zondag 3 mei 2009

21 JUILLET ET LE RWA

21 JUILLET T LE ROI
Het is de mens niet gegeven elke avond in slaap te vallen voor de TV. Alhoewel meestal slaapverwekkend. Zie eergisteren, zoals gezegd in mijn stukje van gisteren over de werkzaamheden om de reislust van mijn honden-populatie te voorkomen. Wat ik vergeten was te zeggen was dat wij in een beschermd natuurgebied wonen, waar de jacht totaal verboden is. Zelfs op mussen of vlinders! Uitgenomen een paar zondagen per jaar, de drijfjacht, maar dan alleen om de overbevolking aan everzwijnen (cingali) in te dijken, die anders veel te veel schade aan de gewassen zouden aanrichten. Vers geplante eetaaardappelen namelijk zijn hun lievelingskost, naast allerlei andere knolgewassen, waarvoor ze zelfs de tuinen overhoop woelen. Neen, cingali zijn op hun berst op Uw bord! Daar zijn ze een geliefkoosde lekkernij, en niet als U die wilde beesten ontmoet ergens te velde in de weidse olijfgaarden….Dat woest uitzicht en die blikkerende slagtanden heb ik liever op het scherm, dan voor mijn ogen, in levenden lijve….
Ooit is het gebeurd, dat een opgejaagd dier bescherming zocht in de straten van ons stadje. Vanzelfsprekend waren die straten onmiddellijk gekuist! Aangelokt waarschijnlijk door de beschermende donkerte van een open deurgat, schoot het gewonde dier …de wachtzaal van de plaatselijke dokter binnen. Maar zelfs een wild zwijn in doodsangst kan niet op tegen een troep gillende Italiaanse burgers….Zodat het terug de deur uit en de vrijheid verkoos, waar het nog altijd leeft, gelukkig is, en waarschijnlijk al vele kleine everzwijntjes op de wereld heeft gezet.
De plaatselijke pers bracht daar uitvoerig verslag over, en het artikel hangt, ingelijst en wel, nog altijd in des dokters wachtzaal….
De toezichthoudende boswachters (de Guardia Forestale) zijn niet te vermurwen. En ook niet te vertrouwen! Iedere hond, van Pekineeske tot jachthond of herdershond die niet aangelijnd is, kost het baasje € 350,- boete. Hondenpootjes in het kristalheldere water van het meer kosten het baasje € 400,-n maar een zatte toerist die staat te wateren in het meer, van op de voorplecht van zijn yacht, die verwekt alleen hilariteit. Tenminste, als er geen carabinieri in de omtrek zijn, of Politia Communale want beiden dragen dat toeristen-gebroed niet bijster in hun hart. Het zijn dan ook meestal straal bezopen Duitsers, of zuinige Hollanders…Neen! Toeristen zijn, buien voor de horeca, niet al te welkom. Tenzij om de Staatslas te spekken. Ingezetenen mogen verkeerd parkeren vlak voor hun voeten….Vreemde nummerplaten worden driftig genoteerd. Bevordert, denk ik, de talenkennis van de Zittende Magistratuur, maar ook de inhoud van de bodemloze Italiaanse kassa’s…Argumentatie voor deze ‘Eigen Volk eerst’-mentaliteit? Vermijden dat het Lago di Bolsena een tweede Rivièra wordt. Of een tweede Blankenberge….…..
Tot daar dat in slaapvallen, of, integendeel, dat inspiratie halen voor een luimig stukje op mijn blog.
Sukkelaar van dienst was gisteren (wat bewijst dat ik klaar wakker bleef) Minister de Padt. Dt, tegenwoordige tijd, omdat hij, als plaatsvervanger-stoeltjeswipper, thans bijna iedere dag tegenwoordig is op TV. Gezond en wel. Goed gekweekt! Belangrijke Binnenlandse Zaken; ziet U…Bij de CVP moeten het niet allemaal vernepelinskens zijn, hé! .
Probleem van de dag? Voor de poespas en de moerlemeie van de défilé op Vingt-et-Un Juillet (21 Juli pour les Flamands de service) moeten betere beschermingsmaatregelen getroffen worden. U weet maar nooit! Met dat Nederlands voorbeeld voor ogen, nietwaar, ne mens kan niet voorzichtig genoeg zijn….En in het Apenland is de voorzichtigheid de moeder van de porseleinkast.
Ik dacht: Excellentie! Bedankt voor het pluimpje voor de Vlamingen die nu al 170 jaar collectief hun verstand gebruiken. Maar U zegt: absolute veiligheid kan nooit gegarandeerd worden….
Nu zal ik maar niet zeggen wat ik (en iedereen, zeker?) denk, want de dag van vandaag is Seppe Weiss van het Spionnencentrum er als de kippen bij. En U weet wat kippen doen! Hun pikwoede is onstuutbaar, eenmaal ze bloed geroken hebben….
Vandaar dat ik stop met denken, dat hebben jullie van Het Bewind, het liefst.
Maar uit menslievendheid (en ook een beetje uit spaarzaamheidszin, want het is toch de modale Vlaming die alles betaalt) wil ik U een gouden raad geven, die zowel het Vorstendom als het publiek 200 % veilig houdt. Heel eenvoudig: schaf af die flauwekul ter ere van een stervend Vaderland. Hou de eer aan Uzelf, Sire le Rwa. Blijf, met Uw Sibbe, allemaal binnen. Het milieu zal er wel bij varen, en de militairen ook.
Laat de belgen (in hoofdzaak dus de Vlamingen) die dag gewoon aan het werk. De tijden zijn er niet naar om geld en arbeid over de balk te smijten.
Tja, tot slot moet het mij dan toch van het hart, tegenin de risico’s van een ongezonde belangstelling van de kant van de Staatsvuiligheid, géén défilé is meteen ook géén aanslag met bomauto’s of zelfmoord-commando’s van de kant van de fanatieke Vredesapostelen in Allah’s invasieleger.
Wij, als overtuigde Vlamingen, zullen exact 10 dagen vroeger, op 11 Juli, onze Nationale Feestdag gevierd hebben. Is te zeggen, de overtuigden, die een vrije zaterdag willen besteden aan Vlaanderens Feest. Tot nader order nog altijd geen wettelijke Betaalde Feestdag. Maar wie weet! De verkiezingen zullen op die dag ruim een maand voorbij zijn – en misschien is De Padt dan al ruim een maand niet meer in de tegenwoordige tijd te schrijven met dt. Maar gewoon de pad, en dat is een weliswaar nuttig, mar dan toch een vies beest. En is op dat ogenblik Sire le Rwa al vertrokken. Met onbekende bestemming heet dat dan….
En 21 Juiullet?
Denk er eens over na….Is, volgens mij, iets tussen hamer en aambeeld….Maar de datum is vrij, en in de Zuidelijke belse contreien toch tamelijk bekend…pour les enfants de la Patrie-e. Als Sarkozy op dat ogenblik maar een bende links doppers tussen zijn eigen electoraat durft los te laten, en een bevolking durft aan de francofiele boezem te drukken, die er aan gewend is geraakt om te leven met het open handje….…
JaJa, ils sont demandeurs de rien……

Geen opmerkingen: