zondag 12 april 2009

MARS OP BRUSSEL



NIEUWSBRIEF MARS OP BRUSSEL

Beste Vlaming,
zoals u hoogstwaarschijnlijk al weet, gaat op zondag 3 mei de Mars op Brussel voor een vrij Vlaanderen door. Deze start omstreeks 11u aan het Noordstation. Met deze grote nationale betoging wordt een goede maand voor de Vlaamse verkiezingen een duidelijk signaal gegeven aan de politici dat het Vlaamse volk volledige zelfbeschikking opeist.
Het Belgisch immobilisme en de manifeste onwil bij Franstaligen om te komen tot de noodzakelijke bevoegdheden voor Vlaanderen en Wallonië, bewijzen dat het Belgische kader geen enkele meerwaarde meer kan bieden om goed bestuur mogelijk te maken en onze toekomst veilig te stellen. Enkel het bouwen aan een vrij Vlaanderen kan zorgen voor welvaart, welzijn en werk voor ons volk.
Dat Franstalige politici de taalwetten in Brussel en de Vlaamse Rand aan hun laars lappen, en tegelijk stemmen kunnen blijven ronselen in Halle-Vilvoorde is voor bewust Vlaanderen onaanvaardbaar. Aan deze onrechtvaardige praktijken roepen we met vele duizenden tegelijk, op zondag 3 mei, een halt toe.
Daarom is het van het grootste belang dat alle Vlamingen die zich achter een zelfstandig en Vlaams Vlaanderen scharen op 3 mei aanwezig zijn op de Mars op Brussel: Vlaanderen vrij!
Alle informatie over de Mars vindt u hieronder in deze nieuwsbrief en op www.marsopbrussel.org.
Help mee!
U kunt helpen om deze betoging tot een waar succes te maken op volgende manieren:
• Kom naar de Mars! Overtuig ook personen om mee te betogen: als iedereen één iemand extra meebrengt, verdubbelt de Mars! Spreek af met uw vereniging/afdeling om deel te nemen.
• Stuur dit e-postbericht zo ruim mogelijk door.
• Lever een financiële bijdrage, hoe klein ook, zodat we verder kunnen investeren in propagandamateriaal en bussen. Rekeningnummer: 979-1687456-49.
• Plaats een aankondiging in eigen nieuws- of ledenbrief: haal hier de digitale affiche op.
• Verspreid pamfletten en affiches voor de Mars: kijk bij ’affiches’ op de webstek.
• Kondig de Mars aan op webstek, weblog of forum. Pas uw handtekening op fora aan met dit balkje.
• Word lid van het ‘Mars op Brussel’ evenement op Facebook of op Netlog en nodig al uw vrienden uit!
• Leg een bus in vanuit uw streek, neem hiervoor contact op via de webstek.

Organisatie
Het initiatief voor deze nationale betoging gaat uit van het Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond (KVHV) en krijgt alvast de steun van de VVB, het ANZ, de IJzerwake, het OVV, het Nationalistisch Verbond, het VGV en het CVO. Indien er nog (nationale) verenigingen zijn die hun steun wensen te verlenen, mogen ze dit ons zeker altijd laten weten.
Hoe er geraken?
Om zo veel mogelijk volk ter plaatste krijgen, worden er van over heel Vlaanderen bussen ingelegd. Een overzicht van de opstapplaatsen vindt u hier. Indien u hier gebruik van wil maken, gelieve u dan zo snel mogelijk in te schrijven! Indien u denkt een bijkomende bus (gedeeltelijk) te kunnen vullen (vanuit een andere opstapplaats), geef ons een seintje (mars@kvhv.org of 0488/48 32 72).
De mars start aan het Noordstation in Brussel. Gezien de vlotte bereikbaarheid per spoor, is de trein vaak aangewezen en soms goedkoper dan de bussen. De meeste treinverbindingen staan hier opgesomd.
Wie met de wagen komt, vindt hier meer info voor de bereikbaarheid en parkeergelegenheid.
Petitie voor Vlaamse onafhankelijkheid
Op de betogingswebstek staat een petitie voor Vlaamse onafhankelijkheid.
U wordt vriendelijk gevraagd deze internetpetitie te ondertekenen.
Alvast tot op de Mars voor een vrij Vlaanderen!

Geen opmerkingen: