woensdag 1 april 2009

MOORDPARTIJEN OP ZEE


MOORDPARTIJ IN VOLLE ZEE
Moordpartijen zijn het. En de moordenaars worden niet gestraft. Integendeel. Het moorden gaat verder en onze Grote Geesten doen er niets aan. Want het gaat hen niet eens aan. Want de slachtoffers zijn naamlozen, en geen kiezers….
Een paar lijntjes in de wereldpers, slechts een paar flitsen op TV, wegens te onmenselijke beelden voor de geoelige oogjes van de kijker, en de Oude Media gaan over tot de orde van de dag. Inconvenient truth, U weet wel….

Hier in Italia is het een dichter bij-mijn-bed-show en gaat men soms wat diepeer in op de materie. Il Cavalkiere namelijk wil dat de mensen weten wat er gebeurt op hun verre oncontroleerbare kusten…Volgens de Rai I, de officiële Italiaanse Staatszender deze morgen, hadden in 2008 bijna 400.000 bootvluchtelingen hun geluk geriskeerd om de zoute plas over te steken naar het land van Berlusconi. Om eenmaal daar aangekomen, verder door te steken naar en uit te zwermen over het Europese vasteland.
Meer dan 33.000 zouden daarbij zijn omgekomen. Aan de Italiaanse kant….
Dat is voor wat betreft Italië. Want er is ook nog Spanje (Tenerife), de vele luchthavens, de zeehavens en de clandestiene overtochten waar geen haan naar kraait. Noch van de levenden, noch van de doden. Met enig sarcasme zou men kunnen zeggen ‘Known only by God’, maar de jongens onder die zerkjes, naamloze slachtoffers van officieel zinloos oorlogsgeweld, hebben tenminste nog dat zerkje, dat aantoont dat ze er ooit geweest zijn. De vele zeemansgraven hebben dat niet.
In het licht van de dreigende crisis zou er dringend een beklijvende ontradingspolitiek moeten gevoerd worden in de landen van bestemming. En dat liefst aan de hand van voorbeelden die doordringen in de hoofden van al die primitieve avonturiers van overzee. Vul zelf in waaraan U denkt.
De mensenhandelaars! De organisatoren van die scheepsladingen vluchtelingen! Die zouden , lijk men in Antwerpen zegt, moeten opgehangen worden aan de hoogste boom. Slechts één korte en krachtige razzia van onze commando’s zou daarbij moeten volstaan. Is uit te leggen als daadwerkelijke ontwikkelingshulp! . Geen woorden, maar daden!
Onmenselijk, zegt U?
Wat is meer onmenselijk: die paar tientallen (per uitvalsbasis) op te jagen en op te hangen moordenaars die tot $ 5.000 per kandidaat-vluchteling incasseren, op te brengen door de hele familie die nog jarenlang zal moeten afbetalen voor die lening, of die duizenden sukkelaars die verzuipen op zee, of omkomen van honger of dorst? Geen enkele van die vissersboten is normaal zeewaardig, en toch worden ze bevolkt door honderden mensen tegelijk….
Is ophangen dan een niet veel te milde straf? Want het gaat over beraamde misdaden bij voortduring, iedere dag, iedere nacht, waarvan de uitslag bij voorbaat vaststaat. In het geval van verleden nacht ging het over 4 bootjes, met misschien wel elk 250 à 350 man aan boord….


Vluchtelingendrama voor Noord-Afrikaanse kust

Op de Middellandse Zee zijn mogelijk
meer dan tweehonderd bootvluchtelingen
uit Afrika om het leven gekomen

Daarmee gaat het om een van de grootste scheepsongelukken in de Middellandse Zee in
de afgelopen jaren. Ten minste twee boten waren vanuit Libië onderweg naar Italië en door
harde wind in problemen geraakt.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie kapseisde een schip met tegen de 260 vluchtelingen aan boord. Meer dan twintig mensen vonden de dood, 23konden worden gered en van de rest ontbreekt elk spoor.

Een tweede boot met 350 volledig uitgeputte opvarenden werd naar Libië gesleept. Deze boot is bedoeld voor slechts 75 passagiers. Daarnaast zijn er berichten over nog twee boten die in problemen zijn geraakt, maar die nog niet zijn gevonden door de Libische kustwacht.

Bron De Wereldkrant mail

Geen opmerkingen: