donderdag 28 mei 2009

BENDEVORMING IS GEEN SPELLETJE

BENDEVORMING IS GEEN SPELLETJE
In Geeraardsbergen is dezer dagen eens te meer iets gebeurd dat de mensen stilaan in Vlaanderen tot het kookpunt brengt. Het leven van twee oude mensen tot een hel gemaakt door jonge laffe hyena’s, roofdieren, die weten dat ze quasi ongestraft bijven, mogen overschakelen van ‘kleine criminaliteit’ op Chicago-gangsterraids….
De oude vrouwtje, het slachtoffer, of sterven na dood (door een val, want ‘ils n’ont rien fait’) , en een wanhopige echtgenoot, die zich waarschijnlijk vertwijfeld afvraagt waarom dat juist hem moet overkomen…
Wel, beste man, ik kan U een klein beetje op de goede weg zetten in het begrijpen wat jullie beidjes is overkomen. Niet dat ik twijfel of jullie dat niet allang zelf geweten hebben. Maar ja, een hartinfarct, een dodelijk accident, het gebeurt altijd bij een ander…Tot de Zeisenman zelf voor Uw eigen deur staat. Deze keer vermomd als bruine vlugge kerel, met ogen die blinken als vuurkogels…en handen als roofdier-klauwen die grijpen naar Uw bezit, naar Uw geld of, als ’t voor U een beetje tegen zit, naar Uw leven….
Vandaag zijn ze uit hun holen gekomen, om op rooftocht te gaan in klare dag. In benden. Met het openbaar vervoer, waarschijnlijk zonder ticket (wie doet hen wat?), en zonder sporen na te laten. Om te roven. Vandaag nog in klare dag. Vrank en uitdagend. Morgen zwerven ze over het land bij nacht en onder bescherming van het duister zullen ze moorden. Om niet herkend te worden, of om te kunnen ‘werken’ in stilte…
Want laf zijn ze, net als alle woestijnhonden. En doden kunnen ze. Ieder jaar oefenen ze, van kleins af, voor het Offerfeest. Voorlopig nog altijd schapen….Om een levend lichaam vast te knellen om het de keel over te snijden is oefening nodig. Para’s, zelfs in het onnozelste ABL oefenen ook. Maar dat is dan georganiseerde moord, en dat telt niet mee. Net zo min telt het mee voor die moslim-doders of bommenleggers die gewoon Allah’s wil hebben uitgevoerd door een paar ongelovige honden naar de hel gestuurd te hebben. Alhoewel, als het ergens meetelt, dan is in Allah’s boekhouding, waar, om de zoveel stuks vermoorde honden, een frisse maagd méér later in hun armen zal geduwd worden. Voilà, daar hebt U nu meteen de reden waarom moslim-vrouwen gesluierd moeten lopen…Dan staan de mannen eens zo hitsig naar een van die hemelse beloningen.…
Mensen, weet U wat ik, en samen met mij, vele mensen denken? De komedianten van het Gerecht hebben het uitgelokt….
Laten wij met een paar van onze stoerste binken ongezien een van die Rif-apen uit zijn hol halen. Het hoeft daarvoor niet de juiste te zijn. Ze zijn allen schuldig, is ’t niet voor ’t een, ’t is voor het ander. Laten ze met die gast eens goed ‘rondrijden’, heu, symbolisch hé!, pak hem in als een gebraden worstje (niet beschadigen, hé) met, lijk een jakhals, een paar lege saccochen rond zijn nek. Zorg dat U de straat kent waar in alle vroegte de volgende morgen het groot huisvuil wordt opgehaald, en plaats het worstje daar tussen ander afval. De BRT mag op dat ogenblik komen plaatjes schieten. Herhaal een paar weke lang deze handeling, in zo wat ieder plaatsje waar het lesje moet doordringen…
Er kan ten allen tijde ietwat van Uylenspiegel aan iedere actie worden toegevoegd. Een bloemetje of zo. Of een vliegticket Rabat, einkele reis….Men mocht eens denken dat wij die lieve diertjes zouden willen pijn doen…..Het is ook kwestie van de lachers op de hand te krijgen. Want humor (ja toch! Zo’n actie is puur om te lachen!) is het zout op de patatjes. Een kring van ingebonden braadworstjes maken, bij voorbeeld, een rechts en een averechts, zoals een brei-werkje, zonder ook maar één enkele steek te laten vallen. Op opgespannen als een schilderij, in een kader, en opgehangen tegen de moskee-muur. Ondertiteld ‘Ceci n’est pas une nature morte’...want we mogen die bloeikens niet beschadigen, hé….
Voor geval die broederschap de boodschap verkeerd mocht verstaan, dan beginne men aan de vrouwelijke kant. Aan die kant zijn woestijnvolkeren ietwat overgevoelig, als het hun eigen vrouwen betreft.…..Men zou bijvoorbeeld hetzelfde volksvermaak kunnen toepassen, die het gepeupel reserveerde voor onze Vlaamse meisjes en vrouwen, tijdens en na de repressie, onder het goedkeurend oog van de Overheid..Kaal scheren, als teken van kameraadschap en een Halve Maan op hun kale schedel schilderen… Staat minstens even mooi als een hakenkruis…Of, toppunt van jolijt, de dames op een verhoog laten plaats nemen..om dezelfde versiering aan te brengen op iedere borst. Voor een hakenkruis was er indertijd niet altijd plaats genoeg, maar een halve maan is betrekkelijk kleiner, niet? Terwijl de te behandelen oppervlakte gewoonlijk groter uitvalt….
Jongens en meisjes van de TV, de goei dagen komen terug! Live optredens in competitie-verband, iedere avond in uitgesteld relais: dat moet Kassa! Kassa! Kassa! zijn, en dat is het voornaamste, niet?
Kijk, wat hierboven staat, is grotendeels luchtige satire, dat zal iedereen wel snappen. Maar als er genoeg van dergelijke satire zal verspreid worden, zal, wie moet horen, wel horen. Dat is de bruine import-mens, de goeden met de kwaden, en de Overheid: dat het nu eindelijk genoeg is geweest! Desnoods nemen we het recht in eigen handen…..













In de zaak van de 64-jarige vrouw uit Geraardsbergen die vrijdag in een coma geslagen werd tijdens een handtasdiefstal, is de meerderjarige verdachte opnieuw opgepakt. Het parket van Oudenaarde vraagt de aanhouding van de 19-jarige, zegt parketwoordvoerder Geert Merchiers.

Vrouw in coma geslagen
Vier jongeren tussen 14 en 17 jaar oud en een 19-jarige hadden de vrouw geslagen en geschopt tijdens de diefstal. De vrouw belandde in een coma en is hersendood verklaard. De verdachten zijn jongeren uit Brussel, Lessen en Oudenaarde. Het Brusselse parket, dat bevoegd is voor een minderjarige, zegt dat het niet vaststaat dat de jongen deelnam aan de feiten.

Onderzoeksrechter aangesteld
Volgens het parket in Doornik, dat bevoegd is voor drie minderjarige verdachten, is de kans groot dat de tieners nog in een instelling geplaatst worden, als hun betrokkenheid bij de feiten bewezen wordt. In Oudenaarde, dat bevoegd is voor de meerderjarige, is maandag een onderzoeksrechter aangesteld voor een gerechtelijk onderzoek. (belga/vsv)
27/05/09 09u47

Geen opmerkingen: