woensdag 20 mei 2009

DE BAND TUSSEN MENEN EN ANTWERPEN

DE BAND TUSSEN MENEN EN ANTWERPEN
Voor wie het niet weet, of mocht vergeten zijn, Menen is een stadje in het uiterste puntje van West Vlaanderen, dat precies op ‘de schreve’ ligt, de grans tussen ons bloedeigen Vlaanderen en Vlaanderen-in-Frankrijk, dat 300 jaar gleden door de Franse Koning geroofd werd, in een poging gans Vlaanderen te annexeren. Het gebied van aan de huidige grens tot aan de Zomme (La Somme) mocht hij, als oorlogsbuit behouden, en sedertdien was het ‘Defendu de parler le Flamand’….
Antwerpen, dat is die fiere wereldstad, helemaal in het Noorden, die geacht wordt werk en welstand te brengen; niet alleen voor Vlaanderen, maar ook voor Wallonia, alhoewel deze laatste met alle mogelijke middelen probeert de goede gang van zaken tegen te werken. Men kan immers de ‘retour à la Patrie-Mère” van gans ons land nooit genoeg bevorderen.
Tussen beide steden, van groot naar klein, ligt de autosnelweg E17, de drugslijn naar de sloppenwijken van Noord-Frankrijk (Zuid Vlaanderen) waar niet alleen de armoe troef is, maar ook de misdaad en het drugsgebruik…
Iedereen weet het, maar de Overheid laat begaan. Wie de ganse dag gedrogeerd rondloopt, is niet meer in staat om serieuze criminaliteit te bedrijven. Het blijft bij wat men is gaan catalogeren als ‘kleine criminaliteit’ en deze cijfers blijven weg uit de statistieken…Voorbeeld: de Metropool, waar de criminaliteit gestaag daalt…
Hieronder een berichtje uit ‘tscheldt van vandaag. Duidelijk, op alle gebied. Uitgenomen op taalgebied….De ‘gepakten’ zullen wel Achmeds, Mohameds of Rachids zijn….Franssprekende vreemdelingen. Want Menen is Vlaams grondgebied en dus eentalig Nederlands. Maar men hoort er doorgaans meer Frans dan Vlaams. Een beetje normaal: de grens bestaat niet meer en ‘de Fransen’ komen ons land binnen, aangetrokken lijk vliegen naar onze winkels, onze café(s, ons bier en onze pralines. Waar ze goed geld achterlaten, daar niet van. Maar het straatbeeld is identiek aan dat van Roubaix/Tourcoig e.a. waar sinds de teleurgang van de textielindustrie en de gelijktijdige tjunami van Noord Afrikaanse avonturiers het verschil tussen de sloppenwijken van Casablanca en bijvoorbeeld Lille (Rijssel) compleet verdwenen is. Arabisch in de straten, burka’s, gesluierde vrouwen en haatbaarden in lange lakens, zelfs als door de warmte de vogels uit de lucht vallen…En daartussen de jongeren, die de status van hangjongeren’ net ontgroeid zijn….Op blitse motoren…De poltie houdt zich gedeisd, want iedereen weet: amper 20 meter verder zijn ze op Franse bodem en verdwenen i de menigte…Ongrijpbaar. Uitdagend en tergend….
Ja Menen is een bruisende stad…waar de bruis de misdadigheid is. Af en toe een razzia kan daar niets aan verhelpen, maar de goed nagespeelde grensoverschrijdende politiediensten ogen mooi op de frontpagina van de gazetten. En politiek is iedereen tevreden…..
Ach! Hoe dikwijls al lagen wij tegen elkaar te metteren als we daar vroeger voorbijkwamen…De oplossing is toch o zo simpel...De bouwwerken voor de vroegere douane staan er nog, aan elke grensovergang. Verloederd natuurlijk, maar dat geeft niet. Plaats daar desnoods onbemande slagbomen met camerabewaking, gericht op de nummerplaten en de inzittenden en laat de computers het werk doen. Na relatief korte periode zal er een bepaald patroon blijken in de bewegingen. En op die manier moet de politie maar de potentiële criminelen thuis gaan oppakken. In overvalstijl en zonder veel uitleg.
En als ik zeg: ‘gaan oppakken’, dan bedoel ik oppakken en ervoor zorgen dat ze uit het straatbeeld verdwijnen. Voor mijn part naar Timboektoe of naar een soort Guantanamo Bay Of, ter bestrijding van de Somalische zeerovers, opnieuw een soort ‘Vreemdelingenlegioen’ vormen, met galeien, waar de roeiers met kettingen aan de banken vastzitten. Is heel efficiënt tegen het ontvluchten, eenmaal men op volle zee is. Tien, twintig of meer jaren galleien, is afschrikwekkend, maar het houdt onze gevangenissen leeg. En wat meer is, de dalende nataliteit in die bevolkingsgroep zou goed zijn voor het demografisch evenwicht in onze steden….Vader op zee, la mamma back to base…
Klinkt misschien een beetje streng? Zelfs racistisch? Kan zijn. Zijn we dan al zo ver gekomen, dat misdaadbestrijding racistisch is? .Maar beste mensen van het CGKR, dan heeft het Vlaams Belang gelijk! U geeft dus toe dat er een (oorzakelijk) verband bestaat tussen criminaliteit en etnyniciteit?

ANTWERPSE POLITIE FAALT

Radio en televisie deelden het op 12 mei mee: bij een controle in Menen stelde men vast dat 30 % van de gecontroleerde jongeren gedrogeerd
waren.
Een aan cocaïne verslaafde vertelt ons hoe gemakkelijk het is om zich in Antwerpen cocaïne aan te schaffen. ‘Antwerpen is een ondergesneeuwde
stad’, zegt hij.

In een beruchte meergekleurde dancing aan de kaai - Open VLD-er Ludo van Campenhout is er regelmatige klant - kun je zelfs als je het geld hebt en dat zou wensen per kilo cocaïne kopen. Politie? Een commissaris danst er regelmatig halfnaakt. De Antwerpse politie faalt niet. Ze laten begaan.

Op wiens bevel? Niet alleen de burgemeester - ‘de grootste ploert in de Belgische politiek’ (Knack) – is schuldig. Ook de korpschef kijkt de andere kant uit. Zal de volgende procureur des Konings eindelijk optreden tegen deze onhoudbare toestand?

Geen opmerkingen: