dinsdag 28 april 2009

ONZE BUZA PLEIT TEGEN DE ISLAM

ONZE BUZA PLEIT TEGEN DE ISLAM
Onze Hovaardigheidsbekleder van Buitenlandse en Binnenlandse familiaal-financiële Zaken heeft, Mussolini indachtig op de Conferentie van München (die op het nippertje net niet WO2 kon voorkomen) in Génève op de Durban II-Conferentie, de wereld met verstomming geslagen door …..zijn mond open te doen.
Lees, met taalfouten en al het artikel in De Standaard. Helaas, waar is der oude’ren fierheid nu gevaren….want de schrifstellers van heden beleiden godsdiensten, daar waar wij ze, in de goede oude tijd alleen konden belijden….Vandaar waarschijnlijk het verschil in de beleving…
Die Buza-Minister van ons en Mussolini…..
De gelijkenis is treffend. In woord en in beeld.
Het was mij deze winter al opgevallen, toen ik Zijne Hovaardigheid, met familie, rond Allerheiligen bezig zag op het kerkhof van zijn residentie-gemeente. Schuilend onder zijn breedgerande hoed, met donkere blik en lichte spot in de ogen, net niet op zijn stoere borst kloppend, kijkend in de lenzen van de BRT-camera die, met captaztiewagen en al daar toevallig voorbij kwam…Ik dacht: ‘Il Duce’è revenuoto per salvare la Patria’…Maar ik ontgaf het mij….Mussolini, op het einde van zijn leven, is bekend van zo’n sombere foto’s dreigende blik verbeten gelaatsstrekken, op weg naar de muur waar hij zou vallen onder de kogels van een paar mitrailleurs. Deze Mussolini hier liep nog altijd rechtopstaand rond, en zelfs aan de arm van zijn wettige ega, terwijl die andere, de echte, naast zijn maîtresse, beiden opgehangen aan de voeten, hingen te zwengelen aan de luifel van dat benzinestation in Milano…..Sic transit gloria mundi, dacht ik, en huiverde een beetje, in afwachting.
Zo ook werd de grote Mussolini
die heden ten dage een soort revival beleeft in Italia, maar dan niet van de kant van de vrienden van Berlusconi, hoe raadt U het! Links is hopeloos op zoek naar om het even welk houvast, zelfs via, zoals Marc Grammens beweert is het een jongere telg van het geslacht der Savoye’s, die nu populair geworden is, dank zij de Eerste Prijs in een…danswedstrijd. Kijk Kijk, des Coburgers nageslacht, in de persoon van Marie-José, de zuster van Leopold III en vriend des Führers, begint weer hoge toppen te scheren. Het zal Berlusconi nog spijten dat hij de verbanning heeft opgeheven…)
na de Conferentie van München alom geprezen om zijn staatsmanschap en de invloed op zijn vriend Adolf, om deze inschikkelijk te stemmen inzake de Sudeten-Duitsers en/of de Corridor naar Dantzig (Gdansk), die, in het licht van de latere wereldbrand, inderdaad maar voetnota’s in de geschiedenis zijn gebleken.
Voilà! En daar is de tweede symboliek! Onze Mussolini heeft zijn Arabische vrienden in Genève gewezen op een détail – die ze trouwens geweigerd hebben in de slotresolutie – waartegen ze zekerlijk niet mogen zondigenen niet mogen vergeten: de homo-wereld Heu, Ja, en als ’t een beetje kan, bij ons is er democratie, zijn er mensenrechten en vrije meningsuiting. Vergeet dat ook niet, vrienden.
Hitler mocht ook niet vergeten, dat de neutraliteit van Polen gewaarborgd was door Engeland en Frankrijk. Schending van dat principoe zou oorlog betekenen! En, hoe is ’t mogelijk! Hij vergat het toch en op 10 Mei 1940 stond Europa, inclusief Mussolini, voor voldongen feiten.
Naar Canossa gaan, Kareltje! Die uitdrukking moet U toch vroeger op school ook geleerd hebben.
Enne… voor ik het vergeet: Kareltje las zijn toespraak af van een briefje, zichtbaar zo fier als een gieter dat hij in het fransoos mocht speechen…La blegique sera latine, n’est-ce pas? En dat zal de wereld geweten hebben, zelfs op de dag van vandaag. Dat ik moest denken aan een gedresseerde aap, ligt waarschijnlijk aan mijn slecht karakter. Maar zeg nu zelf: fransoos willen spreken en Uw Berlaars accent niet kunnen verbergen, dat is toch na-aperij?
De Gucht verdedigt zich op racismeconferentie Genève
donderdag 23 april 2009 - Bron: belga - Auteur: kld
GENEVE - Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open VLD) heeft een toespraak gehouden op de Durban II-racismeconferentie in Genève. Hij verdedigde fel zijn keuze om daar aanwezig te zijn. 'Wanneer waarden en principes verdedigd moeten worden, moet je aanwezig zijn, dialogeren en participeren.'
De Gucht verwees daarmee naar de landen die niet deelnemen aan de conferentie of eerder deze week opstapten.

'Sommigen hebben ervoor gekozen om op deze conferentie de confrontatie aan te gaan', herinnerde De Gucht van bij het begin aan de toespraak van de Iraanse president Ahmadinejad eerder deze week. 'Anderen hebben gekozen voor afwezigheid. Wij kiezen voor engagement en dialoog.'

Enkele westerse landen, waaronder de Verenigde Staten en vijf EU-lidstaten, zijn afwezig in Genève. Ze vrezen onder meer dat de conferentie als forum voor racistische uitlatingen wordt gebruikt. In die redenering kan De Gucht zich evenwel niet vinden. 'Het is maar door onze standpunten op een waardige manier met elkaar te confronteren, dat we samen vooruitgang kunnen boeken.'

Verder in zijn toespraak, die een uur later dan gepland startte, wees De Gucht nog eens op de 'universele waarde van de democratie'. Hij benadrukte eveneens dat de mensenrechten tot doel hebben individuen te beschermen, en niet de godsdienst die ze beleiden.

België had in de slotverklaring, die dinsdag al aangenomen werd, ook graag een scherpe veroordeling van discriminatie op basis van seksuele geaardheid en een sterke verwijzing naar het Internationaal Strafhof willen zien staan, zo zei De Gucht nog.

In DM van 24 april: Namen noemen.
Durban II zet Joodse en Iraanse organisaties buiten
De Verenigde Naties hebben drie ngo's op de Durban II-racismeconferentie in Genève de deur gewezen. Dat meldde een VN-functionaris. Tijdens de conferentie was er sprake van storend gedrag én de verdeling van racistisch materiaal.

Onaanvaardbaar gedrag
Rupert Colville, woordvoerder van Navi Pillay, de Hoge Commissaris voor Mensenrechten, meldde dat het "onaanvaardbare gedrag" van twee Joodse groepen en één Iraanse organisatie tot de maatregel had geleid. Een Frans-Joodse studentenbeweging, een organisatie genaamd Coexist and Nade en een Iraanse groep speelden allemaal hun accreditatie voor de conferentie kwijt en geen van hen zal nog toegelaten worden op de conferentie.

Opruiend materiaal
De Iraanse vereniging werd "op heterdaad betrapt terwijl ze opruiend materiaal uitdeelde", terwijl de andere twee groepen betrokken waren bij het storen van de evenementen op de conferentie. Onder meer de anti-Israëlische toespraak van de Iraanse nummer één Mahmoud Ahmadinejad werd door de groepen verstoord. Colville zei dat ze ook andere willekeurige evenementen ontwrichtten. De VN-veiligheidsdienst had tevens bewijs dat de Franse groep "een gelijkaardige inbreuk" plande.

De Durban-conferentie vindt van 20 tot 24 april in het Zwitserse Genève plaats. (belga/bf)
23/04/09 18u34


Psst
Postuum verexcuseer ik mij tegenover de nagedachtenis van de Duce. Om zijn grootsheid (dat is onbetwistbaar, zelfs in het verwerpelijke) gebruikt te hebben om de kleinheid van een francofoon slippendragertje aan op te hangen. Contrast is een stijlfiguur in de stripwereld, de film of de misdaadromans, om een groot figuur beter te belichten door hem een onnozel bijfiguurtje mee te geven. Ik weet zeker, dat Benito, aan de arm van zijn Claretta, hierboven, mij een vriendelijk handgebaar schenkt. Als vergeving. Wat kan het hem ook nog allemaal schelen!

Geen opmerkingen: