woensdag 20 mei 2009

EEN "AITEM" BIJ DE MORGEN

EEN “AITEM” BIJ DE MORGEN
De Heer Hoofdredacteur bij De Morgen, wiens naam ik mij ontgeef wegens de te korte houdbaarheidsdatum, had de stakers verwittigd: ‘Den boas is ne smeelap’kan er niet mee lachen als ge staakt’, en kijk, zijn woorden waren nog niet koud (hij had ze tamelijk warm, zo niet hot opgediend) of daar had U al het gedonder.
Welke kwal of wel dat artikel geschreven had over Walibi, en die Roodharigen? Zie hieronder. Van Thillo was ra-a-a-zend. Had hij net gezworen van met het resterend deel van de bemanning van de zinkende schuit, wat meer discipline te eisen, en daar had je dan dat zwalp-artikel die hem met bulderende lach aan de telefoon met video-conferentie was aangekondigd door Robert Murdoch, dè Krantenbaas (met Hoofdletter) uit Engelad, die op zijn beurt was ingemicht door Silvio Berlusconi, de Italiaanse krantenmagnaat. La Belgica, had die geschaterd, was bezig met ‘fallen into pieces’ en Van Thullo liet schrijven over rosse belgicisten die een paar dagen voor de Verkiezingen van de laatste kans, in Broekzele in een speelpark gingen piepke-duik spelen….
Het Betrokken Groot Licht van De Morgen probeerde tevergeefs te stellen dat er van piepke-duik gee sprake was, maar dat de stunt eerder bedoeld was om de aandacht te trekken op het ware gelaat van Belle Chieke, door middel van het beklemtonen van de haarkleur. Van Thillo, die management gestudeerd had in de USA, en daar de nabijheid van veel Schotse en Ierse Nationalisten had moeten verduren, dacht aan wat hij in Hoofdstuk II, Dere Puntje, had geleerd en waar stond: Nooit Uw onderdanen laten uitspreken, tierde dat zijn eigen trommelvliezen bijna scheurden, dat Ros haar geen typisch belse eigenschap was, eerder Iers of Schots, en wat die verdomde eilandbewoners te zien hadden met Broekzele, dat bij zijn weten wel een zeejaven had, maar begot nog in geen 1000 jaar aan de zee grensde.
Over de rest van het onderhoud smeerlap-slaaf kan ik kort zijn. Even kort als VanThillo, die maar kan tellen tot 4. C4 schreeuwde hij en verbrak de verbinding. Aldus met eigen handen de laatste staking bij De Morgen te hebben ingeluid….Want zorgen over bedrukt papier! Daar wist hij alles van. Hij had namemlijk juist, net als ik, het artikel in Het Vrije Volk gelezen, van de hand van Joost Niemoller: Wie moet weg bij de kranten? Waar hij zag dat Nederland echt van hem nog niet weg was….
Ja Ja, Calamity Jane en Calamity Mine opvoeren 1° bij de ondergaande DM, en 2° zo kort voor de verkiezingsnederlaag, dat was inderdaad geen goed idee….Want, zo wist Van Thillo nog (alhoewel hij niet wilde doorgaan voor intellectueel) in het huis van de gehangene spreekt men niet van de koord!


Roodharigen mogen gratis naar Walibi op 30 mei

Op zaterdag 30 mei kunnen alle roodharigen gratis het pretpark Walibi binnen en dat ter ere van de roodharige Far-West legende Calamity Jane en de attractie Calamity Mine die naar haar is genoemd. Dat meldt Walibi Belgium.

140.000 roodharigen in België
Alle roodharigen - niet alleen de echte maar ook de gekleurde roodharigen en mensen met een roodharige pruik - kunnen zich inschrijven op de website www.walibi.be. Ze worden op de dag van de roodharigen onthaald door een "jury van de roodharigen" die zal bestaan uit de Walibi-kangoeroe, Robbedoes, Calamity Jane en een professionele kapper.

Het pretpark geeft nog mee dat er volgens schattingen maar ongeveer 140.000 roodharige personen zijn in België. Wereldwijd zou maar 1 procent van de bevolking roodharig zijn.
(belga in De Morgen)

Geen opmerkingen: