vrijdag 24 april 2009

NOG EEN REDEN OM EEN WANDLUIS DOOD TE TRAPPEN


NOG EEN REDEN OM EEN WANDLUIS DOOD TE TRAPPEN
Ja, de represiie …und kein Ende….Weeral dezelfde nagel aan onze doodskist! En het onrecht geraakt maar niet hersteld.
Ach ja! Nu sla ik ook aan het schimpen. Zie titel. We worden het voorgeknabbeld! Op den langen duur begint men dezelfde vocabulaire te hanteren als die waarmee we zelf aangesproken worden….Mestkevers – imbecielen – verzuurden – met alle middelen te bestrijden ongedierte… U zegt het maar.
Al is schelden het bewijs van onmacht (zie hoger), deze keer kon ik het niet laten met de wandluis die dood te trappen is, de on-staat die we de belgieke noemen, te bedoelen.
Veel woorden of uitleg zal wel niet nodig zijn, zeker?
Veel fijner en met even weinig woorden als Marc Grammens kan het niet gezegd worden. Het is inderdaad niet aan alle volkeren gegeven, en zeker niet aan het belse volk tegenover de Vlamingen.

Knut Hamsun (Noorwegen) in eer hersteld.
Niet slechts de stichter en leider van het Italiaanse fascisme, Mussolini, kent een revival in zijn land, ook de Noorse schrijver Knut Hamsun geniet deze eer.
Hamsun was naar vrijwel eensluidend oordeel van de Noren de grootste schrijver die Noorwegen gekend heeft, maar hij koos voor het nationaal-socialisme- en werd om die reden na de oorlog uitgestoten. Naar de gevangenis moest hij niet - dat fatsoen hadden de Noren wel -‘ maar zijn bezittingen werden geconflicteerd. Hamsun verwelkomde de Duitse bezetting van Noorwegen in 1940 en--schonk het bedrag dat hij verdiend had met de Nobelprijs die hem in 1920 was toegekend, aan de nationaal-socialistische propagandaminister Goebbels voor diens goede werken. Hij bezocht Hitler in Berchtesgaden.
Hamsun stierf in 1952, hij was toen 92 jaar en een paria in de Noorse samenleving van na de bezetting. Daar komt nu een einde aan. Dit jaar is Hamsun-jaar geworden en wordt in heel het land de 150e geboortedag van Hamsun gevierd. Een meer dan levensgroot standbeeld van de schrijver wordt onthuld, en een ultra-modem museum (kostprijs 20 miljoen dollar) wordt aan zijn leven en werk gewijd. Hij wordt ook verplichte lectuur op school.
De Noorse koningin Sonja heeft de plechtigheden van het herdenkingsjaar geopend. Ik neem aan dat het niet nodig is erop te wijzen dat het vermogen om de grootheid van historische figuren te erkennen, los van hun toevallige en tijdsgebonden politiek engagement, niet alle volkeren gegeven is.
Bron: Marc Grammens, in Journaal blz 4272

Pssst 1
Zou er over deze historische (Noorse) figuur al iets verschenen zijn in de Oude Media? Is er echt niemand van die horde hoernalisten gebeten om daar alles over te weten? Ook geen van de overige kwaliteitskranten (zeggen ze toch van henzelf)? Er staat anders wel een lijst, zo dik als een telefoonboek, van slachtoffers ter beschikkling. Allemaal geboren en getogen Vlamingen….
Pssst 2
Wat moet het als Italiaan of Zweed goed zijn om een Vaderland te hebben dat je kan liefhebben!

Pssst 3
Werk aan de winkel; jonge aspirant-hitorici die op zoek zijn naar een onderwerp voor hun thesis..
De archieven uitpluizen bij de Veiligheid van de Staat in de periode ‘35-10 mei ’40 om deze te vergelijken met deze van de Abwehr van Admiraal Canaris van de SD (Sicherheisdienst) en later met die van het Generaal Gouvernement (of hoe heette dat ding) tijdens de bezetting van de bestuurlijke entiteit Belgiën-Nord Frankreich, gekoppeld aan de Flamenolitik van de Duitsers…..
Daar zal weeral overduidelijk uit blijken dat de eigenlijke erfvijand van de Vlamingen het eigen vaderland, belgië, is! Al dreigen beiden ingehaald te worden door de Muzelmanse bevrijdings-theologie, nu het monster Europa, dat belgie heeft helpen ter wereld brengen, weer eens 60 miljoen immigranten binnenroept. Daarvoor bijgaande afbeelding van boot-toeristen onderweg naar Het Beloofde Land

Geen opmerkingen: