vrijdag 15 mei 2009

ITALIE BRULT ALS EEN ONTWAKENDE LEEUW

ITALIE BRULT ALS EEN ONTWAKENDE LEEUW
Dat brullen (beeld van een Vlaamse Leeuw als bij Metro-Goldwein-Meyer) geschiedt bij monde van de eensdeels verguisde maar anderzijds veel meer aanbeden ‘Cavaliere’ Silvio Berlusconi. Hij brult en dreigt, als zijn Zwart-Gele soortgenoot die zelfs nog geen muis schaadt….Daardoor stijgt zijn populariteit met de dag, wat ook een bekend fenomeen is. Men is niet met alles akkoord, weet de man in de straat, maar ‘er gebeurt tenminste iets’…Het drastisch terugsturen van een boot met 300 avonturiers nog voor ze voet aan wal konden zetten op Italiaanse bodem (Lampedusa) , wordt druk besproken, en…toegejuicht. Ze zullen het ginder geweten hebben…..En als het leven onder de Islam zo zalig is, waarom vluchten ze daar dan weg, O Kolonel Khadafi….
Stilaan sijpelt het door in de Westerse wereld: er is tenminste één land waar inzake de wilde immigratie, die een regelrechte invasie is geworden, het punt van ‘no return’ is bereikt. Het is (zie artikel hieronder) de Italiaanse versie van de slogan ‘dit is ONS land, in de praktijk toegepast.
Stel U voor dat in ons Land, hij die een ‘illegaal’ onderdak verleent, gestraft wordt met drie jaar brommen….In één klap zit de ganse Linkse Kerk in de nor, verliest ze haar electoraat gewoon door het uitwijzen van die massa ‘sans papiers’, en kunnen wij feest vieren! Om dan misschien ons barmhartig hart te tonen aan wier werkelijk in nood zit…
Blijft die van ‘Kerk en Leven’, Tertio, en andere witgekalkte grave, met al hun edele motieven! Die moeten, in het Calvijn-jaar, eens rustig aan gewetensonderzoek doen. Misschien kunnen ze dan langzaam beginnen met de ‘Wiedergutmachung’ van wat zij hun eigen volk misdaan hebben. ‘Trouw aan Rome’, Ja Ja! Maar ondertussen in naam van de christelijke verdraagzaamheid, de besten onze broeders verjagen, na achterlating van have en goed, op de vlucht, om het vege lijf te redden. Naar het veilige Holland, Zeeland, Friesland, waar men zijn eigen leven kon leiden, in vrijheid van godsdienst. In onze eigen Vaderlandse Geschiedenis werden die jaren herleid tot het hoofdstuk ‘De Beeldenstorm’ die van uit Frans Vlaanderen ontstaan (Hondschote) door ‘Spanje’ gesmoord werd in zeeën van bloed.
Dat zou pas de ironie van de Geschiedenis zijn! Dat de Lage Landen weer herenigd worden. Zegt men niet terecht: ‘Bloed trekt?’ En laat de onzalige Brabantse Omwenteling dan maar gerust verworden tot een voetnota in de Vaderlandse Geschiedenis.
Dat Volk moet herleven! Onverfranst, onverduitst, onverbelst, onverislamiseerd!
Dit is ONS land!

Het is de regeringschef in Italië, Silvio Berlusconi, gelukt om in het parlement een strengere buitenlander- en vluchtelingenwet door te drukken. Nu moet alleen nog de Senaat het wetsontwerp goedkeuren. Italië zet in op afschrikking i.p.v. op welkomstgeschenken.

Wie Italië illegaal binnenkomt of zich daar ophoudt, moet volgens het wetsontwerp in het vervolg een boete van € 5000,- tot € 10.000,- betalen. Er wordt niet voorzien in een gevangenisstraf. Maar diegene die illegaal een woning verhuurt aan illegaal geïmmigreerde personen, kan rekenen op een gevangenisstraf tot 3 jaar.

In de toekomst zijn in Italië burgerwachten toegestaan om de criminaliteit in de steden in te dammen, waarvoor vele Italianen illegale buitenlanders verantwoordelijk houden.

Het verblijf van vluchtelingen in uitwijzingskampen kan bovendien tot zes maanden worden verlengd. Voor een verblijfsvergunning dient in de toekomst € 200,- te worden betaald.

Tweede poging

Het wetsontwerp is omstreden in Italië. De oppositie en de media hekelen de maatregelen als ”vijandig tegenover buitenlanders”. Tijdens de eerste lezing in het parlement viel redde het wetsontwerp het niet, omdat ook afgevaardigden uit het kamp van de rechtse regering tegen stemden.

Bij de tweede poging greep de conservatieve regeringschef naar de vertrouwenskwestie. Daarmee was de uitslag van de stemming veiliggesteld, want de rechtse coalitie in Rome beschikt over een ruime meerderheid en wilde niet haar macht op het spel zetten.

Kritiek uit het buitenland

De vluchtelingenpolitiek van Italië is de afgelopen maanden internationaal herhaaldelijk heftig bekritiseerd. ”De criminalisering van migranten” zou de al zichtbare ”buitenlandervijandige tendensen dreigen te versterken”, waarschuwde bijvoorbeeld de mensenrechtencommissaris van de Raad van Europa, Thomas Hammarberg.

Het commissariaat voor de vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) sprak dinsdag van een ”bedreiging van het asielrecht”, nadat voor het eerst honderden bootvluchtelingen direct naar Libië waren teruggestuurd, nog voordat ze ook maar voet op Italiaanse bodem konden zetten.

Al in 2008 hadden geplande maatregelen tegen de immigratie van Roma uit Roemenië binnen de EU kritiek geprovoceerd.

Protesten door het parlement

De nieuwe ”wet ter beveiliging” verplicht staatsambtenaren ertoe om illegalen aan te geven bij de politie. Daarmee zouden ”fundamentele rechten van de buitenlanders” worden bedreigd, protesteerden linksen op woensdag tijdens een demonstratie voor het parlement, ze zouden niet meer ”naar school of naar de tandarts mogen en niet mogen trouwen”.

Artsenorganisaties omschreven de regeling als ”onverantwoordelijk”. Hulporganisaties en leden van de oppositie beklaagden bovendien de ”gevaarlijke” regeling zuigelingen niet te kunnen registreren. Daarmee zouden ”onzichtbare kinderen worden gecreëerd”.

Italië zou op weg ”terug in de barbarij” zijn, zei Luca Volente van de christendemocratische partij UDC. Minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni van de buitenlandervijandige Lega Nord noemde zulke uitspraken ”bakerpraatjes van de oppositie” en een verkeerde interpretatie van de tekst.

Barbarij? Daarmee hebben de verrijkende buitenlandse gasten uiteraard niets te maken!

Bronnen: www.pi-news.net en www.20min.ch

Uit het Duits vertaald door:

E.J. Bron in Het Vrije Volk

Geen opmerkingen: