dinsdag 28 april 2009

OP ZIJN KOP GEVALLEN EN BLIJVEN BONSEN


OP ZIJN KOP GEVALLEN EN BLIJVEN BONSEN

Somtijds ben ik dol op spreekwoorden. Nu weer. De omstandigheden zijn ideaal; nu de verkiezingen er zitten aan te komen….Zo kan ik dubbel genieten van elk spreekwoord: Wie een put graaft voor een ander… weet alles van de tatami…….
Jean-Marie Dedecker komt in grote problemen na de overloperij van Dirk Vijnck naar Open Vld. Nu hij maar vier van zijn vijf federale Kamerleden overhoudt, verliest zijn partij LDD ook het statuut van fractie.

De gevolgen daarvan zijn niet te onderschatten. Eerst en vooral verliest Dedecker de dotatie voor zijn fractie, die net iets meer dan 21.000 euro bedraagt. Ook zijn persoonlijke toelage als fractieleider, 2.000 euro bruto boven op zijn loon als Kamerlid, is Dedecker kwijt.

Het ergst zijn wellicht de gevolgen voor het fractiepersoneel. Enkel erkende fracties hebben recht op fractiemedewerkers en op universitaire medewerkers voor de individuele parlementairen. Hun administratieve medewerkers mogen die wel behouden, en voor het spreekrecht heeft de nieuwe situatie ook niet al te veel gevolgen. Maar Dedecker verliest dus wel negen van zijn dertien man personeel in het parlement.

Dedecker reageert verslagen op dat nieuws. "Als dat waar is, zijn onze vleugels geknipt. Wellicht heeft Open Vld Dirk Vijnck alleen maar aangetrokken om ons te kortwieken." Dat wordt overigens ontkend bij de liberalen: "Vijnck is naar ons gestapt, wij hebben hem op geen enkele manier aangesproken." (Fabian Lefevere)
Bron DM

Geen opmerkingen: