zondag 12 april 2009

ZAKIG PAASFEEST !!!!!



ZALIG PAASFEEST !!!
Van uit het zonnige Italië, dat als een gewond dier zijn wonden likt na de ramp in de Abruzzen, aan die van de stad en aan die van de wereld (Urbi et Orbi) een ZALIG PAASFEEST. In Rome luiden de paasklokken en straks zal de Grote Witte Man zijn armen zegenend uitstrekken van op de loggia van de Sint Pieters. Ik doe het (die paasgroeten!) heel nederig van achter mijn klavier, uitkijkend over de zilveren spiegel van het Lago di Bolsena begrensd door donkere bergketens. Daar beginnen de Monte Cimiini, die iets verder overgaan in de Abruzzen…En laat nu net die Abruzzen lange tijd wereldnieuws zijn geweest.
Pasen! Mocht het vandaag voor eenieder het begin zijn van een nieuwe dag, net zoals de mensen van L’Aquila hun stad gaan heropbouwen, nadat de antieke Grieks-Romeinse goden er hun oorlogje hebben opgevoerd. De calamiteit trok over het land, dagen aan een stuk, en nu de doden begraven zijn, kan het leven verder gaan. De Apocalyps is even (tijdelijk) over….
Moest Darwin, de slim-oor, nog geleefd hebben, hij zou kunnen zeggen dat er geen schoner voorbeeld bestaat voor zijn theorie dat alles evolutie is. Hoe immers, zouden er anders bergen zijn ontstaan? Die groeien niet vanzelf! Bij ieder van die natuurrampen zullen er wel zeeën van menselijke ellende zijn geweest. En toch draait de wereld verder….Want de 7 dagen waarin volgens de Bijbel de wereld werd geschapen, duren en blijven maar duren….
Italië herstelt na de ramp, maar in Vlaanderen blijft de ramp maar duren. De rijkdom heeft de vroegere 19de Eeuwse armoede grotendeels verdreven en het Vlaams Nationalisme heeft de ramp van de collaboratie en de verloren droom overwonnen;
Het werd toen geen Groot Nederland, van Duinkerken tot Friesland, als een bufferstaat tussen grote broers: Frankrijk, Engeland, Duitsland….Romp-Vlaanderen integendeel blijft geknecht aan vreemde meesters maar die dragen nu nieuwe namen, BNP, Suez e.a. Alleen de eigen door zichzelf verheven kleurpartijen dragen daar de schuld voor. Zij hunkeren voortdurend naar de gunst van die vreemde meesters (geld, macht en corruptie) en houden aldus hun eigen volk schandelijk achter de verraderlijke tralies van die éne grote schutskring. Een schutskring van De Panne tot Opgrimbie.
Misschien dat op 7 Juni een goede aardbeving, met een nieuwe Zwarte Zondag, Vlaanderen wakker schudt? Zodanig dat ik vandaag uit de grond van mijn hart kan schrijven:
Verheugt U, volkeren der Aarde, de Heer is waarlijk opgestaan!

Geen opmerkingen: