dinsdag 21 april 2009

SLYPE SLYPE DECKERKE


SLYPE SLPYE DECKERKE
Die van De Morgen (Gebeten om te weten!) weten heel wat van vette modder. Om in te leven en om mee te gooien! Het is, om zo te zeggen, hun biotoop…
Dat ze nu klaar staan om Deckerke’s broek uit te trekken, staat als een paal (!) boven water! Lees en geniet hieronder mee van hun onderbroeken-lol….
En deze keer moeten wij, welopgevoede Vlaams Nationalisten eens te meer de kristelijke deugd van naastenliefde beoefenen…We mogen ons niet verheugen in andermans tegenslag….want wie een put graaft voor een ander, valt er zelf in.
Deckerke, de Oostendse brulboei valt, nadat hij de tocht gemaakt heeft over zo wat alle Vlaamse partijen, overal een centje heeft mee gesnoept, nu zelf in de put. Maar hij heeft nog kilometers te gaan in zijn vrije val. Voor hij de bodem bereikt, moet hij eerst nog Jürgen V€rstrepen (Str€€pke) ondergaan.
Wij wensen de doodgraver, de uitroker van het Vlaams Belang, alle succes toe, indachtig de wijze spreuk, dat ‘hoogmoed komt voor de val’…
Hoogmoed heeft hij altijd gehad – en wat zijn eenmans-partijtje zal oogsten, valt hopelijk niet ver van de boom.
Wat heeft ons Roosje Morel gelijk gehad met deze hansworst te weren…Zo’n Grote Dame mogen we toch niet verliezen door een beetje ziek te zijn. Zou…ik durf het bijna niet neer te schrijven…..zou het Vlaams Belang niet bereid zijn het boek van Mr Sauville massaal op te kopen… zoveel mag het trouwens niet kosten….om het…gratis uit te delen op een paar boekenstalletjes, ‘ergens te velde’ de dagen voor de verkiezing? Het zou getuigen van…slechte smaak, maar dan slechts smaak op het niveau van de tegenstrever…..En wie kaatst, mag de bal terug verwachten….al weet ik geen spreekwoord te bedenken dat sorteert in de gevechtsport, de gliefkoosde bezigheid van ons dikzakske….

Schandaalboek over Dedecker lijst hoop malversaties op

Jean-Marie Dedecker streek een stuk van de premies op van zijn judoka's en zijn fors gesubsidieerde Vlaamse sportacademie diende vooral de belangen van Jean-Marie Dedecker zelf." Dat schrijft journalist Raf Sauviller in 'De Buffel', een schandaalboek over Dedecker waarin Sauviller een hoop malversaties oplijst. "Dedecker draait er zijn hand niet voor om om al zijn functies met elkaar te vermengen."

Premies
Sauviller heeft het onder meer over het premiesysteem in Dedeckers tijd als judocoach. Dedecker zou een systeem hebben uitgewerkt waarin hij tot 15 procent ving van de premies voor zijn judoka's bij medaillewinst. Dat kon oplopen tot 15 procent van het totaal, en aangezien Dedecker als coach zo'n 150 medailles opstreek tijdens internationale toernooien is dat al snel een bom geld. "Het was een soort beloning voor de trainer bij elke prestatie van zijn mensen", zegt Paul Bruneel, in de jaren negentig de grote baas bij Bacob dat toen een sponsordeal had met Dedecker. Probleempje: dat wisten de judoka's zelf niet. Sauviller citeert daarover Alex Fabry, die in onmin raakte met Dedecker en zelfs op de vuist ging met de judocoach.

Sportacademie
De auteur doet in zijn boek ook het verhaal van de Vlaamse Sportacademie (Vlas), die door Dedecker persoonlijk op poten was gezet om individuele topatleten beter te vergoeden. Hij ving daarvoor 375.000 euro van privésponsors en 250.000 euro van de Vlaamse overheid. Volgens Sauviller gebruikte Dedecker Vlas voor zijn persoonlijke verrijking én die van zijn vrienden. Toenmalig minister van Sport Guy Vanhengel zegt in het boek dat de boekhouding aan alle kanten rammelde en zo oordeelde ook het Rekenhof er uiteindelijk over. Vanhengel doekte het Vlas uiteindelijk op.

Vete met Patrick Lefevere
Er zijn natuurlijk ook nog de bekende(re) verhalen uit de koers, allemaal te herleiden tot één ding: de vete met Patrick Lefevere. Die was er niet al te happig op om met Dedecker in zee te gaan, en vertelde in het niet zo verre verleden al een paar ronduit vervelende anekdotes over de man. Zo zei hij al in Humo hoe Dedecker ooit met de belofte van 2,5 miljoen sponsorgeld voor zijn ploeg kwam aandraven, maar dat niet kon waarmaken. Of hoe hij daaropvolgend commissie vroeg op het sponsorgeld, wat Lefevere prompt weigerde. Dedecker zelf heeft die verhalen altijd ontkend. Ze kwamen aan de oppervlakte ten tijde van het dopingschandaal, toen Dedecker bewijzen meende te hebben dat een aantal toprenners aan de illegale producten zat.

Schandaaltjes
En zo gaat het maar door: Sauviller schrijft het ene na het andere verhaal neer, het ene al wat meer common knowledge dan het andere. Er is bijvoorbeeld het verhaal van de bouwovertreding van Dedecker, die op zijn hoeve in Leffinge een illegale constructie bouwde. Er zijn de verhalen over het persoonlijke geweld, zowel in Dedeckers privéleven als in zijn professionele bestaan. En er zijn natuurlijk de ijspistes. Dedeckers bedrijf kreeg dat in 2002 vergund van de gemeente Middelkerke, maar achteraf bleek dat er geknoeid was met de openbare aanbesteding. Onder meer Dedeckers zakenpartner Peter Germonprez, ook de Middelkerkse directeur van toerisme, en Michel Landuyt, de Middelkerkse burgemeester, werden in dat dossier veroordeeld. Dedecker niet. Hij verscheen niet eens voor de rechter. Zo zegt de Brugse procureur Berkvens daarover: "We konden de beschuldigingen en verdachtmakingen tegen Dedecker niet hard maken."

Beschadigingscampagne
De publicatie van het boek verschijnt op een wel erg slecht moment voor Dedecker. De politicus krijgt momenteel de wind van voren omwille van het inzetten van een privédetective. Zelf heeft Dedecker het over een beschadigingscampagne. "Ze kappen gewoon drek over me heen en dat zal wellicht niet ophouden tot na de verkiezingen." Zelf ontkent hij in alle toonaarden. "Ik heb absoluut niets misdaan. Ik heb wel wat blauwe plekken en heb in mijn leven ook wel wat schoppen uitgedeeld." (dm)
21/04/09 08u57

Slype Slype….
PSST Moest ik Wikipedia mogen bespelen, zou er staan: Wie als kind nooit ‘slype slypoe’ gedaan heeft om zijn (liefst verslagen) tegenstrever na het gevecht te jennen, zal wel geen West Vlaamse roots hebben. Bij het ‘slype slype’ doen worden de kruiselinge wijsvingers over mekaar gewreven, terwijl men in de richting van de tegenstrever bij herhaling treiterend roept ‘slype slype’….Deze volkse manier van doen heeft altijd een neerbuigende toon, met de bedoeling het kinderachtige in de persoon van de tegenstrever te benadrukken. Als mede-West Vlaming zal Jean Marie deze fijne nuances wel snappen. In tegenstelling tot den Geitenboer, ook West Vlaming. Die verkoopt men, kort en goed, uit pure schaamte, een trap onder zijn derrière. Woord- en slypeloos!

Geen opmerkingen: