maandag 20 april 2009

UN CONFERENTIE GENEVE


UN CONFERENTIE GENEVE

Frisse wind tegen Ahmadinejad


E.J. Bron 19 april 2009

Vandaag is de leider van Iran voor de morgen beginnende Durban II-conferentie in Genève aangekomen. Hier heeft hij op eigen verzoek een ontmoeting met de Zwitserse Bondspresident Hans-Rudolf Merz. Dat Zwitserland de ontkenner van de Holocaust vanwege het staatsbezoekprotocol moet ontvangen met de rode loper, bevalt vele Zwitsers echter helemaal niet. Zij willen zelf actie ondernemen met een antimanifestatie.


Een van de Zwitsers die persoonlijk tegen de antisemitische conferentie actief wordt, is de parlementariër Lukas Reimann van de SVP. Hij vindt:

”Ahmadinejad en zijn trawanten misbruiken Zwitserland als propagandaplatform: Ik schaam me diep voor mijn land! Stop Durban II!”

Reimann roept daarom op tot een internationale anticonferentie van ”democraten, vrijheidslievenden en echte mensenrechtenactivisten van deze wereld”, die ook nog dit jaar in Zwitserland moet zou moeten plaatsvinden.

Reimann schrijft op zijn blog:

Vanavond ontmoet Bondspresident Hans-Rudolf Merz in Genève de Iranese president Mahmoud Ahmadinejad.
Het is het startschot voor de zogenaamde antiracismeconferentie die morgen (maandag) begint. De deelnemerslijst van deze conferentie herinnert aan een gruwelkabinet. En als het niet zo ernstig zou zijn zou men er om kunnen lachen. Uitgerekend de vertegenwoordigers van islamitische staten, die mensen en hun rechten dagelijks misachten en op de meest grove manier overtreden, willen in naam van de rechtsstaat en de mensenrechten een wereldwijd in acht genomen VN-verklaring afgeven.

De geplande slotverklaring is volledig onacceptabel. Ze stelt religie (vooral de islam) boven de mensenrechten en beperkt massaal de vrijheid van meningsuiting. Het lijkt alsof er via de VN wordt gestreefd naar een wereldwijde islamisering. De dringend noodzakelijke kritiek op de islam dient te worden verhinderd. De mensenrechten dienen alleen dan te gelden als zij niet in tegenspraak zijn met de Koran en de sharia, wat eigenlijk betekent dat ze onbelangrijk worden.

Talrijke landen zoals de Verenigde Staten, Canada, Australië, Israël en Nederland hebben hun deelname afgezegd. Vele landen zullen pas vandaag beslissen. Zwitserland daarentegen is het gastland, doet mee en staat de Iranese president zelfs een bijzondere ontvangst toe. Van de 34 landen die afgezien van Zwitserland hun deelname al hebben toegezegd, zijn de meesten islamitische landen.

Ik schaam me diep voor mijn land dat het de plaats voor zo’n afschuwelijke conferentie is. Was Zwitserland niet ooit een land dat als neutraal bolwerk voor humaniteit, mensenrechten, vrijheid en democratie gold? Was Zwitserland dankzij haar neutraliteit niet vooral voorbestemd voor een bemiddelende rol en humanitaire acties? Niet voor niets bevindt zich ook de zetel van het Internationale Rode Kruis in Genève. Op dit Zwitserland waren wij trots. Een Zwitserland dat zich als antiwesters propagandaplatform voor terroristen, islamisten en schenders van mensenrechten aanbiedt heb ik niet nodig.

Wij willen ons Zwitserland terug! Laten we daarom in de loop van dit jaar in Genève een anticonferentie houden. Een conferentie van democraten, vrijheidslievenden en mensenrechtenactivisten van deze wereld. Een conferentie, waarop islamcritici, mensenrechten- en vrouwenrechtenactivisten zoals Ayaan Hirsi Ali aan het woord komen. Een conferentie, waarop de echte voorvechters voor vrede in het Midden-Oosten conflict aan het woord komen. Een conferentie, waarop daadwerkelijk voor mensenrechten en democratie wordt opgekomen en waarop ook de landen aan de schandpaal worden genageld waarin deze op de meest grove wijze worden overtreden: de islamitische landen!

LINK: http://www.reimann-blog.ch/?p=84

Wie aan de organisatie van zo’n anticonferentie wil meewerken of met Lukas Reimann contact wil leggen, kan dat via het volgende e-mailadres doen: post@lukas-reimann.ch

Bron: www.pi-news.net

Bovenstaand artikel werd uit het Duits vertaald door:

E.J. Bron in Het Vrije Volk

Pssst Een beetje oefening tegen deze avond, opdat U, zonder de tong te breken, de naam van de Iraanse Messias zou kunnen nazeggen of uitspreken , als op den TeeVee zijn loftrompet gestoken wordt. Let Goed op. Het gaat over
Ma Moet AH MA DINE JAD.
Ezelsbruggetje om die onmogelijke naam te onthouden (Let wel: U zult hem in de eerstvolgende jaren nog nodig hebben)
Mammoet…A Ma diene djad
Volgens mij trekt dat een beetje op iemand die in den dierentuin iets wil zeggen over een voorhistorisch dier, maar dan vaststelt dat het beest teveel botermelk heeft gedronken….Mammoet… mo diene is zat!

Geen opmerkingen: