zondag 17 mei 2009

DE AVONDLIJKE APOCALYPS

DE AVONDLIJKE APOCALYPS
Bij de innig betreurde De Morgen. Bijna R.I.P…..
Berichten over personeels-wegzending als een oorlogsverklaring. Op z’n Hitlers. Vroeg in het weekeinde….De vrijdagavond. Als alle verzet in de kiem gesmoord wordt….want de riem wordt er af gelegd….Iedereen denkt aan zon en zee.. En lap!
Inderdaad, het is weeral eens bewezen, de socialistische roos ontbloeit dikwijls in moeilijke omstandigheden….En het blijft een feit, ‘den boas is ne smeerlap’…..
Vraag.
In hoever kunnen wij Bloggers, uit solidariteit, misschien een paar lezers afstaan ten voordele van de zieltogende De Morgen? Om op die manier zou de doodstrijd misschien nog kunnen uitgesteld worden tot na de verkiezingen van 7 Juni, zodat zij samen ondergaan, de Sossen en de Sossen-gazet.…Of kunnen wij misschien afspreken, weeral uit solidariteit, om een paar dagen te schrijven, met de waarheid op een loopje? .Of zouden wij aan die ‘confraters’ voorstellen, om onze partij te nemen, en voortaan langs ‘onze’ kant de waarheid gestalte te geven?
De bloedbroeders van de TEEVEE echter,, zijn eerder schaars in hun leedwezen…..Zie hun tekst hieronder, in een rouwvierkant….Misschien speelt het in hun achterhoofd: ‘Ecce Homo’, vandaag ik, morgen gij….De profondis clamavi ad te Domine…..Uit de diepten aanroep ik U , O Heer….
Dat de hoofdpionnen vallen, is nog niet voor vandaag. Ik vrees met grote vreze, zonder nochtans over de nodige bewijzen te beschikken, dat deze over machtige bondgenoten beschikkien, die raken aan de fundamenten van de belse Onstaat. Wat mij optimistisch stemt. Omdat zij niet elkaar sterkte, maar elkaars zwakte accentueren….’Als ‘een valt, is d’ander ook dood’….
Beter nieuws dat ons land, straks ook in de feiten weer ons land zal zijn, bestaat er niet!
Namens al mijn collega’s druk ik mijn hoop uit, in de nieuwe pluralistische gedachte, die opduikt aan de horizon. Samen, linkerhand op rechterhand, Vlaanderland ten bate!


Bij de werknemers die moeten vertrekken zijn zes journalisten, onder wie columnist Bernard Dewulf, fotograaf Filip Claus en sportjournalist Hans Vandeweghe.

Er worden ook drie eindredacteurs, twee lay-outers en twee mensen van de fotoredactie ontslagen.

Het personeel reageert geschokt op de ontslagen. Er wordt gesproken van "een afrekening" met journalisten die zich sinds de aankondiging van het collectief ontslag eind vorig jaar voluit hebben ingezet voor de verdediging van de personeelsbelangen.

Maandag zullen de werknemers van De Morgen op een personeelsvergadering beslissen of ze zullen staken. "De kans is klein dat er maandag een krant gemaakt wordt", zegt een journalist die anoniem wil blijven aan het persagentschap Belga

Geen opmerkingen: