woensdag 22 april 2009

WALTER ZINZEN IS EEN KALF

WALTER ZINZEN IS EEN KALF
Toen ik, in gedachten verzonken, deze titel luidop herhaalde, smaalde mijn Vrouwke mij wegens mijn taalgebruik. Was ze niet gewend van mij, wist ze. En ik dacht ‘Juist’ – ‘ Ik doe die vent teveel eer aan’….
Zijn ze bij het AFF (want het citaat hieronder komt uit hun geschriften van gisteen, of vandaag, of weet ik veel – te stom om te helpen donderen!) echt aan het schrijven gegaan in gezelschap van Walter Zinzen? Dat is toch die verwaande kwast (gedreven hoernalist) die de eer en het genoegen had ooit wijlen Pim Fortuyn te mogen interviewen? En die daarbij afging als een gieter, en dat voor het oog van de camera’s….Dat was toen hij Zinzen, enigszins verrast door de vraag, beschaamd moest toegeven nog nooit met Filip Dewinter gesproken te hebben. Wegens het codon sanitaire, ziet U…De woorden van de onvergetelijke Pim Fortuyn waren beklijvend: ‘Mooie democratie, in dat landje van jullie’…Zinzen wist niet waar kijken…..
Groter kalf heb ik sedertdien niet meer gezien! Maar ik val in herhaling.
En nu weer! ’t Kalfje begrijpt niet waarom het Vlaams Belang wel, en de NV-A niet in een ‘cordon sanitaire’ gevangen wordt gezet. Beiden streven toch het einde na van de rotstaat belgie?
’t Kalfje heeft dus eens te meer weer niet goed opgelet. Ik, als klein nietig persoontje, Walterke zal tegen de hoog geprezen hoernalist nog eens zeggen wat het verschil is. Het is niet moeilijk. Het is gemakkelijk. En het staat nochtans al 30-40 jaar als eerste en voornaamste punt in het (onveranderbaar) partijprogramma. Het Vlaams Blok/Belang wil aalleen aan de belse regering deelnemen, op voorwaarde dat ze de laatste is, en de NV-A,n als opvolger van de Volksunie, wil maar al te graag aan elke regering deelnemen, want ze belijdt het einde van belgië alleen met de mond…Om het met de woorden van Wardje Debever te zeggen: zij zijn geen separatisten….
Ik weet het, Walterke. Het vraagt een inspanning om te begrijpen dat deelnemen aan de laatste belse regering in feite wil zeggen deelnemen aan het opdoeken. E,n dat om begrijpelijke redenen waarvoor ik U later nog eens apart wil nemen, en niet gen aanzien van de gehele klas.
Walterke jongen, ik wil besluiten. U hebt Uw tijd ver overleefd. Zwijg nu stil en geniete van Uw oude dag. Want de tijden zijn veranderd en U niet. Daarin trekt U wonderwel op het Vlaams Blok/Belang. Maar zij blijven onveranderd omdat zij mannen zijn uit één stuk. U blijft onveranderd uit lijfsbehoud, want zonder Uw bloedrode uitstraling (om den brode) bent U wat U in werkelijkheid bent: een grote nul.
Misschien, hé Walterke, let wel, ik zeg misschien, zou ik U een beetje meer achting kunnen betuigen (want ergens verdient U die wel) als U toenadering zoudt zoeken bij die van de Gravensteengroep. Dat zijn ook wel linksen, maar die hebben de tekenen des tijds begrepen….
Kijk wat Uw vrienden van het AFF wisten te schrijven….met weeral een kromredenering die bij ’t eerste zicht niet opvalt. Typisch links manoeuvre! Immers: indien het ‘cordon sanitaire’ niet gesteund is op het separatisme pur sang, waarop dan wel, Heren ???? Zeg niet dat U bedoelt dat het gesteund is op …racisme, want zelfs een Benno Barnard moet, na lectuur van het O zo moeilijk te krijgen boek (Hoe zou dat komen denkt U?) Inch’Allah van Filip Dewinter toegeven dat deze al die jaren gelijk heeft gehad….
*
***
Nog dezelfde dag reageerde het VB op het – dixit het VB: “weinig verrassend” – standpunt van Walter Zinzen. Het VB repliceert echter op maar twee punten uit het betoog van Walter Zinzen. Zowel Walter Zinzen als wij (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6909803) mogen dan wel schrijven dat het cordon sanitaire niet geïnspireerd is op de anti-Belgicistische houding van de partij, het VB blijft erbij: “De vuile oorlog tegen het Vlaams Belang verhevigde zienderogen naarmate onze partij een bedreiging was geworden voor het Belgische status quo en uiteindelijk voor het voortbestaan van België zelf.” Als het VB het maar dikwijls genoeg herhaalt, zal iedereen het wel geloven? Het VB antwoordt niet op de opmerking van Walter Zinzen: “Als ook uw anti-Belgiscisme zijn weg naar andere partijen heeft gevonden, en als dat de ware reden van het cordon zou zijn, waarom ontsnapt dan bijvoorbeeld de N-VA eraan?” Ah, neen. Dat vereist meer hersengymnastiek dan een VB’er gewoon is. Het VB citeert dan liever ene Stephen Pollard, “journalist en adviseur van de voormalige premier Tony Blair”, die in The Times schreef dat de Belgische boedelscheiding de echte reden is “waarom de Belgische autoriteiten het Vlaams Blok al jaren vervolgen.” Als het VB geen gelijk vindt in eigen land, zoekt het dat gelijk dan maar in het buitenland. Wat wel vreemd is voor een Eigen Volk Eerst!-partij.

Ondertussen wel bedankt Heren, om de stevig gereputeerde Stephen Pollard te citeren. U had niet beter Uw eigen ruiten kunnen insmijten. Die Tony Blair, dat was tot een Labour-man, en Labour, dat is toch de partij van ‘de waarkman’, net als jullie? Jullie hebben dus weeral eens te meer de trein der progressiviteit gemist? Progressief zijn, beste vrienden van het AFF, is heden ten dage belgië naar de maan wensen. En eieren voor Uw geld kiezen.
Weet U, in het Evangelie staat er dat er meer vreugde zal zijn in de hemel om één teruggevonden schaap dan om een hele kudde getrouwen. …..Sla dus dat Boek der Christenen ook eens open. Het kost niets en U zult er wel bij varen.

Geen opmerkingen: