donderdag 16 april 2009

VERKIEZINGSDRUKWERK PRIJS VAN DE JURY


VERKIEZINGSDRUKWERK PRIJS VAN DE JURY

Onderstaande tekst staat bij ‘Angeltjes’ op http://blog.seniorennet.be/angeltjes/, is van de hand van onze onvolprezen Savat en verdient in mijn ogen de Persprijs voor het eerlijkste en duidelijkste verkiezingsdrukwerk van het jaar.
Hij (Savat) verwoordt in enkele volzinnen wat er leeft in de hoofden van de meeste Vlamingen en komt in de laatste alinea dan ook tot de enig mogelijk juiste conclusie. Zoek mee met mij om hem ook maar op de minste leugentaal of overdrijving te kunnen betrappen…..en besluit lijk hem (en mij, uiteraard): het wordt nu onze beurt om ‘intournable’ te zijn…..

Vraag : Waarover gaan de Vlaamse parlementsverkiezingen van 7 juni aanstaande ?

Antwoord : De Vlaamse parlementsverkiezingen van 7 juni 2009 gaan over zichzelf en 124 werkzoekenden.
.
Omdat de democratie in dit land en continent uitgehold is tot een populariteitswedstrijd, komen de partijprogramma's, de enthousiaste projecten over de uitbouw van onze gemeenschap nauwelijks aan bod. Op minder dan twee maanden voor de verkiezingen, schijnt de voornaamste bekommernis van de politieke partijen te bestaan in de strategische opstelling van de troepen. Wat die troepen moeten doen, wordt later beslist door enkele leiders. De democratie is geen zaak van 6,5 miljoen Vlamingen maar hooguit van enkele tientallen pipo's die het regels van het spel bepalen.
.
Het bestuurlijke niveau van de Vlaamse Gemeenschap drijft op sleur en routine, en ondermeer daarom zijn 13 belangrijke urbane kernen uit hun krammen geschoten en eisen zij opnieuw Vrijheden en Voorrechten, meer autonomie en minder bemoeizucht van de overheden. Het lijkt wel of we terugkeren naar de Middeleeuwen toen de opkomende gemeentes, de graven en koningen al dan niet beleefd op hun plaats wezen.
.
Vorig jaar heeft Jef Gabriëls, de voorzitter van de Vereniging van Steden en Gemeentes, in een moment van tjevenrevolte laten weten, dat er eerlang geen politiek personeel meer zal gevonden worden om een gemeente te leiden : de onderrichtingen, decreten, reglementen van de Vlaamse overheid worden wekelijks met tientallen kilo's afgeleverd in de gemeentehuizen. Daarnaast zijn er de federale wetten en de duizenden Europese richtlijnen die allemaal samen moeten uitmonden in een coherent beleid ten bate van "de menschen". Het is één groot georganiseerd feest van de Chaos.
.
Bij het overlopen van het lijstje met de 13 "opstandige" gemeentes en hun respectieve burgemeesters en meerderheden, zien we dat ze alle behoren tot de traditionele partijen die gedurende jaren het beleid gemaakt hebben in de Vlaamse regeringen. Hoe gerechtvaardigd de reactie van de gemeentes ook is, er kleeft ontegenzeggelijk weer eens een ranzig stukje politieke hypocrisie aan.
.
Oostende, Vandecasteele (spa - cdv - vld)
Brugge, Moenaert (cdv - spa- vld)
Roeselare, Luc Martens (cdv - spa)
Kortrijk, Lybeer (Stefaan de Clerck - cdv - vld)
Gent, Termont (spa - vld)
Sint-Niklaas, ET (spa - cdv)
Aalst, Ilse Uyttersprot (cdv - vld - spa)
Antwerpen, Janssens (spa - vld - cdv)
Turnhout, Stijnen (cdv - spa)
Mechelen, Somers (vld - spa- cdv - groen)
Leuven, Tobback (Tobback - cdv)
Hasselt Reynders (spa - vld - cdv)
Genk Jef Gabriels (cdv)
.
Los van deze gemeentelijke oprisping, verwachten wij van dit Vlaams Parlement een duidelijke keuze voor de inwoners van Vlaanderen. Na het politieke débâcle op federaal niveau, verwachten wij van onze verkozenen een kordate opstelling : belgië is voorbij en er kan enkel onderhandeld worden over de scheiding. Geen geleuter meer om de zaak te rekken, de financiële transfers in stand te houden en de Franstaligen hun sabotage te laten voortzetten. Het Vlaams parlement is onze spreekbuis voor de realisatie van onze zelfstandigheid.
.
Vlaanderen is daarom gebaat bij een sterke en compromisloze Vlaams-nationale partij die de banden met belgië doorknipt. Verkozenen die niet de halve wereld ter wille zijn ten koste van de eigen bevolking en die vriendelijk maar kordaat de groeiende invloed van de islam afremmen. Kent u zo'n partij ? Dan is het goed.
.

Savat



Meisjes en Jongens, wat doet het deugd om na enkele dagen gedwongen afwezigheid, terug in het Internet te duikelen, om fris weer boven water te komen met een ferme vis in de hand….
Neen, niet de vis van Ward DeBever, want die heeft alleen bestaan in de hersentjes van dat volumineuze ventje zonder ruggengraat, maar met de vette vis, gehengeld bij Angeltjes. Die wacht alleen nog op de pan, om in goei boter te worden gebakken, op 7 Juni.

Geen opmerkingen: