dinsdag 28 april 2009

STAATSVEILIGHEID OP HET POTJE GEZET

STAATSVUILIGHEID 0P HET POTJE GEZET
I had a dream…Maar dan in ’t Vlaams. Want als je zwart (!) bent en droomt, ben je te goed voor deze wereld. Nu is het gevaar minder reëel, maar in 1944-45, toen was dat andere koek!
Die ‘dream’….Ik zag de ‘stillen’ van geheel het land, net als Moslims in de straten voor het Vrijdaggebed, als mieren samenstromen voor de poorten van alle ‘huizen van penitentie’ van het land. Die ‘hotels’ waren ondertussen zo goed als leeg, doordat alle gevangenen van vreemde etnische hertkomst verwijderd waren. Dat had een goede 7 dagen geduurd en alle chartermaatschappijen waren de koning te rijk door deze ruim bemeten en goed betaalde Overheidsopdracht. In de thuislanden was er een kreet van afgrijnzen opgegaan wegens het toeklappen van de ‘Sesam-Open U’ grotten, en bij het zien van deze ellendelingen, zodat aan velen de lust om te reizen verging.
De onderhandelingen met onze Noorderburen, om tegen betaling uiteraard, de overige gevangenen te huisvesten, schoten goed op, zodat de nieuwe Minister van Just-is-Just de nodiger schikkingen had aangekondigd om de ‘enkelband-gevangenen en de overige veroordeelden die wegens plaatsgebrek nog altijd vrij rond liepen en in goeden doen waren in hunvak, bijeen te brengen om op transport te stellen naar Nederland. Puur uit zuinigheidsoverwegingen, zeit-ie!
Dat Nederlands luik van zijn beleid, wist ie verder, was gesteund op het feit, dat de ‘inlichtingsdiensten’ volledig herschikt zouden worden. De vroegere vervolgden zouden nu hun vervolgers moeten inventariseren, klasseren en in verzegelde bewaring houden, tot alle dossiers waren uitgezuiverd die betrekking hadden op onschuldige burgers. De vrijgekomen ruimte in de ‘target-groepen’, nu er rechtaan-rechtuit voor gekozen werd om de Vlamingen in ere te herstellen, was inderdaad dringend nodig om de gangen van de vele vreemde mogendheden na te gaan. Onder de algemene noemer ‘godsdienst’ was er een leger van nieuwe Ambtenaren aangeworven, met de uitsluitende opdracht Allah-adepten van dichtbij en in hun moedertaal te volgen, in alle geledingen van de maatschappij, vooral in de politieke kleurpartijen.
Met Franstaligen en Walen waren geen problemen te voorzien: de bevoegdheden van de Ambtenaren beperkten zich tot het eigen grondgebied, en met het buitenland (Wallonië o.a.) verhoopte men in de beste verstandhouding verder te kunnen leven. Daarvoor stond de getroffen financiële regeling garant.
Van zodra bekend werd dat de Vlaamse Inlichtingsdiensten effectief ge-herstructureerd waren, kwamen de Collega’s van de Grote Mogendheden bijeen om afspraken te maken voor samenwerking. Voornamelijk in de Afdelingen ‘Industriële Spionnage’ en ‘Patrimoniumbescherming’ werden opbouwende samenwerkingsakkoorden afgesloten, terwijl in de Tewerkstellingsafdeling alle in de laatste jaren uitgevoerde ‘delocaties’ ongedaan werden gemaakt, wat een enorme terugvloed van kapitaal en arbeidsmogelijkheden met zich meebracht. Hiervoor werden de aansprakelijke vakbondsvrijgestelden verantwoordelijk geacht, zodat hun in beslag genomen zwarte spaarpotjes leeggeschud kunnen worden 10 jaar lang, iedere 1 Mei, op de te houden Familiebijeenkomsten van de Kleine Man.
Ik dacht, toen een vriendelijke omslag-met-inhoud, samen met een bos bloemen en een mandje met de meest uitgelezen wijnen uit Brussel werd afgeleverd ‘Wat kan het leven toch schoon zijn’. Zelfs nadat ik het briefje gelezen had, ondertekend door de Minister in persoon. Daarin stond het vriendelijk verzoek voortaan te laten om te schrijven ‘vuiligheid’, omdat de exacte benaming van de dienst die instond voor de veiligheid van alle burgers, de Staatsveiligheid was.
Maar helaas! Wat ik onder mijn ogen had, was De De Morgen on line van 23 april 2009 waaruit ik alleen kon besluiten dat dromen…making dreams, alleen in Amerika kan gebeuren, zo ver en zo weit, dat het niet meer te controleren valt Lijk alles dat in Amerika gebeurt, zelfs onder Obama...

Veiligheidsdiensten falen en bedotten elkaar

Uit een nieuw vertrouwelijk verslag van het Comité I blijkt andermaal dat de Belgische inlichtingendiensten slecht samenwerken en elkaar zelfs bedotten. De Concentra-kranten en De Tijd putten vandaag uit het rapport.

Het Comité I heeft bijna vier jaar lang onderzocht welke middelen de Belgische inlichtingendiensten inzetten om het wetenschappelijk- en economisch patrimonium van ons land te beschermen. Het Comité I besprak het eindverslag gisteren achter gesloten deuren met de senatoren van de begeleidingscommissie en de conclusies zijn hard.

Diensten schieten tekort in taak
De Belgische inlichtingendiensten schieten tekort in hun taak de Belgische economie te beschermen. Zowel de Staatsveiligheid als de militaire inlichtingendienst kampt met personeelstekort. De Staatsveiligheid wordt zelfs "kortzichtigheid" verweten, aldus De Tijd.

De Concentra-kranten focussen op een zaak die de slechte onderlinge samenwerking van de veiligheidsdiensten belicht. De staatsveiligheid nam in april 2003 een informant in dienst die door de militaire inlichtingendienst (ADIV) ontslagen was omdat hij een fantast was. De militairen "vergaten" dat te vertellen aan de staatsveiligheid. (belga/ka)
23/04/09 06u40

Bron DM

Pssst
De krantengroep die hier toch wel een beetje uit de biecht spreekt…..Ik heb het al gezegd, hé… Die van Thillo’s die zijn uit het goede hout gesneden! Wait and see! (De Funès, in La Grande Vadrouille)

Geen opmerkingen: