eigenste ogenblik verwittigt de TV dat de aardbevingen blijven uitdeinen….Was het daardoor dat de straalverbinding Internet verdween, maandag? Was het daarom dat onze honden zo onrustig waren?
Morgen, Goede Vrijdag, worden bij de 300 slachtoffers begraven. Staatsbegrafenis. De vlaggen hangen halfstok. Bijna 15.000 huizen vernietigd…Tienduizenden gekwetsten. Massale hulp van over gans het land. De Paus komt ter plaatse. Berlusconi is er iedere dag en probeert de mensen op zijn eigen ludieke manier moed in te spreken. Diens woorden worden door de TeeVee in het Onland bij herhaling moedwillig verdraaid om ze negatief te kunnen voorstellen. Binnen de 24 uur zo’n massa onderbrengen in tenten, warm eten, electriciteit, verwarming (in de ergen zijn de nachten ijzig koud): het is een ongeziene prestatie…En dat Il Cavaliere dan effe het beeld van een vervroegd kamperen er bij betrekt… Tja, voor vele getraumatiseerde klinkt dat sinister, maar voor de meerderheid van deze Zuiderlingen gaat het leven gewoon door.
Wat er van zij: bij een ramp van dergelijke omvang past alleen een bevreemdend stilzwingen. Er zijn al ramptoeristen genoeg!

Geen opmerkingen: