donderdag 21 mei 2009

KEUZE TUSSEN OORLOG OF SCHAAMTE


KEUZE TUSSEN OORLOG OF SCHAAMTE

De hemel klaart (een beetje) op…
Al een geluk dat wij in Europa – zie foto – niet hebben moeten kiezen tussen de 2 Amerikaanse hoofdkleuren, wit of zwart, en dat we dus de schuld van alles wat verkeerd aan het lopen is op de Yankees kunnen steken. Alleen deze 2 hoofdkleuren speelden mee, de oorspronkelijke bewoners van die contreien verwijderd zijnde aan de hand van jarenlange etnische zuiveringen, lang voor dat begrip veralgemeend of toegepast werd. Het werd Housain Barack Obama, kortweg Barry, in plaats van de superheld met de te levendige fantasie, Mc Cain, de oorlogsmarinier uit Vietnahm. Persoonlijk ging mijn voorkeur naar de pittige Sarah Palin, alleen al voor haar uitspraak inzake de Amerikaanse ‘Mums’: ‘pigs with lipstick on’, of iets diergelijks. Al heeft die uitdrukking haar misschien het Vice Presidentschap gekost….
Enfin, we staan er voor en heel de wereld moet er door. Veel ‘change’ zal dat toch niet geven….Alleen kunnen we hoogstwaarschijnlijk binnenkort weer spreken (Hallo, Henen Hoernalisten!) van de keuze tussen ‘Dode Jan ‘ of ‘Blode Jan’, of, zoals Het Vrije Volk schreef op 7 april laatstleden:

Toch de verkeerde gekozen ?


Hans Besseling 7 april 2009

Obama mag dan als opperbevelhebber het slappe ‘War on Terror’ van Bush al te crue vinden, om het ‘War on Radical Islam’ (zoals het had moeten heten) te vervangen door een uitgestoken hand was onverstandig en het zal hem en het Amerikaanse volk duur te staan komen.


Als gevolg van onze naïeve beoordeling van de islam ideologie en de verkeerde aanpak van de immigratie, komen wij binnenkort voor de akelige keus te staan tussen schaamte en gewelddadige strijd. Met deze parafrase van een zin uit de brief van Winston Churchill aan Lord Moyne in 1938* zou Geert Wilders zich tot de Europese wereld kunnen richten. En de reactie van de gezaghebbende personen in deze wereld zou ongetwijfeld dezelfde zijn, die Churchill moest verwerken van de beleidspersonen in de landen, die later een hele generatie moesten inzetten, met verlies van vele tienduizenden, om in 1948 toekomstige generaties met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens uitzicht te kunnen bieden op een voortgezette evolutie van de beschaving. Bangmakerij, klonk het toen en nu. ‘Peace in our Time’ was de leus in het ‘beschaafde’ deel van de wereld. ‘Een kernwapen vrije wereld’, klinkt het in Praag uit Obama’s mond, al geeft hij meteen toe dat dit gedurende zijn leven, laat staan gedurende zijn presidentschap, wel niet mogelijk zal zijn. Laat ik hem dan uit de droom helpen: wat technisch mogelijk is zal worden ingezet door hen die met vernietiging worden gedreigd, of erger, door hen die voor de vernietiging van een vijand zelfvernietiging willen riskeren.
Wij zijn niet in oorlog met de islam, zegt Obama tegen het Turkse Parlement. Hij kan ook moeilijk anders met zijn Keniaanse en Indonesische achtergrond en zijn late ‘bekering’ tot het christendom. Wat zijn geloof betreft staat hij waarschijnlijk dicht bij zijn atheïstische moeder en bij onze intellectuelen in de grachtengordel van Amsterdam. Nu is atheïsme wel het laatste waar ik een probleem mee zou hebben, ware het niet dat ik vrees dat ik Obama moet indelen bij de ‘verlichte’ elite, waar Churchill in 1938 voor waarschuwde en die de Holocaust ontkende voordat die had plaats gehad. Als zijn strategie in overeenstemming is met zijn woorden, dan moet ik helaas vaststellen dat met hem Amerika een incompetente opperbevelhebber heeft gekregen (www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=5336 ).
Voor de strijd in Afghanistan trekt de Verenigde Staten lessen uit de aanpak door de Nederlanders, zegt Hilary Clinton tot Maxime Verhagen. Jammer dat het pas na het bezoek van Karzai bekend werd, dat deze vrome moslim een wet van zijn Parlement kreeg voorgelegd, waarin de verkrachting van vrouwen door hun mannen even werd geregeld. Op de conferentie in Den Haag had tenminste de Belgische minister de moed gehad zijn afkeuring uit te spreken over de veroordeling van Sayed Parvez Kambakhsh tot 20 jaar gevangenisstraf (dat is daar de doodstraf) voor het downloaden van het artikel over de rechten van de vrouw uit onze Universele Verklaring van de Rechten van de Mens uit 1948 (waarom verzwegen onze media deze bijdrage van de Belgische minister?). Maar wij helpen die achterlijke mannen daar met het bouwen van moskeeën en worden daarvoor geprezen. Raketten op Kamp Holland! Een laffe aanval, volgens onze Balkenende, die ik nog nooit als laf heb horen betitelen de talloze raketaanvallen (raketten van dezelfde makelij) van Hezbollah en Hamaz op het met vele Nederlanders zo bevriende Israël.
Obama onthult voor het Turkse Parlement dat hij Turkije graag tot de EU zou zien toetreden. Ja, waarom niet? Dan nemen we Marokko, Algerije, Libië en Egypte er ook nog bij. We moeten er dan natuurlijk wel op staan dat de kathedralen niet behoeven te worden afgebroken en dat er geen speciale belastingen voor niet-moslims worden ingevoerd. Waar bemoeit Obama zich mee? Laat hij zich liever bekommeren om het met vernietiging bedreigde Israël, dat dringend een uitzicht op een aanvaardbare toekomst behoeft**.
Maar Obama pakt het nu toch allemaal heel anders aan, klinkt het uit onze door welvaart verwende en verweekte generatie! Hij mag dan als opperbevelhebber het slappe ‘War on Terror’ van Bush al te crue vinden, om het ‘War on Radical Islam’ (zoals het had moeten heten) te vervangen door een uitgestoken hand was onverstandig en het zal hem en het Amerikaanse volk duur te staan komen.
Als opperbevelhebber heeft een Amerikaanse President grote macht en verantwoordelijkheid tegenover de Westerse beschaving. Anders ligt dit ten opzichte van de binnenlandse politiek in de nog steeds liberale democratie van de USA met een kleine overheid van direct gekozen personen. De Amerikaanse economie zal zich wel herstellen, dankzij of ondanks de overheidsmaatregelen.
Obama legt in zijn ‘State of the Union’ uit dat de banken financiële steun van de Staat, dus geld van de burgers, moeten krijgen om ze er weer toe te brengen op ruime schaal leningen te verstrekken, zodat de burgers weer naar hartenlust dingen kunnen gaan aanschaffen om de economie weer op gang te brengen. Naar zijn zeggen wil hij weer een fundament leggen onder een blijvende welvaart en daarvoor moet volgens hem het bancaire systeem in zijn oude vorm worden hersteld (tot de volgende ontploffing?) www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=7984 Natuurlijk vraagt hij om strenge regelgeving die herhaling van een kredietcrisis zou moeten voorkomen. De bureaucratische oplossing voor misbruik en onverantwoord politiek populisme heeft echter nog nergens gewerkt en is wel heel on-Amerikaans. Herroep eerst maar eens die zogenaamd sociale regels voor het verstrekken van hypotheken en ontworstel je aan die houdgreep van de banken. De macht moet bij de burgers liggen in een vrije markt, en niet bij banken, aan wie de burgers schatplichtig worden gemaakt.
Maar Obama gaat nu toch alle Amerikanen, ook de allerarmsten, van een goede gezondheidszorg voorzien? Oh ja? Zonder de steun van de medici, verenigd in de AMA (American Medical Association), is er natuurlijk niets te regelen. Voor zover ik kan nagaan richt het Obama team zich nu op een combinatie van de voorstellen van John McCain (www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=5142 ) en een soort van National Health Scheme. Iedere Amerikaan zou straks kunnen kiezen tussen een particuliere ziektekostenverzekering, zo nodig met een door de overheid gesubsidieerde premie, en een gezondheidsorganisatie van de overheid met zijn uit belastinggelden gefinancierde bureaucratie.
Terwijl het voor de economie van de Verenigde Staten niet veel zal uitmaken, is naar mijn mening de keuze voor Obama boven McCain als opperbevelhebber van de Amerikaanse militairen voor de inzet tot behoud van de Westerse beschaving de verkeerde keus geweest.

*"Owing to the neglect of our defences and the mishandling of the German problem in the last five years, we seem to be very near the bleak choice between War and Shame. My feeling is that we shall choose Shame, and then have War thrown in a little later, on even more adverse terms than at present."
Winston Churchill in a letter to Lord Moyne, 1938

**“Let me be clear: the United States strongly supports the goal of two states, Israel and Palestine, living side by side in peace and security,” Obama said in a speech to Turkey's parliament.

Pssst

In de laatstre 3 weken voor de Europse Verkiezingen (en uiteraard, de Vlaamse) oude Amerikaanse koeien uit de gracht halen, dat moet een speciale reden hebben….Dacht ik het al! Is er dan niemand die de woorden van W.C. ‘Winston Chrchill) denkt te moeten bij de hand te hebben, om, na de schaamte om de Islam te hebben ingehaald als vriend, te moeten toegeven dat zulks de verkeerde keuze was?

Geen opmerkingen: