dinsdag 28 april 2009

VRT WEG ER MEE

VRT WEG ERMEE
Waarom, beste Luc Van Balberghe, besteedt U nog tijd en boterhammen aan de Nederlandstalige belse zenders? U schrijft er zelfs, de haren ten berge rijzend, een stukje over, omdat de Dames en Heren niet eens hun eigen taal zonder fouten kunnen schrijven. Precies alsof dat U verwondert!
Mag ik U en iedereen eerlijk bekennen, dat de geschreven pers in hetzelfde beddeke ziek is? Mijn ogen haperen en doen zich pijn bij het lezen. Op elke bladzijde staan er kemels die op de Lagere School tot blijven zitten zouden dwingen. Zij weiden uit… en zij beleiden een geloof…. Laat ons dan nog zwijgen over de inhoud, die, als U overal de druppelende spons van de indoctrinatie zou weghouden, zelfs de inkt van de letters zou doen verkleuren.
Als ik dan JOURNAAL van Marc Grammens doorneem, is dat een verademing. Op alle gebied. Zowel op gebied van taalzuiverheid, als op gebied van inhoud als van presentatie.. Marc Grammens is op zijn eentje evenveel waard als de rest van de papierwinkel. En Groeninghe-drukkerij, Kortrijk, die instaat voor dat prachtig druksel, zijn stomme flaminganten waaraan de repressie veel te vroeg heeft opgehouden aandacht te besteden. Althans zo denkt de Linkse Kerk. Maar aan de vrienden kan ik hun cataloog meer dan warm aanbevelen. Zij hebben meer in de aanbieding dan een Vlaams Nationalist in één leven kan verslinden!
Geef mij maar Internet – en Het Vrije Volk bijvoorbeeld! Of ’t Pallieterke, Vrij en Vrank.
Terug naar de Pers. Wat ik niet begrijp is dat niemand de opportuniteit grijpt om te drukken en te verkopen waarnaar de burger smacht…Eerlijke en correcte informatie, van uit alle richtingen van ’s Heren wegen: het goede van Obama, en het kwade. Het goede van de Islam (?) en het kwade. Het goede van de Taliban (?) en het slechte. Het goede over Gaza (?) en het slechte. Zo dat wij zelf kunnen oordelen, en dat niemand in onze plaats doet. De man die dàt aandurft is zijn broodje gebakken! Zodat wij niet moeten lezen dat ‘een man’ in Antwerpen een dodelijk schot loste op ‘een andere man’, nietszeggend dus. Maar dat er staat een Marokkaan schoot een Turk dood’…als er een Marokkaan en een Turk in het spel zitten.
Ik zou het lijstje nog oneindig veel langer kunnen maken – maar iets veranderen zal ik niet doen….Tenzij er op 7 Juni met Lijst N° 7 een mirakel gebeurt……Zodat er op Maandag 8 Juni het nieuwe Vlaams Parlement de zelfstandigheid uitroept…En de VRT – Weg er mee ten grave wordt gedragen. Wèg die mooie directiepostjes van het Rood Geboefte! Wèg die zoete ‘ons kent ons’ vriendjes en weg die mooie snoepreisjes tot eigen nut en vermaak van de kijker…. Wèg o vetbetaald nietsdoen binnen glijdende werkuren…Wèg het smullen aan rijk gevulde tafelen, op kosten van ’t gemeen….Wèg de broederschap der Nieuwe Belgen die staan aan te schuiven om ook hun cultuur-VZW rijkelijk te laten subsidiëren….
Ondertussen, over de VRT – Weg ermee. Zowel de inhoud, als de presentatie en de taalvaardigheid zijn….amateuristisch. Heb ik dat effe goed gezegd, Beste Luc Van bamberghe?
De uitspraak? Er is er maar één die volgens mij voldoet. Ze zou een voorbeeld-functie moeten krijgen. Maar dan schort er weer wat anders….Ik bedoel die afschuwelijke houterige chocolatten Trezebees die de Lotto presenteert….Perfecte uitspraak, uitzonderlijke helderheid van stem en buitengewone radheid van tong, terwijl ze toch tot in tienden van seconden nagetrokken, perfect verstaanbaar blijft. Op zo’n hemels schepseltje, zo weggeplukt uit de Afrikaanse brousse, mag je niet eens verliefd worden, want ze is de godin van de perfectie. En zoiets staat nu net op de loonlijst van de VRT! Ben ik nu racistisch geweest? Ik hoop het.
Ter wille van die ene goede geest, de boel sparen? Wee nie, want de rest is hopeloos.
Ach mensen! Gebruik toch Uw zap-machien! Zap toch naar zenders die de uitgangs-N niet binnensmonds Hottentots opeten (wat volgt? Ook de o zo gevaarlijke dt-uitgang weglaten?), die geen spraakgebrek hebben zodat alleen woorden met een Franse R- keelklank rollen en botsen, en surtout waar geen personeel aan bod komt die de kritische kijker vierkant staat uit te lachen met puberachtige frivoliteiten en zelf-bewieroking zonder einde of begin. Er is op de wereld nog wat anders dan Brusselmansen en Tom Barmensen! Of Mie Vogelsen!
Die omhooggevallen Dames en Heren de woestijn(vis) insturen en de speeltjes afnemen van die honden-bijtende-mannen. Tabula rasa! Maar daarvoor zullen we heel zeker moeten wachten op de Vlaamse Zelfstandigheid, zodat de Nieuwe Zender, met recht, reden bovenop de nodige fierheid zich de enige Vlaamse TV te wetyen, het etiket Vlaamse TV kan voeren.
En stop AUB die discriminatie met het ondertitelen van alleen het West Vlaams. Ondertitel alles. Is goed voor gehoorgestoorden en zelfs voor de pretentie van Grootstad-bewoners die ik niet durf te noemen…..…..

Geen opmerkingen: